Det blev svensk seger mot Tjeckien och en direktplats till semifinalen imorgon.
Landslaget

Svensk seger gav en plats i semifinalen

Sverige vann 5-2 över Tjeckien i en småful och grinig match under Student-VM:s tredje dag.

Det smäller bra de första minuterna av matchen. Ingen av nationerna lägger fingrarna i mellan i kampen om en direktplats till semifinalen. Sverige tar ett litet spelmässigt övertag men det dröjer till drygt halva perioden har gått innan det första målet kommer när Victor Andersson hittar rätt. Några fler mål blir det inte även om Sverige har några stora chanser helt på slutet av perioden.

Den andra perioden startar ungefär som den första. Det är fysiskt spel och spelet går fram och tillbaka. Sverige har ett litet övertag rent spelmässigt och dubblar också sin ledning efter drygt nio minuter när Anton Eriksson överlistar den tjeckiska målvakten. Det är grinigt och det spelas hela tiden på och över gränsen och när två svenskar sitter utvisade kommer också reduceringen för Tjeckien. Sverige rider av den andra utvisningen och går till paus med 2-1 ledning.

Sverige får en drömöppning på den tredje perioden när Pontus Karlsson gör mål redan efter en minut. Sverige ökar också sin ledning till 4-1 när Johannes Wilhelmsson hittar nätmaskorna. Efter tretton minuter ökar Sverige till 5-1 genom Kim Lundström, men även om tjeckerna reducerar omgående kommer man inte närmare och Sverige vinner med 5-2