Linköping visade sig vara snäppet för starka för Höllviken.

Linköping tog en stabil seger över Höllviken

Det var aldrig något snack när Linköping besegrade Höllviken i dagens match.

Johan Astbrant hade inför matchen pratat om att laget inte fick underskatta Höllviken utan skulle köra från minut ett - och som man gjorde det. En 4-0 ledning efter första perioden talade sitt tydliga språk där bland annat publikfavoriten Joakim Ström fick göra mål.

Om första perioden var katastrofal för Höllviken var den andra bättre, laget spelade upp sig och var bättre på att neutralisera Linköpings försök. Johan Astbrant var uppenbart missnöjd med sitt lags spel och tog timeout när halva matchen var spelad, vilket gav effekt när Milan Tomasik kunde göra 5-0 innan perioden var slut.

Tredje perioden blev mycket en transportsträcka för båda lagen, Linköping tryckte på och Höllviken försökte få in några bollar bakom Henrik Qvist. Men Qvist storspelade och släppte endast förbi sig en boll i sista perioden vilket fastställde 5-1 som slutresultat.