Finalerna spelas i IFU Arenas mäktiga A-hall, hemmaplan för SSL-lagen Storvreta och Sirius.
Landet runt

Följ Innebandyfesten 2018 - match för match!

Innebandymagazinet punktmarkerar helgens stora juniorturnering.

Vad är Innebandyfesten?
Årets höjdpunkt för ungdoms- och juniorinnebandyn i Sverige. Här samlas landets främsta lag i klasserna DJ17, DJ18, P16 och HJ18 som kvalificerat sig för att spela om SM-medaljerna. Matcherna spelas i Uppsala och nya IFU Arena med en totalkapacitet på nästan 5 000 åskådare, fördelat på fem planer. Alla tidigare vinnare - år för år

Webbsändningar
Alla matcher från IFU Arena sänds live på https://svenskinnebandy.play.livearena.com/. Där kan man lätt köpa ett månadsabonnemang för 79 kronor och på så sätt få tillgång till samtliga matcher.

Finalerna, som sänds under söndagen, kommenteras av Albin Skur, känd från innebandypodden IBsurr. Bisittare är U19-förbundskaptenerna Markus Puskala och Camilla Granelid i herr- respektive dammatcherna.

Sön 09.30: Final, Ledberg IBF - Hovslätts IK

Är du på plats i arenan? Här är all praktisk information du behöver.

Så avgörs matcherna
Pojkar 16
3 x 15 minuter rullande tid, tre sista minuterna spelas med effektiv speltid. Paustiden är 5 minuter

DJ18 SM
3x 20 minuter effektiv speltid. Paustiden är 10 minuter.
Vid oavgjort resultat vid ordinarie speltids slut, spelas 10 minuters sudden death, effektiv speltid.

JAS DJ17
I poolspelet spelas 2x20 rullande speltid, paustid 5 minuter. Tre sista minuterna spelas med effektiv speltid.

I semifinal, final samt placeringsmatcher spelas 3x 20 minuter rullande speltid, tre sista minuterna spelas med effektiv speltid.
Paustiden är 5 minuter. Vid oavgjort resultat vid ordinarie speltids slut, spelas 10 minuters sudden death, rullande speltid.

JAS HJ18
I poolspelet spelas 2x20 effektiv speltid, paustid 10 minuter.

I semifinal, final samt placeringsmatcher spelas 3x 20 minuter effektiv speltid. Paustiden är 10 minuter.Vid oavgjort resultat vid ordinarie speltids slut, spelas 10 minuters sudden death, Effektiv speltid.

Sudden death
Sudden death innebär att första laget som gör mål i förlängningen har vunnit matchen.
Innan förlängningen har lagen rätt till 2 minuters paus.

Straffläggning
Straffläggning sker om inget mål har gjorts i sudden death. Detta enligt regelboken, regel 204.
Fem utespelare från vardera laget ska slå var sitt straffslag. Om matchen efter detta fortfarande är oavgjord ska samma spelare slå ett straffslag vardera tills ett avgörande uppnås(lag väljer ordning).