Cornelia Fjällstedt behövde bara rulla in Delgado Johanssons passning i öppen bur
Bilder: SSLPLay

IKSU tog sin sjunde raka seger

Sirius chocköppnade mot svenska mästarinnorna och hängde länge med men i tredje perioden la IKSU in en högre växel.

Sirius chocköppnade matchen mot IKSU och man var ofina gäster som tog ledningen redan efter 19 sekunder genom Matilda Andersson. Sedan tog IKSU över matchen och man hade väldigt mycket bollinnehav. Men Sirius parkerade buss var följsam och när det vankades spelvändning förvandlades bussen till en formel 1-bil. IKSU gjorde ett ryck med tre raka mål fram till 3-1 med Sirius kom tillbaka och Evelina Sparf kunde kvittera till 3-3 i mitten av andra perioden. IKSU fick dock sista ordet när man återigen tog ledningen i slutet av andra perioden på en mycket turlig sargstuds som ställde Sirius-försvaret totalt.

Tredje perioden inleddes med ett snyggt PP-mål av IKSU och när Cornelia Fjällstedt sedan utökade till 6-3 trodde de flesta att matchen var över. Men Sirius gav sig inte och Agnes Wiklund kunde reducera endast tio sekunder senare. Resterande tid av sista perioden bjöd på publikvänlig innebandy med mycket chanser för båda lagen. Men IKSU lade i en högre växel i slutet och tog en välförtjänt seger och sin sjunde raka viktoria.