Albin Sjögrens Storvreta hade ledningen i slutperioden men fick ändå bara med sig en poäng. 1 954 åskådare var på plats.

Två poäng för Falun i gigantmötet med Storvreta

… som kanske borde ha varit tre. I den absoluta slutsekunden fick gästerna ett läge och bollen dansade verkligen kring mållinjen.

Det var en målsnål toppmatch mellan klubbarna som tillsammans tagit de åtta senaste SM-gulden, fyra vardera. Falun fick en drömstart med 2-0 i första perioden men efter den andra var det kvitterat till 2-2. Storvreta såg ut att kunna gå mot seger när Niklas Winroth satte 3-2 i början på tredje perioden, men Simon Berg kunde med sitt andra mål för dagen kvittera.

I den absoluta slutsekunden i matchen Storvreta-Falun, vid ställningen 3-3, fick dalalaget ett gyllene läge att ta hem tre poäng. Domaren valde att inte döma mål. Se situationen i klippet nedan:

Istället kunde succévärvningen Omar Aldeeb avgöra med en läcker styrning dryga två minuter in i sudden death, och Falun tog extrapoängen.