Kapten Crantz visade vägen till Malmös första seger för säsongen med fyra assist.

Ligakollen: Allsvenskan herrar norr och söder

Häng med i vad som hände senaste omgången i herrarnas allsvenska.

Allsvenskan herr norra
Djurgården tog en blytung seger mot Gävle efter en berg- och dalbana prestation. Efter två perioder hade Djurgården stabila 5-2 och gick mot en synes stabil seger. Men Gävle ville annat och gjorde fyra raka mål och hade helt plötsligt ledningen med nio minuter kvar. Djurgården visade dock upp stark moral och vände tillbaka till seger med 7-6. Stora segerorganisatörer i hemmalaget var Andreas Wöiduma och hans radarpartner Patrik Sinerius som spelade fram till alla fyra Wöidumamål.

Strängnäs första femma hade en bra dag på jobbet och låg bakom åtta av nio mål i 9-5 vinsten mot Tyresö Trollbäcken. Omar Aldeeb var hetast i första femman och han stod för 6 poäng två bättre än Linus Dahlström som var ett bättre än Pierre Hellström.

Umeå City hade en ny SSL-målvakt från Thorengruppen mot Järfälla och han räddade alla utan ett av de 30 skotten som Järfälla avlossade. Så Martin Rudeström får ses som den största bidragande orsaken till Citys 1-5 viktoria. Noterbart att ingen spelare lyckades göra mer än ett poäng.

Granlo fortsätter spridda ut poängen på många spelare, Carl Åkersten gjorde dock ett litet ryck i den interna poängligan efter sina tre poäng i vinstmatchen mot Salem, som slutade 7-3. Leder den interna gör fortfarande Linard Parli som utökade skörden med två nya poäng och han är nu uppe i 15, fyra före Åkersten.

Rotebro låg näst sist inför denna omgång med tre poäng och skulle få besök av ett Täby som bara skulle hämta med sig tre poäng hem. Men Rotebro bjöd upp till dans och stod för omgångens skräll när man vann med 11-6. Än större blir skrällen när Rotebro låg under med 0-4 redan efter 11 minuter men lyckades knyta näven i byxfickorna och vända. Rutinerade Patrik Edgren gick i bräschen tillsammans med Patrik Jeppsson med tre poäng vardera.

En bra första period av gästande Wibax Patriot låg bakom 7-9 segern mot Hudik/Björkberg. Jakob Jonsson blev poängbäst med tre mål och en assist i hemmalaget. I bortalaget hittar vi en trio med tre poäng och det är Joel Wadsten, Elias Nyström och Erik Wuopio.

Alla topplagen förutom Täby vann sina matcher vilket fick till följd att både Granlo och Wibax gick om Täby. Djurgården leder fortfarande och laget har bara tappat en poäng än så länge och det var i premiären mot Granlo. I botten ligger Järfälla sist på tre poäng, två poäng mindre än Salem. Men det är bara fyra poäng upp till en sjunde plats.

Allsvenskan herr södra
Onyx mot Örebro bjöd på riktigt publikfest med över tusen personer på läktaren och de fick se en riktig gastkramare. Marcus Ekengren ger Örebro ledningen men sedan är det hemmalaget som har ledningen resten av matchen förutom vid 2-2 och 6-6. Med dryga minuten kvar gav Gustav Sandberg Onyx ledningen och hemmapubliken vädrade en kämpaseger. Men med 38 sekunder kvar tystar Hannes Karlsson hemmapubliken när han gör 7-7 och båda lagen får dela broderligt på poängen.

När man trodde att det inte kunde bli värre för krislaget Göteborg så fortsätter laget att överraska. I matchen mot Lindås lyckades lagets båda målvakter skada sig och Göteborg tvingades att slutföra matchen med en enarmad målvakt. Huruvida det påverkade resultat framgår inte men Lindås vann till slut med 0-22 efter att före detta Göteborgsspelaren Daniel Lindell gjorde nio poäng.

Malmö lyckades ta första segern för säsongen mot Lillån och det var kaptenen Robin Crantz som visade vägen med att spela fram till fyra av målen i 7-5 segern. Lillån lyckades reducera till 6-5 med tjugonio sekunder kvar men fyra sekunder senare avgör Edin Dagasan och Malmös första seger är ett faktum.

I smålandsderbyt mellan Jönköping och Kalmarsund turades lagen om att leda matchen och inte en enda gång leder någon med mer än ett mål. Jämnare än så kan det knappast bli och när Martin Källberg gör 8-6 18.47 i tredje perioden är det den tidpunkten matchen är som allra mest ojämn. Hannes Blomkvist är matchens värdefullaste spelare då han ligger bakom hälften av Jönköpings mål.

Matchen mellan Alingsås och Craftstaden drog verkligen ner omgångens målsnitt som var 15,5 mål per match innan denna match tog slut. Craftstadens Simon Zetterling gjorde 0-1 i början på andra perioden och samma procedur gjorde han sedan om i den tredje innan Henrik Areskoug fastställde slutresultatet.

Toppen av tabellen kastades om lite när Örebro kryssade mot Onyx. Något som innebar att båda lagen tappade fäste i toppen. Jönköping och Lindås gick om Örebro och de båda lagen leder på femton poäng. Två poäng före Örebro och tre poäng före nya fyran Craftstaden. Göteborg ligger fortsatt sist och har nu släpp in över hundra mål på sex matcher. De har släppt in 103 mål vilket är lite drygt 17 mål per match.