Landet runt

Dagens klipp: Talangens nya helikopterstraff

15-åriga Storvretaspelaren Linnéa Hammar har gjort det igen. När damlaget spelade sin första träningsmatch mot Älvsjö AIK under gårdagen klev hon fram på straff och bjöd på sin speciella variant. (Filmat av: Adam Troy)

Storvretas damlag åkte ur allsvenskan förra säsongen och går under hösten in i divison 1. Men framtiden ser ljus ut, åtminstone om man ser till 15-åriga superlöftet Linnéa Hammar och hennes utvecklingsframfart.

Träningsmatchen mot Älvsjö AIK, nykomlingar i allsvenskan, inleddes på ett jobbigt sätt för Storvreta som låg under med 2-0 efter första perioden. Men en bit in i andra perioden tilldömdes man ett straffslag och Linnéa Hammar fick chansen att ta laget in i matchen. Då bjöd hon på ett konstnummer, en ”helikopterstraff”, som hon lyckats med flera gånger tidigare.

Linnéa Hammar blev också matchhjälte. Foto: Adam Troy

Det var inte slut där för 15-åringen som sedan skulle spela huvudroll igen. Lagen höll jämna steg och i tredje perioden var ställningen 5-5. Då var det just Linnéa Hammar som gjorde sitt andra mål för dagen och agerade segerskytt. Slutresultatet 6-5 till Storvreta.