Viktor Klintsten har prickat in formen perfekt till slutspelet.

Styrkebesked när Storvreta nollade Dalen

Storvreta kopplade ett rejält grepp om kvartsfinalserien när man ikväll vann borta mot Dalen.

Storvreta vann kvällens bortamatch mot Dalen med 5-0 i vilket gav 2-0 i matchserien. Ett imponerade försvarsspel var nyckeln.
- Vi vet var de vill skjuta, vi täcker mycket skott, jag tror de har det lite jobbigt att spela mot oss just nu, säger Storvretas Mattias Samuelsson till Innebandymagazinet.

Matchen var dock länge jämn och det stod 0-0 i två perioder. Matchen var också mindre avvaktande än första matchen och intensiteten fick också hjälp på traven av en nyskapad Dalen-hejarklack som höll igång som värsta hockey-klacken. Dalens anfallsförsök i första perioden slutade oftast i alltför enkla avslut i magplattan på den för dagen duktige Viktor Klintsten och Storvretas chanser som var lite vassare räddades av Måns Parsjö-Tegnér. I mitten av perioden fick Storvreta power-play men det gav inget mål och första perioden slutade 0-0.

I andra perioden fick Dalen direkt ett power-play då Viktor Andersson fick en tvåa. Inget mål dock. Perioden innehöll sedan mycket närkamper och det var irriterat mellan spelarna, slutspelskänslor som det brukar heta. Många utvisningar togs, men trots fyra mot fyra- spel och även tre mot tre-spel (!) förblev det mållöst. Först när klockan stod på 19.57 kom 1-0 till Storvreta genom Henrik Stenberg på pass från Alexander Rudd.

Tredje perioden handlade om att Dalen nötte på för att få in en kvittering, men trots att man skapade en del chanser blev det aldrig riktigt farligt. Storvreta spelade ett imponerade försvarsspel och då Dalen i slutminuterna tog ut målvakten rann det iväg målmässigt då bortalaget satte några bollar i tom kasse.

Viktor Klintsten höll nollan och belönades med en femma i betyg av Innebandymagazinet.
- Jag håller nollan så det är ju bra, men jag tycker vi gör det bra försvarsmässigt. Det är inga diagonalare så jag får göra monsterräddningar utan jag sitter mest och jobbar stort.

Så egentligen borde femman i betyg vara till hela försvaret?
- Nej, bara till mig, haha!

Dalens tränare Jonatan Brolin var lugn efter matchen och analyserade sakligt.
- Vi är mer närvarande än i förra matchen, det var länge jämnt. Men vi behöver ledningen mot Storvreta när de spelar så kompakt i mitten som de gör. Det är fortfarande fyra matcher som ska vinnas, så det finns chans att vända.