Nyförvärvet Daniel Sebek gjorde sitt första mål i Helsingborgströjan

Nyförvärven presterade för Helsingborg

Helsingborgs nyförvärv stod för de första fyra målen och bäddade för segern mot Höllviken.

Helsingborg klev in sist av alla lag i årets SSL-säsongen men det kändes inte som man sparat det bästa till sist efter första perioden i skånederbyt mot Höllviken. En avvaktande period som inte bjöd på allt för mycket underhållning. Helsingborg var det spelförande laget mot ett väldigt passivt Höllviken och 1-0 ledningen till Helsingborgs fördel kändes helt talande för matchbilden. Nyförvärvet från Hovslätt, Andreas Lindholm gjorde sitt första SSL-mål.

Andra perioden fortsatte i samma hjulspår som den första spårade upp. Helsingborg var det snäppet mer spelförande laget av de två, båda lagen körde en passiv 2-1-2 uppställning med växelstötning. Det är just växelstöten som ligger bakom Höllvikens kvitteringen när Christoffer Andersson sätter ett distansskott från halva halva ute vid sargen. Inget märkvärdigt skott men en perfekt höjd om man vill ställa till problem för målvakten.

Helsingborg fick dock utdelning på sitt spelövertag när nyförvärvet från Dalen Patrik Suchanek gjorde sitt första mål. Just tjeckiska nyförvärv skulle visa sig svåra att markera för Höllviken eftersom Daniel Sebek utökade ledningen till 3-1 i boxplay åtta minuter senare. Två minuter från slutet av andra perioden ville Andreas Lindholm visa vem som är Helsingborgs bästa nyförvärv när han gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 4-1 vilket också var ställningen efter två spelade perioder.

Tredje perioden började som det två första avslutade, ett spelövertag från Helsingborg där Höllviken fick ägna sig åt spelvändningar. Både Johannes Wilhelmsson och Kim Lundström hade chansen att göra match igen men Jonathan Edling höll Höllviken på behörigt avstånd i inledningen av tredje perioden.

Pontus Karlsson tände dock hoppet en stund när han reducerade till 4-2 efter åtta minuter på ett central distansskott. Men Linus Nordgren sänkte snabbt stämningen på bortaklacken när han gjorde matchens dittills snyggaste soloprestation fram till 5-2.

Med fyra och en halv minut kvar gav Daniel Persson bortalaget lite känning när han smashade in en volley snyggt fram till 3-5. En snabb time out efter målet gav Höllviken chansen att strukturera om laget inför en sista slutforchering. Med tre minuter kvar satsades allt på ett bräda och målvakten lyftes ur buren. Nicklas Lidholm i hemmalaget var närmast att göra mål men han missade öppet läge men det gjorde inte så mycket eftersom tiden rann ut och gav Helsingborg första tre poängaren för säsongen.