IKSU är klara för final efter en rysare mot Pixbo som avgjordes i förlängning.

IKSU till final efter suddenrysare

IKSU är klara för final efter att ha besegrat Pixbo med 3-2 i sudden.

Den fjärde semifinalen mellan Pixbo och IKSU började väldigt trevande. Två lag som kände på varandra och utövade ställningskrig. Pixbo hade pressen på sig att vinna och var tvungen att sätta fart på offensiven och det lyckas man också med när man tog ledningen i matchen ironiskt nog av en av lagets defensivaste spelare. Ida Sundberg gav hemmalaget ledningen efter cirka tolv minuter i andra perioden.

Det öppnade upp spelet lite och nästa mål lät inte vänta på sig allt för länge. Närmare bestämt tar det bara 27 sekunder för IKSU:s Julia Nordin att kvittera. Lagen byter sedan chanser med varandra fram till Lisa Anderbratt blir utvisad fyra minuter från slutet. IKSU får bra rull på bollen men Pixbos boxplay håller positionerna och kan rida ut stormen.

I tredje perioden får Johanna Hultgren förtroendet att göra sina första byten för IKSU och det tackar hon för genom att på egen hand sno bollen från en Pixboback och kämpa sig fram till ett avslut som går i mål fram till en 2-1 ledning för bortalaget.

Pixbo fick ett gyllene tillfälle att kvittera i powerplay med sju minuter kvar men trots bra kontroll hittade man aldrig något skottläge. Men kvitteringen kom med en och en halv minut kvar efter backsamarbete mellan Ida Sundberg och Isabell Krantz där Krantz hänger in ett pantenterat dragskott i spel 6 mot 5 fram till 2-2.

I sudden äger Pixbo bollen nästan hela tiden men efter en närkamp mellan Ida Sundberg och Josefina Eiremo där den senare får frislag, så sätter hon igång spelet väldigt fort och serverar Julia Nordin ett friläge som hon utnyttjar på bästa sätt och IKSU är klara för SM-final.