Fabian Hansson stod för ett av målen när Sverige besegrade Finland under lördagen.
Landslaget

Sverige vann rond ett i Finnkampen

Precis som på damsidan (5-5 efter full tid) blev det jämnt när Sverige och Finlands U19-herrar gjorde upp.

Djurgården-backen Simon Götz låg bakom Sveriges två första mål, när han öppnade målskyttet för att senare assistera till Nikolaus Moberg 2-0-mål i powerplay. Finnarna reducerade på straff genom Antti Soumela, och sedan var det Sveriges tur att få chansen på straff – men Jonas Larsson missade läget att dryga ut ledningen.

Sverige kunde sedan göra två raka mål på nytt i mittenperioden. Fabian Hansson gjorde lagkamraten från Åstorp/Kvidinge, Nikolaus Moberg, sällskap i målprotokollet och bara minuten senare kunde Helsingborgs Joel Von Reis göra 4-1. Finland bjöds dock in i matchen efter ett boxplaymål-signerat Christian Remes, och Antti Soumela gjorde sedan sitt andra powerplay mål för dagen.

Finlands upphämtning fullbordades senare av Eeuto Sorvali, när han kunde kvittera 13 minuter in i slutperioden. Det matchavgörande målet blev dock svenskt och gjordes av ytterligare en Djurgårdsspelare: Axel Larson satte 5-4 med en minut och 20 sekunder kvar att spela, och Sverige tog hem match ett i Finnkampen!

Matchfakta: Finland-Sverige 4-5