Storvreta avgjorde med två sekunder kvar av Sudden Death.

Förlängning krävdes för att kora en vinnare i Umeå

Premiären i Umeå blev en match där initiativet skiftade där Storvreta började bäst men Thorengruppen växte in i matchen.

Det tog bara tre minuter innan supervärvningen från Linköping Tobias Gustafsson gjorde sitt första seriespelmål för Storvreta på passning från backkollegan Robin Nilsberth. Bortalaget började bäst och först när Thorengruppen fick spela powerplay skapade man några halvchanser.

Storvreta var väldigt nära att göra 0-2 på ett konstmål av Niclas Paulsson som kom fri efter att han jonglerat fram bollen på volley och var så när att peta in en enhandsbackhand på just volley. Men det blev knappt om yta och istället för att bollen hamnade i mål gjorde Paulsson det själv.

Utökningen av ledningen kommer dock strax efteråt när Thorengruppens nyförärv Marius Pedersen tappar bollen till Henrik Stenberg som sprätter upp ett distinkt skott i krysset.

Storvreta det klart bättre laget i första perioden och det laget som förde spelat. Thorengruppen skapade mest chanser på Storvretas slarv i anfallzonen med ett par snabba spelvändningar.

Thorengruppens coach sa nog ett par väl valda ord efter första perioden för Thorengruppen kom ut som ett annat lag i andra perioden. Det dröjde bara en och en halv minut innan Marius Pedersen fick revanschera sitt misstag på Storvretas andra mål. Kort därefter kvitterade Peter Reinholdt på ett mäktigt dragskott från fickan.

Thorengruppens norska nyförvärv visade sedan prov på sin orutin när han snodde bollen av en Storvreta spelare efter avblåsning. En rackartyg som belönade Pedersen med två minuter.

I powerplay var Jimmie Petersson nära att ge Storvreta ledningen men hans skott tog i insidan av stolpen.

Thorengruppens Johan Bergstrand tyckte dock att Storvreta behövde träna mer på powerplay så han bjöd på två minuter till precis när man blivit fulltaliga.

Tät offrande box i kombination med lågt passningstempo gjorde att ställningen fortfarande var 2-2 efter Storvretas andra numerära överläge.

Storvretas andra supervärvning Valdemar Ahlroth var väldigt nära att göra sitt första mål i Storvretatröjan men Erik Ställ i hemmamålet gjorde en fantastisk enhandsräddning efter halva perioden spelad.

När matchen stod och vägde lite utan att något lag tog tag i taktpinnen bjöd Thorengruppen på ett uppspel från eget mål där bollen gick på ett snöre fram till Jakob Arvidsson som gav Thorengruppen ledningen för första gången.

Första perioden gick till Storvreta och andra perioden gick till Thorengruppen. 3-2 till Thorengruppen och en helt öppen tillställning inför den avlutande perioden.

Tredje perioden hade knappt börjat innan Albin Sjögren kvitterade med en fin soloraid efter att en Thorenspelare tappat bollen på offensiv planhalva ute vid sargen. Sjögren plockade upp bollen och sprang in centralt och dundrade in ett mäktigt skott i krysset bakom en chanslös Jacob Pettersson i Storvreta kassen.

Jakob Arvidsson bjöd sedan Storvreta på deras tredje powerplay efter att han helt onödigt fullföljt en tackling bakom eget mål.

Tredje gången gillt blev det för Storvreta när Tobias Gustafsson gjorde sitt andra mål efter en öppnande passning från Jimmie Pettersson som Gustafsson bara behövde rulla in med backhand.

Nicklas Paulsson drabbades av sin och Storvretas andra utvisning med sex minuter kvar efter att han agerat ryggsäck på Adam Berglund. Lite gruff uppstod mellan lagen efter den situationen med det lugnade ner sig snabbt. Storvreta visade dock upp varför man var seriens bästa boxplaylag förra säsongen och Thorengruppen visade även upp varför man var sämst på powerplay förra säsongen.

Ahlroth hade sedan chansen att punktera matchen med två och en halv minut kvar men Erik Ställ i hemmakassen fortsatte att dominera matchen i matchen mot Ahlroth. Ställ rullar sedan ut bollen och efter en snabb omställning kan Adam Hernandez kvittera till 4-4.

Sista minuterna var passiva från båda lagen som väntade ut förlängningen.

I sudden så bytre lagen chanser med varandra utan att skapa några direkta farligheter. Men två sekunder från straffläggningen gjorde Tobias Gustafsson sitt tredje mål för dagen och gav Storvreta extrapoängen.