7 saker att ta med sig från superpremiären

KAIS Mora slog IKSU med uddamålet 4-3 i finalreprisen.

1. Ynglingarna kickstartade säsongen
Med många världsspelare på planen var det istället två mindre namnkunniga lirare som skulle stå för SSL-säsongens första mål. Lina Svarfvar, född -97, stod för förarbetet innan Moa Gustafsson, född -99, gav KAIS Mora ledningen.

2. Världens bästa spelare saknades
Anna Wijk är mycket viktig för KAIS Mora, inte minst med sitt ledarskap och passningsspel. Men i premiären var världsstjärnan inte med, något den nyblivna landslagskaptenen inte heller var i Finnkampen. IKSU saknade också profilen Cornelia Fjellstedt.

3. Psykologiska målet
KAIS Mora gjorde en mycket bra förstaperiod och hade ledningen med både 1-0 och 2-1. Länge såg det ut att bli ställningen in i pausvilan, men med endast två sekunder kvar kvitterade Sofia Joelsson, på passning från Emelie Wibron.

4. Misslyckades i fem mot tre
En dubbelutvisning för IKSU på Sofia Joelsson och Agnes Holmgren gav Mora en gyllene möjlighet att på nytt ta ledningen i andra perioden, men lyckades inte få hål på Umeålaget trots två hela minuter i fem mot tre-spel. Ett spelmoment laget inte heller hade tränat på inför seriestarten.
- Det är en lång säsong. Det kommer, menade tränaren Noél Alm Johansson i Cmore-sändningen.

5. Emelie Wibron
51 poäng förra grundserien, och nu visar 25-åriga Emelie Wibron (som även hade kaptensbindeln på armen) att hon kommer bli lika farlig i poängligan den här säsongen. Hennes framspelning till Sofia Joelsson i första perioden var delikat, varpå hon levererade ett patenterat Wibron-mål i tredje perioden med ett mäktigt dragskott.

6. Nyförvärvets succé
Amanda Öhman är van vid tuffa derbymatcher mot IKSU från tiden i Dalen. Och nu klev hon fram direkt i sin första SSL-match i KAIS Mora-tröjan. Hennes 4-3-mål i tredje perioden blev matchavgörande och lovar gott inför fortsättningen.

7. ”Bra hot från bakplan”
KAIS Mora-tränaren Noél Alm Johansson var med all rätt nöjd efter segern och tror att förutsättningarna är goda för att ta SM-guld.
- Vi har varit noggranna i vårt lagbygge och har alla lagdelar för att gå hela vägen i år. Framförallt har vi bra hot från bakplan den här gången.