Thorengruppen fick med sig tre viktiga poäng från Solna.

Ställ glänste mot AIK - ”Han är avgörande idag”

Det blev en målfest när AIK och Thorengruppen möttes i Solnahallen - men avgörande för gästerna var målvakten Erik Ställ.

Period1:
Hemmalaget inledde matchen piggast, man kunde känna att AIK var ordentligt hungriga på 3 viktiga poäng i jakten på slutspel. Thorengruppen kom dock snabbt in i matchen, och trots uteblivna mål var det en ganska underhållande period i hyfsat högt tempo. Chanser saknades inte åt något håll, men duktiga målvakter och oskärpa i avsluten satte stop för målen. Jocke Olsson i AIK dominerade banan med fina framspelningar och fint försvarsspel. I slutet av perioden står AIKs Calle Nordström för ett ordentligt felbeslut vid ett frislag, passning rakt in i muren. På följande kontring spelar Peter Reinholdt fram Linus Holmgren som på ett tillslag slår in den i bortre hörnet. Tid 19.51.

Period2:
Andra perioden var inledningsvis fortsatt jämn. Efter 8 minuter kvitterar AIK, Jocke Olsson står för en perfekt framspelning till Calle Nordström som trycker in 1-1. Knappt minuten senare gör Thorengruppen 1-2 efter ännu ett dåligt offensivt frislag av AIK. Thorengruppen kontrar 2 mot 1, och Linus Holmgren spelar fram Tobias Bergfors som inte gör några misstag. Bergfors glädje över att göra mål gick inte att ta miste på.
- Jag ska inte ljuga, jag är Djurgårdare, så det kändes skönt, säger Tobias Bergfors direkt efter matchen till Innebandymagazinet.

28 sekunder senare utökar bortalaget till 1-3, efter fint spel. Keepern Ställ gör ett väl avvägt utkast till Jakob Arvidsson, en dropp bak till Adam Berglund och en passning till Stefan Lindberg-Dellsand. 1-3! Thorengruppens målande fortsätter. 1-4 kommer efter 13 minuter, när den annars suveräne Jocke Olsson tappar bollen på mitten och ger Ondrej Mikes fri bana centralt. Distinkt avslut i mål. Efter 17 minuter kommer 1-5 i Boxplay. Tobias Bergfors står för en mycket läcker aktion, när han fintar av några svartgula, blir av med bollen, jagar tillbaka den och fintar lite till. AIK står för en felpass, vilket inte va det första AIK-misstaget den här kvällen, och Stefan Lindberg-Dellsand får den gratis i perfekt läge. Inga misstag, tvåmålsskytt.

Period3:
AIKs svacka fortsätter första halvan av tredje perioden. Efter 3 minuter kör Peter Reinholdt en klassisk tittfint och serverar Mattias Hedlund, 1-6. Drygt 3 minuter senare är det Ondrej Mikes som gör sitt andra mål för kvällen när han slår in sin egen retur. AIK reducerar efter 7 minuter, Kevin Lieback Asp kör en kraftfull soloraid genom hela banan och frispelar läckert Patrik Hagberg. 6 sekunder fick man surfa på målvågen, direkt efter tekning spelar Lindberg-Dellsand fram Tobias Bergfors som lägger in 2-8. Här kunde man märka att AIK är det laget i serien som släppt in näst flest mål. En rasande Peter Sjöström i Thorenbåset skriker efter rött kort kort därpå när Adam Berglund bli liggande efter en duell vid sargen. Efter timeout halvvägs in i perioden påbörjar AIK en duktig återhämtning. På drygt 5 minuter gör man 4 mål och är uppe i 6-8. Med 6 man på plan får man fint tryck på plan, och spetsspelare som Stefansson, Olsson och P Hagberg visar hur skickliga man är. Stefansson sätter 2 kassar, Olsson och Hagberg varsin.
- Ganska väntat att AIK kommer tillbaka i tredje tycker jag. Vi har inte orken, men klarar det ändå till slut, menar Tobias Bergfors i Team Thorengruppen.

Spiken i kistan kommer dock när Peter Reinholdt sätter 6-9 i tom kasse
19.16. Thorengruppen vinner rättvist, AIK slarvar alldeles för mycket i defensiven och bjuder på mål. Ett effektivt Thorengruppen är skickliga, och har en stekhet Ställ i målet.
- Han är avgörande idag, framförallt i första perioden när han håller nollan trots att vi har hur många chanser som helst, säger Andreas Stefansson om Ställ.