Förra säsongens vinstmaskin Åstorp/Kvidinge sprang in i den Skoghallska väggen i omgångens nykomlingsmöte.

Fem matcher spelades under lördagseftermiddagen i den södra allsvenskan och de slutade så här.

Karlstad IBF - Lindås IBK 7 - 4
Två lag med ambitionen att tillhöra den yppersta toppen i serien. Karlstad ligger steget närmare sin målsättning efter stor show av Adam Colling och Kevin Björkström. Den förstnämnde stod för 3+2 och den andre liraren gjorde 2+2. Noterbart att Lindås supervärvning Patrik Malmström bara gjorde ett assist. Första stationen avklarad för Karlstads återtåg till SSL.

Warberg IC - Malmö FBC 6 - 3
Precis som Karlstad siktar Warberg på en snabb återkomst till SSL och precis som värmlänningarna vann Warberg också sin första match med tre bollar. Malmö hängde med bra men man var numret för litet hela matchen igenom och man förlorade varje period med ett mål. Mattias Kongstad blev poängbäst i Warberg med tre mål och en assist.

Craftstadens IBK Oskarshamn - Fagerhult Habo IBK 7 - 4
Hemmalaget var starkare i de två första perioderna och det bädda för segern. En 5-2 ledning efter halva matchen blev för tungt att hämta tillbaka för Fagerhult och desto tyngre blev det i slutet av andra perioden då bortalagets poängkung Efrahim Björnell åkte på ett matchstraff 1. I det efterföljande powerplayspelet i fem minuter punkterade Markus Nilsson matchen med sitt andra mål för dagen.

Onyx IBK - Östra SK Jönköping 6 - 7
Nykomlingarna Östra överraskade Onyx rejält i första perioden och efter 20 minuters spel ledde bortalaget med 4-1. Tre raka Onyxmål i andra perioden bäddade för en spännande avslutning. Vid ställningen 5-5 klev Östras notoriska poänggörare fram som vanligt och frälste sitt lag. Gustav Ihrman gjorde ledningsmålet och spelade fram Emil Skog till utökningen som också blev spiken i kistan. Ihrman/Skog seriens nya radarpar måntro? Duon låg bakom det mesta av Östras offensiv. Hemmalaget får slicka såren och Onyx radarpar Christoffer Ekstrand och Gustaf Sandberg kan i sova med gott samvete efter tre respektive fyra poäng vardera.

Åstorp/Kvidinge IBS - Skoghalls IBK 3 - 6
En grymt viktig match för båda lagen då de båda är nykomlingar. Tränare Markus Linryd sa inför matchen att pressen låg på hemmalaget just för att de spelade hemma och han fick rätt. En bedrövlig första period av hemmalaget kan nog tillskrivas premiärnerver och Åstorp orkade aldrig jaga ikapp 0-4 underläget man satte sig i. Som vanligt är det Albin Englöw och Andreas Jansson som öser in poäng för sitt Skoghall.

Innebandymagazinet tippar: Allsvenskan södra
Serien som är hetare än någonsin med flera starka toppkandidater. Så här tror vi tabellen slutar - från första till sista plats!