Det blev mer kamp än finlir när Linköping bortaslog Pixbo med 7-5.

Två målvakter byttes ut när Linköping vann

Efter en målexplosion i första perioden mattades sedan tempot av mellan Pixbo och Linköping.

Första perioden
Första perioden mellan Pixbo och Linköping blev en målrik historia tack vare slarvigt spel, dålig passningskvalitet och finfint distansskytte från båda lagen. Bollinnehavet var jämnt fördelat med lite fördel till hemmalaget.

Minnesvärda situationer:
Pixbo fick spela powerplay två gånger och båda gångerna gjorde man mål.

Båda lagen ställde upp med sina andra målvakter. Oscar Adler i hemmamålet gjorde sitt första framträdande för säsongen och Jonas Gustafsson sitt andra. Adler gav ett lite mer osäkert intryck och lyckades dessutom sparka in en boll i eget mål.

Martin Östholms distansskytte höll hög klass och han gjorde två mål.

Linköpings distansskyttet höll också hög klass och man gjorde två mål från nästa exakt samma ställe från sin vänsterkant som satt till höger om Adler.

I slutet på perioden hamnade Isak Julkunen och Martin Karlsson i en närkamp där Karlsson flög i backen varpå Julkunen snabbt var framme och bad om ursäkt. Karlsson blev liggandes en stund och Linköpingsspelarna var inte nöjda med att det inte resulterade i en utvisning.

4-3 slutade första perioden och följande gjorde mål:
Pixbo: Martin Östholm 2, Daniel Calebsson och Linus Andersson
Linköping: Adam Zetterström, Martin Karlsson och Felix Lanver

Andra perioden
Andra perioden var en kopia av den första med något bättre försvarsspel av båda lagen. Pixbo höll i taktpinnen men tappade fokus i slutet på perioden och då passade Linköping på att vända på steken och ta ledningen för tredje gången i matchen. De två första perioderna bjöd på en väldigt svängig matchbild och lagen tog ledningen tre gånger var.

Robin Laakso bytte av Jonas Gustafsson i Linköpings mål.
Linköping hade tur två gånger om när stolparna räddade dem från att få en brantare backe att bestiga. Linus Andersson träffade först insidan av stolpen men det gick så fort att hälften av publiken trodde bollen var inne. Sedan har Martin Ojaniemi helt öppet mål efter en fin frislagsvariant men med hela buren öppen prickar han stolpen och när spelet vänder styr han in bollen i eget mål fram till 5-5.

Efter att varit osynlig i två perioder klev poängligaledaren Gustav Fritzell fram och hängde upp 6-5 till Linköping snyggt i nättaket.

Andra perioden slutade 1-3 och totalt 5-6. Målskyttar:
Pixbo: Philip Bringestedt
Linköping: Oskar Hovlund, Felix Lanver och Gustav Fritzell

Tredje perioden
Copy paste på de två första perioderna i tredje med den skillnaden att Linköping hade lite mer boll. Dramatisk avslutning med mycket kamp och uppoffrande försvarsspel av Linköping som kunde hålla rent framför mål när Pixbo forscherade fram. Matej Jendrisak kunde lyfta in segermålet 7-5 i tom kasse.

Oscar Adler fick sitta kvar på bänken och istället kom Jon Hedlund in i mål från start i tredje.

Pixbo fick ett lysande tillfälle att kvitter i början av perioden då Joel Dagman under stora protester blåstes av för liggande spel. Han hindrade passningen att gå fram till en fri Pixbospelare så domarna dömde straff. Daniel Calebsson tog han om straffen men lyfte den över.

Pixbos två första powerplay gav utdelning men när man fick två till i tredje saknades skärpan.

Högdramatisk avslutning där Pixbo hade flera chanser att kvittera men Linköping offrade allt i slutet och man lyckades freda målet.