Storvreta visade vem som är storebror i Uppsala.

Storvreta vinnare i derbyt

Slutresultat 7-3 efter att ha kontrollerat tillställningen inför 1 900 åskådare.

Storvreta, som inlett säsongen trevande fick en smakstart på kvällens derby i IFU Arena då Nicklas Paulsson läckert kunde slå in 1-0 på en retur. Kort där senare kunde Fredrik Lindholm göra 2-0, även det på en retur. Lindholm som för övrigt fick förtroende i Storvretas andrafemma under kvällen istället för avstängde Henrik Stenberg. Sirius reducerade till 2-1 innan Storvreta kunde göra 3-1 igenom Jimmie Petterson. Sirius fick dock chansen till ytterligare en reducering precis innan periodslut då Dan Johansson blev tilldelad en straff. Johansson gjorde inget misstag och perioden slutade 3-2.

När andra perioden startade var det nog många i IFU som förväntade sig en fartfylld och fysisk match från båda lagen. Dock kom aldrig de riktiga derby känslorna igång. Sirius hade inte kraft nog att stå emot Storvreta som kunde gå upp till en 6-2 ledning innan perioden var slut. Mycket tack vare Sjögren och Pettersson.

Tredje perioden blev lite av en transportsträcka för båda lagen. Sirius började starkt och reducerade till 6-3 men närmare kom kvällens ”gäster” aldrig i IFU, Storvreta kunde sedan göra 7-3 och det var ett resultat som stod sig matchen ut. De 1 900 åskådare som sökt sig till IFU arena under onsdagskvällen kunde sedan traska hem, kanske smått förvånade att det på förhand uppsnackade derbyt aldrig riktigt kom igång.