Internationellt

Här skriver Thailand historia - redo för första VM

Aldrig någonsin har Thailand spelat innebandy-VM. Men i det asiatiska VM-kvalet lyckades man idag säkra en plats till Lettland i december - detta efter seger med hela 6-1 mot Japan i den avgörande matchen.

Svenskbekantingarna Alexander Rinefalk (FBC Linköping) och Christian Karlsson (Telge SIBK) hade en mycket stor del i Thailands historiska avancemang. Medan målvakten Karlsson endast släppte in ett mål så agerade Rinefalk center i förstafemman och låg bakom fyra av sex mål, med hans två mål och två assist.

Redan efter knappa sex minuter hade Thailand tagit ledningen med 1-0 genom Jeerayut Yaemyim, assisterad av just Alexander Rinefalk - som sedan själv skulle utöka till 2-0 några minuter senare. Japan fick en reducering i slutet på första perioden genom svenskfödde Ichiro Ueda, men roligare än så blev det aldrig för japanerna. Resultatet skrevs till 6-1 - vilket innebär att Thailand placerar sig på tredje plats i Asiens VM-kval och därmed gör Australien och Singapore sällskap till VM 2016.