Alex Kjellbris sa tack och god natt och stängde butiken mot Sirius

AIK tog viktiga poäng i slutspelskampen

AIK vann den viktiga streckkampen och förbättrade sina chanser om en slutspelsplats. Simon Götz låg bakom 7-2-segern med två mål och en assist och Sirius hamnade längre ifrån åttonde platsen.

AIK hade matchens första farlighet när Patrik Hagberg sköt i stolpen efter bara drygt en minut. Annars var det en passiv inledning med lågt tempo och två lag som ville gå på kontring. Peter Berlin kom fri efter en omställning men målvakten var med på finten.

Bortalaget tog ledningen efter knappt 15 minuter i den första perioden när Simon Götz tog hand om en retur och sköt in 0-1. Ungefär två minuter senare utökade AIK ledningen när Sirius slog en slarvig passning och bollen hamnade hos Joakim Olsson framför mål. Han sköt in 0-2 och det var resultatet efter 20 spelade minuter.

I den andra perioden höjdes tempot och Sirius jagade reducering. För att komma ikapp ändrade Uppsalalaget om i kedjorna och det gav effekt då Johan Elfving sköt in bollen via först stolpen och sedan Albin Engholm, 1-2.
Bara någon minut svarade AIK genom Andreas Stefansson som styrde in 1-3 från nära håll – hans 47:e mål för säsongen.

I den tredje perioden fortsatte Sirius sin jakt på mål och Johan Widh var nära när han styrde bollen men Engholm räddade. Istället stod Simon Götz för ett litet konstnummer när han bröstade med sig bollen förbi en motståndare och sedan slog in 1-4 på halvvolley.

Sirius fick chansen att reducera i powerplay när Alex Kjellbris blev utvisad i två minuter. Den gav inte resultat och Kevin Lieback Asp sköt in 1-5 med drygt tio minuter kvar.

Christoffer Gustafsson reducerade med ett handledsskott från vänster med drygt fem minuter kvar. Strax efter det gjorde AIK sitt sjätte mål för kvällen när Niklas Hedengran vände runt och sköt in bollen i mål via ribban – assist av Simon Götz.

Sedan kontrade Alex Kjellbris in 2-7 när han sprang längs högerkanten och sprätte upp bollen i nättaket. Det blev slutresultatet när AIK tog viktiga poäng i slutspelskampen och Sirius hamnade längre ifrån den.