Lerum var tre sekunder ifrån allsvenskan

Det blev en rafflande avslutning när Östra vände och vann mot Lerum. Gustav Ihrman kvitterade och avgjorde i sudden vilket betyder att Östra spelar i allsvenskan nästa säsong.

Den tredje och avgörande matchen mellan Östra och Lerum blev lika svängig som den blev spännande. Johan Widlert gav Östra ledningen med 1-0 men sedan tog det roliga slut på ett tag. Istället var det bortalaget Lerum som hade det skojigast när de tog över ledningen och gick upp till 1-3 innan Östra reducerade innan första perioden var över.

Andra perioden börjar med att gästernas bästa poängplockare för aftonen Anton Rieden utökar ledningen till 2-4 och sedan turas lagen om att göra ett par mål tills Östra lägger i en växel till och gör tre raka mål i sluten av andra perioden och går till vila med en 6-5 ledning.

Tredje perioden hinner knappt börja innan Niclas Skoglund kvitterar och sedan blir det ställningskrig fram till den fjortonde matchminuten då gästernas Vidar Tirén ger Lerum ledningen igen. Sedan ser det väldigt länge ut som att Lerum kommer klara av hemmalagets tunga press men tre sekunder från slutet frälser Östras poängkung Gustaf Ihrman publiken med en 7-7 kvittering.

I sudden passar även Ihrman på att göra sig till Lerums minst omtyckta person när han prickar in slutresultatet i sjunde suddenminuten. Östra till allsvenskan och Lerum får slicka såren och komma tillbaka nästa säsong.