"Matchens gigant" - Jimmie Pettersson.

Matchreferat: Storvreta tog extrapoängen mot Växjö

Det var två olika formkurvor som ställdes emot varandra när Växjö tog emot regerande mästarna Storvreta på söndagseftermiddagen, hemmalaget med två raka förluster mot gästerna från Uppsala med två raka segrar. På förhand hade det pratats om att det skulle bli en jämn match med mycket mål och så blev även fallet där Storvreta drog det längsta strået när man avgjorde på övertid.

Första perioden en svängig historia
Storvreta tog en tidig ledning när Robin Nilsberth gjorde matchens första mål efter 01:38. Sedan hände det mesta resultatmässigt i den första perioden under en och samma minut. Efter 05:48 kvitterade hemmalaget Växjö genom formstarke Jesper Sankell. 36 sekunder senare hade Jimmie Pettersson hunnit utnyttja en felpass från en Växjöklubba till 1-2 och Markus Jonsson kvittera igen efter en schweizisk smörpass av Manuel Engel. I mitten av perioden gör Storvreta sedan två snabba mål och går till paus med en 4-2 ledning.
- Vi gör mycket bra saker, tyckte Storvretas Jimmie Pettersson.

“De går på knäna”
Den andra periodens första halva var jämn spelmässigt med ett chansövertag för hemmalaget och efter knappt sju minuter reducerade man också till 4-3 genom Valle Ahlroth efter en studsande genomskärare av kedjekamraten Jesper Sankell. Hemmalaget kvitterade även till 4-4 efter ett anfall startat av kapten Kjellsson som Manuel Engel avslutade fint framspelad av Eddie Granberg. Efter en tilltrasslad situation dök Jimmie Pettersson återigen upp som gubben i lådan och kunde något orättvist sett till matchbilden ge Storvreta ledningen med 5-4.
Spelmässigt var det dock övertag hemmalaget där man hade till stora delar förlade spelet på gästernas planhalva
- Man märker att de går på knäna för att vi trycker ner dem anfall efter anfall, kommentarde Ludwig Persson i hemmalaget.

Spännande avslutning
I den tredje precis som i den första perioden gör gästerna ett tidigt mål, Alexander Rudd lyckades få åt sig bollen och trycka dit 6-4. Hemmalaget fick sedan chansen att på straffslag krypa närmare efter att Kristian Adolfsson i bortalaget beträtt målområdet på otillåtet vis. Den chansen tog inte hemmalaget utan Viktor Klintsten kunde manövrera ut Manuel Engels försök. I efterföljande powerplay kunde Växjö dock reducera när Ludwig Persson på volley, snyggt framspelad av Valle Ahlroth, petade in bollen. Dryga minuten senare visade även hemmalaget att de kunde utnyttja slarv i försvarsspelet när Oliver Johansson norpade åt sig bollen och på egen hand tryckte in kvitteringen till 6-6.

Efter kvitteringen var det ett ställningskrig och båda lagen bytte några halvchanser innan det med tre minuter kvar blev ordentligt spännande när båda lagen tätt efter varandra drabbades av varsin utvisning, dessa förblev resultatlösa och efter knappt tre minuter i övertidsperioden kunde matchens gigant Jimmie Pettersson ge Storvreta extrapoängen.
- Vi åker ner hit och gör en bra bortamatch, Växjö är tuffa att möta, kommenterar matchvinnaren efter matchen.