JIK Dam

JIK vann hemmaturnering

Efter att ha spelat oavgjort den första matchen, var JIK:s damer tvingade att vinna mot Fröjered om man skulle segra i den miniturnering som utspelades i KFUM:s sporthall i Jönköping under lördagen.

”Ingen utdelning trots dominans”
Den första perioden bjöd på ett stort bollinnehav av ett taggat JIK som var revanschsugna efter den oavgjorda matchen mot Warberg. Men man hade förtvivlat svårt att få in bollen. Trots en hel del möjligheter ville det sig inte alls för Jönköpingslaget. Fröjered stod kompakt i sitt försvarsspel och låg även rätt i skottbanorna.

Det skulle ta ca 4 minuter innan Fröjered kom in på JIK:s planhalva och de gånger man kom in, blev man allt som oftast avväpnade. Men i slutet av perioden fick Fröjered till ett par kontringar, som satte JIK:s defensiva del på prov och framför allt Sofia Blixt i målet. Med endast 1:02 kvar av perioden, skulle gästerna få till ett ledningsmål genom kapten Sara Anteryd. Kanske inte helt rättvist med tanke på hur perioden sett ut.

”Intensiteten höjdes”
JIK satte högsta fart även i inledningen av den andra perioden, men Fröjered var inte helt ofarliga. Intensiteten och det fysiska spelet höjdes i mittakten och stundtals var det riktigt tuffa närkamper.

JIK skulle till slut få utdelning efter att Moa Jacobsson vunnit en närkamp på offensiv planhalva och frispelat Clara Lundell som slog till direkt. Men Fröjered svarade upp direkt att man inte tänkte ge sig. Återigen skulle man ta ledningen och ännu en gång var det kapten Sara Anteryd.

JIK tog åter tag i spelet och efter en tung press kom också 2-2 genom Clara Lundell efter att ha hittat en lucka. I slutet av den andra perioden var JIK nära att ta ledningen för första gången i matchen när man fick en riktigt fin möjlighet genom Clara Lundell, men Fröjereds målvakt stod för en fin benparad. Den andra perioden slutade 2-2.

”Sara Anteryd oroade”
Den tredje blev ett ställningskrig där båda lagen sökte få till ett ledningsmål. JIK gjorde som man gjort de två tidigare perioderna och förde spelet, medan Fröjered satsade på kontringar och långbollar upp mot JIK:s målområde.

Men till slut skulle JIK vända matchen och det var genom Emelie Roséns skott från mittplan. Även 4-2 skulle komma bara strax därefter och det var Viktoria Hornbrink som fick på ett kanonskott från slottet.

JIK fortsatte att spela ut och mestadels såg det ut som om man hade powerplay. Man lät inte Fröjered låna bollen alls. Och de gånger man förlorade bollen, tog man snabbt tillbaka den. Därför var det logiskt att även 5-2 kom och det genom Ellen Svensson.

Fröjered sökte komma upp i banan och framför allt var det Sara Anteryd som oroade JIK:s defensiva del. I en kontring fick Sara med sig ett straffslag och hon gjorde inga misstag, utan lurade säkert ner Sofia Blixt och placerade in reduceringen 5-3.

Dock hjälpte inte hennes hattrick denna kväll och JIK kunde därmed vinna miniturneringen.