Falun lyckades inte bortaslå Helsingborg, med en stekhet Daniel Johnsson i spetsen.

Johnsson med hattrick när FCH kom ikapp

Helsingborg hämtade upp 3-1-underläge till 3-3 i slutperioden.

Matchen präglades av ett spelmässigt övertag för Falun, men utan att man var riktigt effektiva i sina avslutslägen. 1-0 fick man dock tidigt efter dryga fyra minuter och det kom i powerplay, när Johannes Larsson crossade över till en fristående Emil Johansson som rakade in ledninsmålet.

Helsingborg skulle kvittera, men det dröjde ända till mitten av andra perioden. I spel fem mot tre, efter att både Emil Johansson och Johan Rehn fått sätta sig i utvisningsbåset, hittade Mika Kohonen till Daniel Johnsson och 1-1 var ett faktum. Men dalalaget skulle återta ledningen. Innan tredje perioden var över hade Simon Cederström fixat 2-1 på pass från Rasmus Enström.

När Casper Backby ökade på till 3-1 i början av tredje perioden trodde nog de flesta att Falun skulle kunna ta en stabil seger, men skåningarna ville annat. Inom loppet av 80 sekunder kom både 3-2 och 3-3, där Daniel Johnsson fullbordade ett hattrick. En ställning som stod sig ordinarie tid ut.

Helsingborg var dubbla ramträffar ifrån att avgöra och ta hem extrapoängen i förlängningen, men de båda lagen fick nöja sig med oavgjort.