Vinnaren av Sverige och Tjeckien möter Finland i final imorgon lördag klockan 17.00.
Internationellt

Finland klara för sin nionde VM-final

Tio gånger tidigare har det spelats VM-final på damsidan. Två gånger har Finland stått som slutsegrare, och sex gånger har det blivit silver. Nu är finskorna klara för sin nionde final.

1 313 åskådare i Arena O. Nepelu fick se en målsnål tillställning där försvarsspelet och noggrannheten stod i fokus. Första perioden slutade mållös, varpå Finland skaffade sig en 1-0-ledning i den andra när KAIS Mora-backen My Kippilä hittade rätt. I början av tredje perioden kom 2-0 genom Nina Rantala. Men en reducering med dryga sju minuter kvar från SSL-meriterade Corin Rüttimann skapade ordentlig nerv i matchen, och finskorna fick jobba hårt för att hålla undan.
- Det var mycket härligt att vi vann. En tajt och bra match som vi visste skulle bli jämn. Jag tycker vi har bättre bollrull hela matchen och kämpade och gjorde allt vi kunde, säger finska centern Mira Wickman till Innebandymagazinet.

En omdiskuterad utvisning i slutminuten satte stopp för schweiziskorna och Kippilä kunde sätta det definitiva segermålet med 14 sekunder kvar genom en vacker snurrstraff.
- Det vart spännande på slutet. Kippilä kan lägga straffar, det vet vi, och det gjorde hon fint, konstaterar Wickman.