Danmark kunde via en het fyramålsskytt fira seger.
Internationellt

Fyramålsskytt när Danmark vann öppningsmatchen

Danmark fick bästa tänkbara start på VM-turneringen i Riga. Efter ett tidigt ryck i premiären mot Australien vann man slutligen med stabila 8-1.

1-0 redan efter dryga två minuter genom Jannik Trolle Wede, sedan rullade det på för danskarna. Mest lyckosam var 24-årige Bronderslev-forwarden Andreas Glad Pedersen som totalt stänkte in hela fyra mål under matchen, och det var också han som stod för 2-0-målet, följt av ytterligare ett från Trolle Wede innan perioden var över.

Australien fick visserligen en tidig reducering i början av andra perioden genom Andrew Prior, men närmare än 3-1 var man aldrig. Danmark ryckte ifrån ordentligt till både 4-1, 5-1, 6-1 och 7-1 innan mittperioden var över.

Andreas Glad Pedersen fullbordade sin kvartett i mål när han satte spiken i kistan till 8-1.