Ungt Växjö stoppade Mullsjös svit

Växjö visar både bredd- och spetsegenskaper när man hemmaslår Mullsjö

Ett skadedrabbat Växjö Vipers fick denna torsdagskväll ställa upp med en yngre trupp än vanligt i Superligasammanhang. På sjuklistan finner vi ett tiotal namn, däribland målvakten Eero Kosonen, Jesper Sankell, Markus Jonsson, Filip Kjellsson och Niklas Ramirez. Trots tunga namn som fick spendera kvällen i sjukstugan kunde Växjö Vipers visa både klass och bredd när siffrorna för den första perioden skrevs till 3-0 i hemmalagets favör, två mål av Växjösonen Johan Roos.

I andra perioden klev känslorna fram i detta derbyt. Både Tobias Utterberg och Magnus Jansson fick spendera tid i utvisningsbåset varpå båda lagen passade på att göra varsitt mål, Växjö genom Valdemar Ahlroth och Mullsjö via sin kapten David Gillek. Andra perioden skulle bli en betydligt jämnare historia då båda lagen lyckats göra tre mål vardera och siffrorna skrevs därmed till 6-3. Det sista målet är nämnvärt då Felix Göthberg, nyligen uttagen i U19 landslaget, fick prova på SSL-spel och tackade Niklas Nordén för förtroendet genom att göra sitt första, men ej sista, mål i Sveriges högstaliga. Se målet i klippet under.

Växjö kunde, för det mesta, kontrollera Mullsjö även i den tredje och avslutande perioden och Mullsjö hade fortsatta problem med att sätta bollen i nät bakom den briljanta Edin Omanovic i Växjömålet. En sen forcering från Mullsjö gjorde slutet på matchen aningen jämn men när Felix Göthberg sätter sitt andra för hans magiska kväll i öppen kasse råder det inga tvivel om vilka som plockar de tre poängen.

Med det stoppade Växjö gästernas Mullsjös svit med poäng i 14 raka matcher.