Drömstart på säsongen för Jönköping

Jönköpings återkomst i superligan har blivit lyckad till en början. Premiären mot nykomlingskollegan Telge vann man med klara 8-4.

Det började bra direkt för Jönköping som gjorde 1-0 efter bara 33 sekunders spel genom ett drömmål av Linnea Juhlin med en hand (se klippet ovan), varpå man även gjorde 2-0 genom Micaela Lundmark. Men Telge under ledning av en vass förstakedja, där framförallt måldrottningen Therese Gustafsson visar vägen, kom tillbaka och innan första perioden var över var ställningen 3-3. Som sedan skulle bli 4-3 inför tredje perioden när Therese Gustafsson gjorde sitt andra mål i matchen.

Men Jönköping fick det sista ordet. Hemmalaget var klart bättre i slutronden och gjorde fem raka mål, varav två viktiga från Clara Lundell till 5-4 och 6-4. Stor segerorganisatör var även 17-åriga superlöftet Cajsa Elm som stod för ett hattrick och satte spiken i kistan till 8-4.