Solnalaget har slutspel i sikte.

AIK upp på slutspelsplats efter trendbrott

Inför matchen var det två lag med chans på slutspelsplats. Tre perioder senare stod AIK som segrare med 7-4 efter hårt arbete och effektivt anfallsspel.

Matchen inleddes i högt tempo och man märkte att det var två lag som var sugna att få tag i taktpinnen. Fem minuter in så avlossar Joel Weiss ett skott som Oskar Hagberg lyckas peta in.
- Det var en riktigt dåligt skott men Oskar lyckas få in den till slut, säger en nöjd Joel Weiss till Innebandymagazinet.

AIK lyckas även göra 2-0 innan första perioden är över. Sen vaknar Helsingborg. Man gör både 1-2 och 2-2 där Jani Kukkola är den stora organisatören med assist till första målet och andra i PP. Men AIK skulle fortsätta nöta sig in i matchen och lyckas göra 3-2 innan perioden är över. Dock får man en utvisning i slutet på andra som skulle visa sig bli avgörande för matchen. Till AIK:s favör.

I början på tredje kommer Helsingborg ut med nya krafter och skapar chanser men Niclas Eriksson ville annat. Genom att ta sig med boll från eget mål lyckas han på något sätt komma till avslut i mitten där skottet inte känns helt otagbart för målvakten. Men 4-2 och AIK visar verkligen vilken spetskompetens man har i laget. Sista perioden visar upp två sidor där AIK i början är det ledande laget och Helsingborg får inte anfallsspelet att stämma. Mot slutet av perioden så drar sig AIK tillbaka och säkrar ledning. 7-4 kommer i öppen kasse av den alltid frenetiskt hårt arbetande Kevin Björkström.

AIK har inte vunnit mot Helsingborg på två säsonger. Hur känns det att bryta trenden?
- Jag har inte varit med tidigare men det känns säkert kanon för de andra grabbarna i laget som mött dom tidigare, säger Joel Weiss.

Första poängen i SSL i AIK-tröjan. Är det nu det släpper?
- Haha, ja kanske det. Vi kommer fortsätta nöta och stötta första och andra kedjan. Jag tycker dock vi gör en bra match idag och får förhoppningsvis fler chanser framöver.

Ni har spelat på två linor, vilket medfört marginellt med speltid för dig. Hur har tankarna gått i gruppen?
- Det är bra stämning i truppen. Jag har full förståelse i och med den dåliga trenden vi hade tidigare. Men nu funkar det bra.

Status på Patrik Hagberg? Han utgick en stund i tredje.
- Ingen aning, men känner jag Patrik rätt kommer han vara startklar till nästa match.