Jessika Eriksson avgjorde mot sin gamla klubb KAIS Mora.

Sekunddraman och släkten är värst!

I både Dalen-IKSU och Karlstad-KAIS Mora fick vi se spelare sänka sina gamla lag. Så här var fredagens SSL-omgång.

Karlstad-KAIS Mora 5-4 SD
”Jag räknar med att få ett litet tjuvnyp”, sa Karlstads Jessika Eriksson till Innebandymagazinet inför mötet med sitt gamla lag KAIS Mora. Och hon skulle få en avgörande roll i värmländskornas skrällseger. Efter 13 minuter presenterade hon sig när hon stänkte in Karlstads 2-1-mål. Hon assisterade även till 3-2, och avgjorde slutligen knappa tre minuter in i förlängningen. Men det var inte långt ifrån att Karlstad tog hem samtliga tre poäng då Moras Lina Svarfvar kvitterade till 4-4 med endast sju (!) sekunder kvar av tredje perioden.

Warberg-Kalmarsund 5-3
Kalmarsund får fortsätta vänta på sin första seger i superligan. Warberg hade kommandot målmässigt under 59 minuter i nykomlingsmötet efter att Frida Eriksson tidigt gett laget ledningen, och gästerna var aldrig riktigt nära att störa halländskorna i Sparbanken Wictory Center. 17-åriga talangen Andrea Envall fortsätter att visa framfötterna i Warberg och stod för ett mål och en assist. Vinsten var Warbergs andra den här säsongen.

Linköping-Rönnby 2-4
Linköping får fortsätta på sin första poäng den här säsongen. Trots ett skottövertag med 22-12 mot Rönnby och en väl genomförd match spelmässigt så lyste effektiviteten med sin frånvaro. Rönnby kunde göra både 1-0, 2-0 och 3-0 genom Linn Mikaelsson, Adina Augustsson och Josefine Hagström, och sedan var saken klar. Rönnby har därmed plockat 11 poäng på sex matcher och hakar på i den övre halvan av tabellen.

Täby-Endre 5-2
Kaptenen Jennifer Stålhult gav sitt Täby bästa möjliga start när hon både gjorde 1-0, och sedan 2-0 på straff. I början på tredje perioden hade hemmalaget sprungit iväg till både 3-0 och 4-0 genom sin fruktade förstafemma och saken var klar. Två tröstmål av Mikaela Målström och Sara Steen, närmare än så kom inte Endre den här kvällen. Täby har därmed efter premiärförlusten mot Pixbo vunnit samtliga matcher.

Dalen-IKSU 2-5
885 åskådare bevittnade säsongens första Umeåderby i den här serien, där storfavoriterna IKSU lyckades ta sin sjätte raka seger. Det var Dalen som gjorde 1-0 och höll fast i ledningen i 10 minuter, men mycket roligare än så blev det inte. Före detta dalen-spelaren Louisa Turton visade att släkten är värst när hon både låg bakom kvitteringen och ledningsmålet för IKSU, som sedan aldrig skulle släppa övertaget. Tvåmålsskytten Emelie Wibron fastställde slutresultatet 5-2.

Pixbo Wallenstam-Malmö 3-2 SD
De regerande svenska mästarinnorna stötte på oväntat tufft motstånd på hemmaplan. Efter en mållös förstaperiod fick man hål på gästerna halvvägs in i matchen genom backklippan Isabell Krantz. När sedan Linda Andersson utökade till 2-0 i början på tredje såg det ut att gå Pixbos väg, men Malmö ville annat. Danska stjärnan Cecilia Di Nardo reducerade varpå kvitteringen kom genom centern Johanna Nilsson - med en (!) ynka sekund kvar av matchen. Pixbo tog dock revansch på sig själva efter det snöpliga baklängesmålet och avgjorde i förlängningen genom Eliska Krupnova.

Tyresö Trollbäcken-Uppsala 5-7
Nykomlingen Tyresö vann hemmapremiären mot Karlstad, men har haft det tuffare sedan dess. Idag var man dock inte långt ifrån att störa favoriten Uppsala. I första perioden bjöds publiken på hela sju mål, där gästerna var snäppet vassare och tog en 5-2-ledning. Tyresö vägrade ge sig och gjorde nerv av matchen ända till slutet men var ändå aldrig riktigt, riktigt nära att plocka poäng. Uppsala visade upp en fin bredd i laget då hela 11 spelare skrev in sig i poängprotokollet.