Filip Kjellssons Växjö följde upp segern mot Falun med en ny trepoängare.

Växjö numret större än Warberg: ”Hade kontroll”

Svenska Superligans tredje omgång i Sparbanken Wictory Center mellan Warberg och gästerna Växjö. En match där Warberg kommer ifrån förlust emot Team Thorengruppen borta, medan Växjö Vipers kommer ifrån en stark vinst borta mot IBF Falun. Och en match där det var upp emot 700 personer på läktaren och bra tryck på både läktare och planen.

Första perioden startar med chanser åt båda hållen, där lagen har bra chanser att ta ledningen. Warberg tar ledningen genom ett fint avslut av Victor Ferraresi, som idag gjorde två mål. I slutet av perioden så kvitterar Växjö på ett frislag, där Warberg står på hällarna, och Eddie Granberg skjuter in kvitteringen. De båda målvakterna gör det bra ifrån sig under matchen, och håller nere siffrorna i första perioden.

Andra perioden startar och Warberg krigar på bra, och tar återigen ledningen denna gång genom Robin Blåberg på en frislagsvariant i höga slottet. Sen växlar Växjö upp både tempot och passningsspelet och vänder på matchen och går upp i en 4-2 ledning, som står sig perioden ut.

Inför tredje perioden så utökar en av planernas bästa spelare Valdemar Ahlroth till 5-2.
- Det var inför tredje perioden vi kände att vi hade kontroll på situationen och matchen, och visste att Warberg kommer öppna upp större ytor och släppa till, säger Filip Kjellsson till Innebandymagazinet.

Warberg krigar på och försökte hämta upp underläget, men matchen slutade 5-3 vinst till Växjö som var något nummer större idag.