Två gånger Cajsa fixade två poäng till Jönköping.

Två gånger Cajsa fixade två poäng

För två säsonger sedan åkte Jönköping ut med dunder och brak från SSL och man tog bara 8 poäng. Nu är man tillbaka i finrummet och man har nästan tagit lika många poäng på bara tre matcher.

Jönköping har inlett säsongen på ett strålande vis och efter tre omgångar har man skrapat ihop 5 poäng. Tre färre än när man åkte ur för två säsonger sedan.

I dagens match mot IBK Dalen började man bäst och ledde rättvist efter första perioden med 1-0 efter mål av Alicia Zälle.

i Andra perioden började man slarva överallt på banan och det räckte för att Dalen skulle komma in i matchen och ta över den. Umeålaget vann andra perioden med 3-1 efter bland annat två mål av nyförvärvet Frida Eriksson.

I tredje perioden så skärpte Jönköping till sig och vårdade bollen noggrannare och det gav genast resultat när Sofie Claesson kvitterade till 3-3 efter tre minuter cirka. Sedan är det Jönköping som styr och ställer men det blir inga flera mål. Hemmalaget gick verkligen för segern i slutet och man pressade Dalen högt högt upp i banan och med tio sekunder kvar kommer JIK tre mot en men trots flera försök från Ellen Svensson och Clara Lundell vill inte bollen in.

I sudden mönstrade Jönköping en offensiv uppställning med tre anfallare och det gav utdelning direkt när Kajsa Reingård hittade Cajsa Elm med en magnifik passning redan efter 41 sekunder. Elm behövde bara raka in bollen i öppet mål och skjuta hem extrapoängen till hemmalaget.