Helgens matcher i herrarnas superliga

Slutspelsjakten i SSL blir allt mer intensiv med bara sex omgångar kvar att spela. Så här är läget inför alla matcher i helgen, där mycket står på spel!

Lördag
Helsingborg-Pixbo Wallenstam 8-4
Matchen, som spelades i danska Helsingör inför 1310 åskådare, blev en svängig historia. Pixbo ledde med 3-0 efter första, men därefter vaknade Helsingborg på allvar. Man tog ikapp underläget och vände senare matchen till seger, och fick tre oerhört välbehövliga poäng in på kontot. Matchfakta

Linköping-Warberg 4-3 SD
Christian Mattsson firade debuten i sitt nya lag med att göra två mål och en assist – snacka om succéstart! Matchen vann Linköping i sudden death, där rutinerade Martin Karlsson hittade nätet, och två nya poäng var ett faktum. Matchfakta

Granlo-Karlstad 5-2
Granlo var mer eller mindre piskade att vinna hemma mot Karlstad, och gästerna skulle visa sig vara mindre effektiva än vanligt då man saknade målkungen Adam Colling. Stor matchhjälte för Sundsvallslaget blev tjeckiske nyförvärvet Ondrej Mikes med totalt tre mål i matchen, och nu kryper man närmare Sirius ovanför bottenstrecket. Matchfakta

Dalen-Storvreta 2-5
Efter två målsnåla perioder, med ställningen 2-0 till Storvreta, fick det fart ordentligt i den tredje. Redan efter 23 sekunder gjorde Joakim Olsson 3-0, och 20 sekunder senare ordnade Henrik Stenberg 4-0. Martin Tokos skulle ge Dalen dubbla reduceringar men Victor Anderssons 5-2-mål fastställde slutresultatet. Matchfakta

AIK-Växjö 6-5
När André Andersson gjorde 5-3 för Växjö med endast en sekund kvar av andra perioden så var det ett väldigt psykologiskt viktigt mål, men AIK skulle visa styrka. I slutminuterna vände man genom tre raka mål till seger med 6-5. Stor matchvinnare blev Karl-Johan Iraeus med totalt fem poäng i matchen. Även Nicklas Hedengran hade en avgörande roll med två av de tre sista målen. Matchfakta

Söndag
Sirius-Mullsjö 5-10
En fortsatt het Billy Nilsson kunde inte trots fyra nya poäng bära Sirius till seger i hemmamatchen mot Mullsjö. Istället skulle matchens lirare hos gästerna, Arvid Wibring-Lindqvist, visa vägen med två mål och ett mycket starkt spel i övrigt. Mullsjö hade ständigt en ledning att spela på och trots att Sirius var på väg ikapp i andra perioden så nådde man aldrig riktigt ända fram.