Andreas Stefansson stod för 3+1 mot Örebro

7 raka mål när AIK vände och vann

Det såg tungt ut för AIK efter två perioder men i periodpausen käkade man dunderhonung och körde över Örebro.

AIK var piskade att vinna bottenmötet mot Örebro som låg en poäng framför och precis över AIK som låg på nedflyttningsplats inför matchen.

AIK chockstartade och tog en tvåmålsledning redan efter två minuter men Örebro skulle svälja kallduschen och komma igen och när första perioden var över hade man övertagit ledningen med 3-2.

I andra perioden fick AIK chansen att kvittera till 3-3 i powerplay men istället så kontrade Örebro och utökade till 4-2 istället precis som de blev fulltaliga. AIK skulle dock replikera och reducera omgående genom ett konstmål på volley av Andreas Stefansson.

I periodpausen måste AIK ha käkat dunderhonung för i tredje perioden vände man på steken med fem raka mål. Mannen bakom vändningen Herr2an-nyförvärvet Oscar Janthe som först dubbelassade i powerplay innan han slog två assist till och sedan själv satte 8-4. Matchens andra huvudperson Andreas Stefansson fastställde sedan sitt hattrick och slutresultatet 9-4 med fyra minuter kvar att spela.