Niklas Nordéns gäng har blivit ett stabilt topplag i SSL.

Hemmastarkt Växjö fortsätter imponera

Stekhett Växjö Vipers visade Helsingborg vart skåpet ska stå.

Ett stekhett Växjö Vipers var så pass tända att Fortnox Arena fick utrymmas på grund av upptäckt brand minuterna före matchstart. När väl matchen drog igång var det ett lika hett Vipers som man kunde ana när brandlarmet gick. Första perioden var det endast ett hett lag på planen. Vipers rivstartade och med hårt jobb blandat med fina enskilda prestationer kunde man vinna första perioden med hela 4-0 mot ett iskallt Helsingborg.

Mellan första och andra perioden kan elden och hettan nått hela vägen till Helsingborgs omklädningsrum då det var ett lite mer alert Helsingborg som spelade andra perioden. En period som skulle sluta 1-1 efter att båda lagen visat klass i numerärt överläge genom Petri Hakonen för Helsingborg och den notoriske Valdemar Ahlroth i Vipers.

Valdemar Ahlroth var inte färdig med att visa upp sina färdigheter denna onsdagskväll utan i tredje perioden skulle han prickskjuta in både Vipers sjätte och sjunde mål för kvällen. Det var en kväll helt i Vipers favör och när slutsignalen avslutade den tredje perioden kunde siffrorna skrivas till hela 8-1. Ett mycket starkt Växjö Vipers mot ett Helsingborg som var helt under isen.