Therese Karlsson (TK4) sköt på egen hand Mora till final.

Therese Karlsson show när Mora gick till final

Therese Karlsson var på en helt egen nivå i den femte och avgörande matchen mot Täby.

Första perioden i den femte och avgörande semifinalen började precis så som man förväntar sig att en avgörande match ska spelas. Båda lagen bjuder upp till kamp och det är full gas från minut ett till minut tjugo. Täby började bäst men Mora tar över och är bättre i mitten och sedan tar Täby tillbaka initiativet i slutet igen. Mora hade farligaste chanser med ett stolpskott från Malin Andreasson som bästa läge men det är Täby som gör det enda målet. Jennifer Stålhult bryter en huvudlös passning från Tone Einstulen vid mitten och avancerar fram och spelar ut på högerkanten till Sofie Karlsson som placerar in bollen lågt.
- Vi var med bättre från start än tidigare men vi fick inte in bollen. Istället får de göra ett turligt mål och jag tycker inte resultatet speglar matchbilden efter tjugo minuter, sa Moras Malin Andreasson till Cmore efter första perioden.

Andra perioden tog efter där den första slutade fast matchbilden var tvärtom. Det var Mora som började bäst och det var Täbys som fick jobba sig in i perioden. En tidigt powerplay till Mora låg bakom kvitteringen när Therese Karlsson slog in en målvaktsretur. Just målvaktsreturer blev Täbys fall i andra perioden för det är på en sådan som Anna Wijk ger Mora ledningen med 2-1 efter att Malin Lundqvist lagt en boll på mål som en omarkerad Wijk kan slå in.
- Det är mer kamp än spel och vi kan höja oss flera nivåer till sista. Vi måste sätta dit bollarna på våra chanser. Vi ska åka härifrån som vinnare, sa Täbys bästa spelare i andre perioden, Moa Tscöp till Cmore.

I den tredje perioden började Täby väldigt aggressivt och man hade Mora i brygga de första minuterna men då klev Therese Karlsson i matchen på allvar och hon gjorde mål varje gång hon rörde bollen i princip. Ett äkta hattrick på fyra minuter och 37 sekunder och inte nog med det hon gjorde även ett fjärde mål en minut och tre sekunder senare. Sex mål totalt av TK4 och hon sköt på egen hand Mora till SM-final mot IKSU på lördag. Matchen slutade till sist 8-2.