Amanda Hill (t.v) är äntligen tillbaka på allvar efter lång sjukdom.
Internationellt

Amanda Hill: ”Skönt när första målet har kommit”

KAIS Mora är klart för final i Champions Cup. I semifinalen slog de Piranha Chur från Schweiz med 10-5. Och drömstarten låg bakom segern. – Jag var aldrig orolig, säger målvakten Amanda Hill.

Svenska mästarna på damsidan KAIS Mora hade inte några svårigheter att ta sig till final i Champions Cup, de europeiska klubbmästerskapen som avgörs i tjeckiska staden Mladá Boleslav.

Redan tidigt i den första perioden mot Piranha Chur visade laget mästarklass och drog ifrån till 4-0. Då hade bara knappt nio minuter gått.

Målvakten Amanda Hill storspelade i kassen. Men efter 11.47 fick hon vittja nätet.
– Det låter dumt, men det kan vara skönt när första målet har kommit. Då släpper det lite. Jag var aldrig orolig, även om vi släppte lite i slutet av matchen, säger Hill.

KAIS Mora gick till periodpaus med en 6-2-ledning, och dominansen fortsatte sedan. Stjärnan Anna Wijk gjorde 7-2 i powerplay efter bara 47 sekunder och assisterade sedan Johanna Holmbom till 8-3.

Till slut blev det 10-5 efter att Malin Andréason och Johanna Holmbom gjort varsitt mål i slutakten.

I finalen ställs KAIS Mora mot antingen finska Classic eller tjeckiska Florbal Chodov. Och då gäller det för Amanda Hill att storspela från start igen. Burväktaren har precis kommit tillbaka från en längre tids sjukdom – men hon menar att det redan känns bra på planen.
– Det känns jättebra. Det är roligt att komma i gång, men det är fortfarande lite ovant. Fast jag kommer in i det mer och mer. Det kan alltid bli bättre, men jag har kommit tillbaka snabbare än vad jag trodde, säger hon.