Malmö tog sin första seger i årets säsong.

Viktiga poäng för Malmö

Med endast en inspelad poäng på fem matcher var Malmö i starkt behov av en seger hemma mot Lillån i nykomlingsmötet. Och det var precis vad man lyckades bärga.

Fabian Hanssons 1-0-mål dryga två minuter in i första perioden satte tonen för hemmalaget. Även om Lillån därefter både kvitterade och tog ledningen, så lyckades Malmö ordna 2-2 innan pausvilan. I andra perioden började man sedan ta grepp om matchen på allvar.

Centern och lagkaptenen Robin Crantz visade vägen med fyra assist, medan Fabian Hansson och Tobias Andersson agerade tvåmålsskyttar. Per Holmblad i Lillån gjorde nerv av matchen när han reducerade till 6-5 i slutminuten och fullbordade sitt hattrick, men närmare än så kom inte gästerna. Malmö kunde sätta spiken i kistan, 7-5, genom Edin Dagasan.

Resultatet i Baltiska hallen innebär att Malmö tar ett viktigt kliv uppåt, även om man fortfarande ligger på nedflyttningsplats. Lillån ligger i sin tur på säkrare mark med nio inspelade poäng.