Salem drog längsta stråt mellan de två forna SSL-kvallagen.

Så gick det i allsvenskan norra

Tre matcher spelades i den norra allsvenskan under lördagen och de slutade så här.

Wibax Patriot IBK Piteå - Hudik/Björkberg IBK 2 - 1
En målsnål tillställning där Linus Könberg var het på flera sätt och vis. Två utvisningar och den enda målskytten i bortalaget. Det tog 49 minuter och 28 sekunder innan Wibax och Jonas Strandelin gjorde matchens första mål. Tom Eklund kunde sedan fastställa slutresultatet 4 och en halv minut kvar.

Granlo BK - FBI Tullinge 5 - 3
Nykomlingen Tullinge chockade Granlo och hade 3-0 med sig till första periodpausen. Men i andra perioden hade släppte chocken för hemmalaget som sakta började äta sig ikapp. När Erik Rhodin gör sitt andra mål i början på tredje perioden har Granlo tagit ledningen för första gången i matchen. 12 sekunder från slutet prickar sedan Johan Sundqvist in slutresultatet.

Strängnäs IBK - Salems IF 3 - 8
Både Strängnäs och Salem kvalade till SSL förra säsongen och båda gick samma öde till mötes och förlorade tredje avgörande matchen i play off 1. Sedan dess har Strängnäs tappat spelare bland annat Omar Aldeeb medan Salem fått in nya intressanta spelare. Salems 20-åriga poänggörare Jesper Lindström blev tungan på vågen med 2 mål och 3 assist.

Innebandymagazinet tippar: Allsvenskan norra
Så här tippar vi tabellen - från första till sista plats!