Pixbos allsvenska lag övertygar.

Vann seriefinalen - Sara Helin bakom vändningen

Tidig seriefinal i allsvenskan södra på damsidan. Då drog Pixbo Wallenstam det längsta strået i Jönköpings Idrottshus.

Jönköping hade sex raka segrar fram till idag, medan Pixbo föll snöpligt senast mot Åstorp/Kvidinge. Pixbo hade pratat mycket om att minimera de enkla misstagen och det skulle visa sig bli vägvinnande.

Men det var hemmalaget som började klart bäst, då man fick en riktig drömstart. Direkt gjorde man både 1-0 och 2-0 inom bara en minuts mellanrum genom Emelie Rosén och Ellen Svensson. Svensson skulle senare även utöka till 3-0 innan första perioden var över.

Stjärnan Sara Helin var den som fick fart på Pixbo i andra perioden. Hennes reducering på egen hand till 3-1 blev starten på en imponerande vändning. 12 sekunder in i tredje perioden kom 3-2 genom Frida Dahlström, följt av att Victoria Wallenstam kvitterade. Och med dryga fyra minuter kvar kom också segermålet när Linnea Wilhelmsson spelade fram Linnie Ahlbeg till 4-3 för gästerna.

Tre poäng innebär att Pixbo går ikapp Jönköping i tabelltoppen. På samma antal poäng, 18, finns Lockerud Mariestad som vann tvåsiffrigt borta mot Fröjered med 10-5 under gårdagen.