Linköping var starkast när det skulle avgöras.

Matchrapport: Så spräckte Linköping sin poängnolla

Det dröjde till den fjärde matchen innan fjolårets SM-finalist Linköping lyckades plocka sina första poäng i årets SSL. Segersiffrorna skrevs till 6-4 mot Warberg.

Matchen skulle bli mycket jämn och lagen följdes åt målmässigt. Christian Mattsson, planens hetaste för kvällen, hittade nätet redan efter dryga fem minuters spel men Warberg replikerade snabbt genom Mattias Kongstad. Gästerna skulle även göra 2-1 genom Sebastian Welin-Odeback innan Eric Björk kvitterade på straff. Ett andra mål genom Christian Mattsson gav hemmalaget ledningen med 3-2 innan pausvilan.

Warberg tog över en hel del i den andra perioden och hade ett kraftigt skottövertag med 10-4, men lyckades bara hitta nätet bakom Robin Laakso en gång. Skicklige nyförvärvet Tom Ondrusek skickade in ett dragskott som innebar 3-3.

När matchen väl skulle avgöras var det Linköping som var klart starkast. Backparet med Tobias Gustafsson och Martin Hovlund visade vägen med varsitt mål till 5-3. Warbergskaptenen Filip Stenmark reducerade inte långt senare, men närmare kom inte gästerna. Mattsson kunde med sitt hattrick fastställa slutresultatet 6-4.