Det blev storseger för AIK mot Storvreta.

Formstarka AIK krossade Storvreta

Formstarka AIK fortsätter att vinna, och gör det ikväll mot förra årets finallag Storvreta. En stark defensiv kombinerat med effektivitet i anfallszonen blev dagens nyckel, mot ett för kvällen svagt Storvreta.

AIK fick en kanonstart på matchen, redan efter 53 sekunder får laget jubla när Axel Larson målar. Målet följdes av ett ganska avvaktande spel, inga klara målchanser. En period med hyfsat få målchanser överlag, där AIK är extremt effektiva och förvaltar sina chanser, samtidigt som Storvreta har svårt att komma till avslut på mål. AIK jobbar duktigt i försvaret och ligger i täck för det mesta. Volleykungen Stefansson sätter 2-0 på en omställning efter 13.46. Kevin Lieback Asp visar sedan upp sig för Solnahallen och utökar till 3-0, en riktig coast to coast som avslutas med en handledare i mål. AIK hann också göra 4-0 när Alex Kjellbris pangade in den på kapten Hagbergs passning. Unge Hermodsson i Storvretamålet gick nog inte till periodvila supernöjd direkt.

Andra perioden började bra för Storvreta. 52 sekunder in i perioden kunde lagkapten Samuelsson reducera till 4-1 i PP, Engholm chanslös i AIK-målet. Känslan var att Stovreta var på gång och ville in i matchen, men istället för ytteligare reducering är det Nicklas Hedegran som kan utöka AIKs ledning efter 02.45. Kort därpå är det dags igen, Stefansson står för en superpassning fram till en fri Joakim Olsson som kyligt rundar målvakten och lägger in 6-1. Ombytta roller, det brukar vara Olsson som assisterar Stefansson.

Storvreta får liksom andra periodens inledning en kanonstart på tredje perioden. Det dröjer bara 23 sekunder innan Henrik Stenberg reducerat till 6-2. AIK svarar snabbt, 7-2 30 sekunder senare. In på fjärde minuten är det samma visa. Reduceringsmål signerat Storvreta, följt av ett snabbt mål i baken. Psykologiskt tungt för Storvreta som aldrig fick surfa vidare på reduceringsvågen. Den berömda spiken i kistan kommer när AIK klapp-klapp spelar sig fram till en fri Patrik Hagberg som lägger in 9-3. Matchen bjuder på ytterligare fyra mål, och slutar tillslut 12-4 till AIK. 11-4 lägger Alex Kjellbris in i öppet mål från 30 meters distans, och vid 12-4 kommer vi tillbaka till ombytta roller. Den här gången är allt som det ska, Joakim Olsson assisterar Stefansson.

AIK gör en stark match defensivt med hårt jobb och struktur, samtidigt som man är extremt effektiva i det offensiva spelet. Ett tungt Storvreta hade inte mycket att säga till om denna afton, och får en dyster bussresa hem till Uppsala.