Umeå Citys målvaktsvärvning blev ett succédrag.

Keepervärvningen gjorde succé för Umeå City

Så är läget i allsvenskan efter lördagens matcher.

Allsvenskan norra
Wibax Piteå är uppe i en, om än tillfällig, serieledning efter en ny seger borta mot Hudik/Björkberg. Centrarna Erik Wuopio och Elias Nyström var två av segerorganisatörerna i matchen som slutade 8-4. Samtidigt fortsätter fjolårets superligalag Granlo att haka på i toppen, Sundsvallslagets 7-3-seger hemma mot Salem var övertygande då man hade 7-0 en bit in i tredje perioden.

Mest överraskande under lördagen var nykomlingen Rotebros storvinst med 11-6 mot topplaget Täby som innebär tre mycket viktiga poäng. AIK-legendaren Patrik Edgren svarade där för tre poäng.

Nyförvärvet Martin Rudeström gjorde succé mellan stolparna när hans Umeå City bortaslog Järfälla med 5-1. Den SSL-meriterade keepern motade 29 av 30 skott och hade därmed en räddningsprocent på 96,7.

Slutligen konstaterar vi att 21-åringe poängkungen Omar Aldeeb fortsätter visa att han är för bra för allsvenskan. Tre mål och tre assist kom när Strängnäs besegrade Tyresö Trollbäcken med 9-5.

Allsvenskan södra
Jönköping fortsätter att övertyga i tabelltoppen efter att ha slagit Kalmarsund med 8-6 under lördagseftermiddagen. Gästernas superstjärna Kim Nilsson lämnade planen mållös medan lovande centern Hannes Blomkvist imponerade stort hos hemmalaget och låg bakom avgörandet i sista perioden.

Nykomlingen Alingsås går fortsatt tungt. Idag blev man nollade, på hemmaplan, mot Craftstaden när 3-0 stod på tavlan efter slutsignalen. Simon Zetterling agerade tvåmålsskytt för gästerna som nu har en fin topplacering i tabellen efter sex spelade matcher.