Andreas Harnesk lever för innebandyn.
Foto: Idrottsfoto

Harnesk: Snittar väl 14 timmar innebandy per dag

ANNONS

Att vara SSL-tränare är inte alltid det enklaste. Träningar, scouting och matcher ska kombineras med det civila livet, och att få ihop allt är inte alltid det enklaste. Linköpings huvudtränare Andreas Harnesk andas innebandy, även när han inte är med klubblaget.

Inför säsongen lämnade Andreas Harnesk damernas SSL och nyblivna mästarna IKSU för att ta över Linköping i herrarnas serie. Efter bara några månader bröts dock samarbetet efter en gemensam överenskommelse, men det dröjde inte länge innan Harnesk var tillbaka i klubben denna gång för damerna. Efter att ha kommit in i januari har den tidigare mästartränaren nu som uppdrag att rädda kvar Linköping som kämpar i botten av tabellen.

Vid sidan av sitt uppdrag i Linköping är Harnesk också läktarcoach och scout för det svenska herrlandslaget samt som NIU-instruktör på gymnasiet i Linköping. Det blir väldigt mycket innebandy, men Harnesk säger att han inte skulle vilja ha det på något annat sätt.
— Jag är en innebandynörd, och jag snittar väl 14 timmar om dagen till det. Jag brukar läsa böcker om innebandy eller analysera film när jag inte tränar. Man vill göra det så bra som man kan, och ibland blir det kämpigt, säger Harnesk till Innebandymagazinet.

Hinner du med något annat?
— Det gäller att planera och försöka ta en paus från innebandyn då och då, även om det kan bli svårt, det är något jag kan bli bättre på. Att försöka umgås med nära och kära och prata annat än innebandy helt enkelt.

Hur krävande är det att vara SSL-tränare?

— Det beror på vad man gör det till. Kör man bara matchspel på träningarna så kommer man väl undan med några färre timmar, men lägger man mer tid på spelarutveckling och detaljer så är det extremt krävande.

— Jag tror att de flesta tränare är så seriösa att det blir väldigt krävande, det kan lätt bli mer än ett heltidsjobb. Men det är så kul att se sitt lag utvecklas, lyckas och få glädje ihop, det gör det värt det för mig.