Dalen kontrade sönder Storvreta och tog en meriterad seger

Storvreta fastnade i Dalenfällan

Storvreta hade taktiken klar för sig men kunde ändå inte utnyttja det och Dalen fick matchen dit man ville.

Storvretas taktik inför matchen mot Dalen var att sätta fart på fötterna och utmana bortalagets låga försvarsbox. Man skulle våga utmana innanför boxen och inte spela runt bollen utanför.

Men när väl matchen var igång så hamnade man precis så som man inte skulle genom att rulla runt bollen utanför boxen och Dalen tackade och tog emot och kontrade sönder hemmalaget i de två första perioderna.

När Lukas Harnesk gjorde sitt första mål för säsongen fram till 4-1 i mitten av andra perioden för gästerna var det inte mycket som talade för Storvreta.

Hemmapublikens hopp tändes när Robin Nilsberth reducerade tidigt i den tredjeperioden. Men Dalen ville annorlunda och utökade ledningen till 5-2 genom Karlstadnyförvärvet Sebastian Degeryd.

Mycket Hawaii-spel i tredje perioden och Storvreta fick in ytterligare en reducering till 5-3 men Dalen såg stabila ut och hade bestämt sig för att ta med sig tre poäng hem till Umeå.

Med sex minuter kvar fick Alexander Rudd spela sitt första byte efter en lång och strulig säsong. Han utstrålade spelglädje och såg ut att ha ful kontroll på klubba och boll trots den långa frånvaron.

Ketil Kronberg hade chansen att avgöra matchen i tom bur men ett halvnochalant backhandavslut missade mål och istället kunde Storvreta kontra och göra 4-5. Sedan blev det en trettio sekunders lång kanonad mot Dalenmålet men efter ett grovt felpass kunde Kronberg revanschera sig själv och rulla in slutresultatet 6-4 till Dalen.