Seger för Warberg efter sudden mot Sirius.

Warberg vann efter förlängning mot Sirius

Det blev förlängning mellan Sirius och Warberg i dagens sista match. Där var det Warberg som hittade rätt och vann med 5-4.

Sirius börjar återigen en match hemma med att släppa in ett tidigt mål denna gång är det redan efter sex minuter när Mattias Kongstad blir framspelad av Rikard Eriksson. Efter målet för Warberg spelet och Sirius blir det bolljagande laget. Efter 11 minuter så gör Jakob Drews 1-1. Warberg drar på sig en onödig utvisning och det blir Sirius biljett in i matchen. 14:25 får Sirius chansen i powerplay och då visar Bobby Edberg fin spelförståelse och passar Peter Berlin som skjuter 2-1 i nästan öppet mål.  Perioden slutar med ett passivt spel av båda lagen som avvaktar periodvilan.

Andra perioden börjar med att lagen byter chanser med varandra och det är hafsigt spel. Sirius drabbas av en utvisning för slag på Carl Kostov Bredberg, Sirius stänger ytorna och ligger bra i skott linjen.  När Sirius blir fulltagliga äter de in sig i matchen och kedjan med Edberg-Drews-Widh skapar tryck varje gång de kommer in. 10:56 gör Bobby Edberg 3-1 och det fint framspelad av Jakob Drews. Sirius har momentum i matchen därför känns det ologiskt att Warberg gör både 3-2 och 3-3 på 32 sekunder. ”De som säger de går fort i innebandy fick bevis där”. Warberg trummar på och 16:36 gör Daniel Karlander fint framspelad av Victor Ferraresi . Det blir det sista som händer då lagen har svårt att komma till farliga chanser med organiserat spel.

Tredje perioden är ett sömnpiller första åtta minuterna, sedan börjar Sirius få tag i Warbergs uppspel och får kontra två, tre gånger men med dålig precision i avsluten. Sirius bästa spelare för dagen Bobby Edberg gör 4-4 efter att Dan Johansson fått tag i bollen nere vid Warbergs mål och hittat Bobby som gör inget misstag. Sirius får en jättechans att ta ledningen då Simon Bundgaard åker ut för slag och Sirius får lira i numerärt överläge men har svårt att få några farliga chanser vilket gör att Warberg får extra momentum i resten av perioden. Warberg tar timeout med en minut kvar för att få den sista chansen att i tredje perioden men lyftningen i slutsekunderna blir misslyckad och matchen går vidare till sudden death.

Period fyra känns det som att inget lag vill vinna utan mer rädd att förlora. 4.06 kommer en situation som kommer att bli omdiskuterad då Sirius mål är ur position och bollen går i mål. Domaren dömer mål och Warberg vinner matchen med 5-4 i sudden death genom ett skott från Simon Bundgaard.