Täby var starkast i derbyt mot Djurgården

I Stockholms derbyt mellan Djurgården och Täby öppnade Djurgården bäst - men föll sedan mot Täby som tog tre viktiga poäng i allsvenskan

Derbyt mellan Täby och Djurgården i herrarnas allsvenska slutade med en bortaseger till Täby där siffrorna stannade på 5-8. En match som öppnade jämt och där lagen följdes åt i målprotokollet i den första perioden som slutade 2-2. I den andra perioden var det också hemmalaget Djurgårdens om tog kommandot och kunde gå ifrån till en 4-2 ledning innan perioden var slut genom Patrik Kareliusson och Erik Oweling. Det tuffa spelet märkest också när lagen drabbades av en dubbelutvisning på Tobias Johansson och tidigare nämnda Kareliusson.

I den trejde perioden började Täby äta sig ikapp och efter nio minuter var det helt utjämnat på tavlan. Täbys offensiv fortsatte sedan och 4-7 ledning innan Djurgården kunde reducera till 5-7, men Rikard Carlsson Stiernspetz fick sista ordet när han med en sekund kvar av matchen kunde sätta 5-8 till gästerna som därmed hamnar på en sjunde plats i tabellen på samma poäng som just Djurgården.