Strängnäs har efter en tveksam inledning, hittat formen rejält och vann på nytt i helgen.

Så gick det i allsvenskan norra i helgen

Serieettan studsade rätt efter förlusten, Järfälla tog viktiga poäng i kampen om kvalet och nykomlingen har hittat formen!

Balrog-Tyresö Trollbäcken: 3-10
Tyresö, som bland annat saknade Patrik Schantz, stod för en fin insats borta mot Balrog och hade inga problem med att vinna på bortaplan. 1-4 efter den första perioden. Balrog drog på sig flertalet utvisningar i den tredje och även om Tyresö inte utnyttjade det till fullo, så försämrade det lagets chanser till en comeback.

Hudik/Björkberg-Djurgården: 6-7 SD
Hudik, som i veckan valde att inte fortsätta med huvudtränaren, Andreas Asp, fick en typ av effekt när man tog ett poäng hemma mot topplaget Djurgården. En svängig historia där Johan Elfving fortsätter visa fin målform, men det var Djurgårdens Simon Götz som klev in och avgjorde i sudden med sitt andra mål i matchen.

Järfälla-Salem: 4-2
Den viktiga matchen om kvalplatserna, vann Järfälla tillslut, laget som haft svårt att hitta formen det senaste. Trots att Salem började bäst och hade en 0-2 ledning efter den första perioden, så hittade hemmalaget tillbaka och med tre mål på de sista tio i den avslutande perioden, så vände man och vann matchen.

Strängnäs-Wibax: 8-6
I början av hösten så var Strängnäs jumbo, i flertalet omgångar, men efter dagens seger är man nu uppe på en åttondeplats. Trots 2-5 underläge inför den tredje, så kunde Strängnäs vända, där Patrik Hallberg var matchens profil med sina sex poäng.

Täby-Västerås: 7-6 SD
Täby tog den viktiga suddenpoängen mot Västerås, där Joel Pierre stod för det avgörande målet i förlängningen. Serien är dock jämn och Täby är fortfarande kvar under nedflyttningsstrecket.

Thorengruppen-KAIS Mora: 8-4
Efter sin första förlust mot Västerås, så studsade seriesuveräna Thorengruppen tillbaka och vann mot KAIS Mora. Man började dock svagt och hamnade i ett 0-2 underläge, men sedan växlade hemmalaget upp och stod för sju raka mål, vilket säkrade segern tillslut.