... och slutspelslagen Helsingborg och Dalen ökade avståndet mot jagande Sirius och Höllviken i sina sexpoängsmatcher.

Dalen-Sirius 5-1
Mål Dalen: Jonas Svahn 3, Patrik Rokka 1, Sebastian Degeryd 1
Mål Sirius: Kevin Söderling

Sirius jakt på en slutspelsplats fick ett bakslag i Umeå. Dalen vann sexpoängsmatchen efter att Måns Parsjö Tegnér hållit nollan i över 52 minuter. Ett kraftigt segerryck i slutet av tredje perioden säkrade segern och Ketil Kronberg, som nyligen gjorde sin 500:e poäng i SSL, gjorde nu även sin 500:e i Dalen-tröjan. Matchfakta

Helsingborg-Höllviken 7-5
Mål Helsingborg: Linus Nordgren, Fredrik Azelius, Jonathan Nilsson, Nicklas Lidholm, Joel von Reis, Petri Hakonen, Andreas Lindholm
Mål Höllviken: Christoffer Andersson 2, Johannes Wilhelmsson 2, Pontus Karlson Martell

Även här skulle slutspelslaget Helsingborg öka avståndet ner till jagande Höllviken. Skånederbyt var jämnt i två perioder innan Helsingborg ryckte ifrån i början på tredje perioden genom bland annat två assist från Linus Nordgren. Vid ställningen 6-3 kom dubbla reduceringar i slutminuterna från Christoffer Andersson, innan Fredrik Azelius kunde fastställa 7-5 med en sekund kvar. Matchfakta

Falun-Team Thorengruppen 5-4 SD
Mål Falun: Rasmus Enström, Omar Aldeeb, Thomas Holmgren, Emil Johansson, Alexander Hallén
Mål Thorengruppen: Emil Johansson, Tobias Bergfors, Simon Sundström, Peter Reinholdt

Serieledande Falun fick problem med jumbon Thorengruppen. Matchen var jämn hela vägen och 11 minuter in i tredje perioden hade Umeålaget ledningen med 3-2, innan Falun genom Alexander Hallén kunde kvittera och senare även ta ledningen med 4-3 på straff via Thomas Holmgren. En poäng skulle Thorengruppen dock hämta efter ett snyggt backskott från Emil Johansson i slutminuten. Omar Aldeeb avgjorde sedan i förlängningen. Matchfakta

Pixbo Wallenstam-Mullsjö 2-6
Mål Pixbo: Andreas Hörberg 1, Johan Borgström 1
Mål Mullsjö: Gustav Svensson 2, Petter Van Keppel, Kasper Hedlund, Rikard Eriksson, Anton Vestlund

En het Gustav Svensson gjorde ett mycket psykologiskt viktigt mål när han gav Mullsjö ledningen med 3-2 i andra perioden bara 30 sekunder efter Pixbos kvittering, och därefter skulle hemmalaget aldrig komma tillbaka. Svensson var också den som satte spiken i kistan till 6-2 med 16 sekunder kvar av matchen.
Matchfakta

Jönköping-Linköping 7-5
Mål Jönköping: Simon Karlsson 2, Filip Åkerblom, Martin Glimberg, Emil Nilsen, David Östergren, Jesper Ekström
Mål Linköping: Felix Lanver 3, Matej Jendrisak, Andreas Nordh

18-årige Oliver Liedberg debuterade i SSL och Felix Lanver gjorde hattrick, det var de ljusa punkterna för östgötarna, samt att de även vann skottstatistiken. Annars var det här Jönköpings kväll. Martin Glimberg, som kritade på ett nytt tvåårskontrakt innan matchen, låg bakom tre av målen i matchen som Jönköping från början av andra perioden ledde hela vägen till slutsignal.