Innebandymagazinet.se - Innebandy, Floorball, Salibandy, Unihockey - Världens största sajt om innebandy
   
söndagen den 15 december 2019
 
#ibsilly 2019
 
 
Start
Nyheter
Resultat
PLAY
Matcher idag
PLUS
Coachen: SSL
Allsvenskan
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera Jobba här  

#ibsilly-bloggen


Magget ger dig de senaste ryktena. Har du tips? Skicka här!

2019-09-19 17:56

Vem är den mystiska spelaren?Foto: Idrottsfoto

Med 5 dagar kvar till SSL-premiären har en besynnerlig gåta dykt upp som det inte verkar finnas ett entydigt svar på. Har Höllviken värvat en före detta finsk landslagsspelare som varit proffs i Schweiz eller han man inte det?

När Innebandymagazinet gick igenom säsongens porträttbilder på alla SSL-spelare så dök det upp en helt ny spelare i Höllvikenkläder som vi inte sett tidigare och som Höllviken inte kommunicerat ut något om. Efter lite efterforskningar så har vi fått reda på att det är en före detta finsk landslagsspelare vid namn Matti Vapaniemi. Han har spelat två landskamper för Finland 2011 och de senaste åren har han varit proffs i Schweiz.

När vi börjar rota lite mer i det här och tar kontakt med Höllviken är de väldigt förtegna och svarar inte när vi ringer. Vi blir lovade att bli uppringda, men det sker aldrig. Till slut får vi svar via ett kort SMS från tränare Joon Berggren:
- Han är intressant.

Mer än så får vi inte till svar och när vi försöker få tag i sportchefen Viktor Ottosson är det också via SMS vi till slut får kontakt, men han skickar en helt annan signal än tränaren:
- Nej, han ska inte spela med oss, skriver Ottosson.

Fler svar får vi inte från Höllviken. Då gör vi ett försök med huvudpersonen själv för att få klarhet i vad som gäller.
- Jag vet faktiskt inte hur det blir, så jag kan inte kommentera det så mycket, säger Matti Vapaniemi.

Mystiken tätnar ännu mer när vi ser på IFF:s transferlista att Vapaniemi finns med och det bekräftas att han lämnar Schweiz och Red Devils, men det är inte Höllviken som han är klar för. Istället står det att han är klar för finska Team LSM. Något som också bekräftas på deras Facebooksida. Ändå har han alltså nyligen fotats i Höllvikens matchställ.

Så var ska egentligen Matti Vapaniemi spela kommande säsong? Höllviken spelar sin första match mot Warberg nästa lördag och det återstår att se om Vapaniemi finns med på planen eller inte.

//Christian Svensson

2019-08-14 11:41

Hon är Malmös tionde nyförvärvFoto: Per Wiklund

Malmö har varit väldigt aktiva under årets silly season vilket inte är så konstigt med tanke på att man tappat runt två femmor med startspelare de två senaste säsongerna. Efter den senaste säsongen som slutade med en nionde plats och det första missade slutspelet på två säsonger så tackade 6 spelare för sig.

Men Malmö har som sagt varit aktiva under silly och ersatt dem med nio nya spelare, framförallt lokala spelare från närområdet. Men nu kan Sillybloggen avslöja skåningarnas tionde nyförvärv som är en långväga värvning från Umeå och IBK Dalen. Det är 20-åriga Elin Bernhardsson som blev klar förra veckan straxt innan Czech Open drog igång.

Bernhardsson lämnade Linköping IBK när de åkte ur SSL för två säsonger sedan för att prova lyckan i Dalen istället. Men det blev bara en säsong i Dalen och i helgen så debuterade Bernhardsson för Malmö i Czech Open.

//Christian Svensson

2019-07-18 08:56

Poängstark forward flyttar hem från Schweiz


Högerfattade forwarden Daniel Karlander lämnade Warberg efter att laget degraderades från SSL 2017, och de senaste två säsongerna har han spelat i schweiziska ligan med Alligator Malans. Hans sista år i Sverige, 2016/17, stod 31-åringen för hela 53 poäng (33+20) på 31 matcher i SSL.

Nu är det klart att det blir en hemflytt för spel på svensk mark igen till hösten.
- Ja, det stämmer och inget är klart alls vart det blir spel än, säger Daniel Karlander i en kort kommentar till Sillybloggen.

Enligt våra uppgifter är Mullsjö, eller en comeback i Warberg, aktuellt för Karlander om det blir spel i SSL. Det kan även bli spel i en lägre division i Göteborgsområdet.


Foto: Per Wiklund


//Henrik Jansson

2019-07-14 09:26

SSL-backen ännu klubblös


I slutet av maj kunde vi avslöja att backen Kim Lundström, som har spelat tio raka säsonger i SSL, lämnar Höllviken. Därefter har telefonen gått varm med intresse från många håll, men fortfarande är det öppet om vart 28-åringen spelar i höst. Team Thorengruppen ska vara en av de intresserade, vilket isåfall skulle innebära en flytt tillbaka till Umeå, där han tidigare spelat i Dalen.
- Klubb är inte klart inför nästa säsong då jag prioriterat mitt bröllop tills nu. Det har varit väldigt många klubbar som hört av sig men har inte någon helhetslösning på plats ännu, säger Lundström till Sillybloggen.


//Henrik Jansson

2019-07-12 13:36

Inget beslut taget av Mika Kohonen


De flesta stora frågorna har vi fått svar på i årets Silly season. Men en av dem som kvarstår är om Mika Kohonen, världens bästa innebandyspelare genom tiderna, spelar vidare och i så fall i vilken klubb. I en kort sms-växling under dagen säger Mika till Sillybloggen att han inte har bestämt någonting ännu gällande kommande säsong. Med andra ord lever hoppet om att få fortsätta se nummer 29 på innebandyplanen.


Mika Kohonen tog sitt fjärde VM-guld i december.

I samband med SM-finalerna sprang vi på Mika i Globen och då sa han så här om framtiden - och drömmen om att spela VM i Helsingfors 2020.
- Om jag spelar så, jag vill nå dit. Det vore perfekt. Jag vet att jag har lite bensin kvar i tanken sådär. Men innan säsongen tänkte vi inom familjen att det här skulle vara sista året och avsluta hemma i Jyväskylä, men vi får se.

Kohonen ville inte avslöja alltför mycket, men medgav att om det blir spel i Finland så är det Happee som gäller.
- Om det är Finland så då är det Happee förstås. Vi har grejorna klart där, måste bara ta ett beslut och tänka på saken. Vi får se vad som händer.
//Henrik Jansson

2019-07-12 08:39

Landslagsmeriterade målvakten bekräftar intresse
Det är sedan tidigare känt att allsvenska nykomlingen Lockerud Mariestad har varit på jakt efter tjeckiske stjärnmålvakten David Rytych. Rytych har en gedigen meritlista med bland annat VM-brons med Tjeckien och att han blev utsedd till världens bästa målvakt 2011. Han har också en SSL-säsong med Helsingborg bakom sig. Senaste tiden har han spelat i tjeckiska topplaget Technology Florbal MB.

Sillybloggen har varit i kontakt med David Rytych som meddelar att det finns intresse från flertalet klubbar.
- Jag skulle vilja komma tillbaka till Sverige och spela innebandy. För tillfället har jag inte skrivit kontrakt med någon. Klubbar är intresserade av mig och jag inväntar erbjudanden, säger 32-åringen.


//Henrik Jansson

2019-07-05 12:16

Johan Astrant lämnar LinköpingFoto: Per Wiklund

Johan Astbrant kan göra sin sista säsong i Linköping kommande säsong. Den karismatiska tränaren tog över Linköping 2014 och han har bland annat lett laget till dubbla SM-finaler sedan dess. Förra säsongen skrev han ett nytt 3-årskontrakt med klubben som sträcker sig till 2021. Men igår avslöjade Astbrant för Sillybloggen att han kanske inte kommer att slutföra sitt kontrakt. Anledningen är att han precis blivit pappa och att familjen ska flytta tillbaka till Skåne.
- Jag kommer köra vidare denna säsongen. Men sambon är ju från Skåne så vi har en plan på att röra oss neråt, vi får se när det blir. Det finns en risk eller en möjlighet att det här blir sista året med Linköping. Vi får utvärdera det efter säsongen men planen är att vi ska flytta tillbaka till Skåne igen, säger Astbrant till Sillybloggen.

//Christian Svensson

2019-06-27 11:02

Rutinerad SSL-spelare till Helsingborg


FC Helsingborg har gjort sin sjätte värvning inför kommande säsong och denna gången är det en rutinerad SSL-spelare som spelat 6 säsonger i högstaligan som är klar.

Man har dock inte gått ut med än vem det är utan det släpps någon gång under dagen.

//Christian Svensson

2019-06-19 11:18

Supersatsning uppe i norrFoto: Per Wiklund och Team Thorengruppen

Enligt uppgifter till Sillybloggen gör Team Thornegruppen en jättestor satsning på innebandyn uppe i Umeå. Thorengruppen håller på att bygga en ny superarena i Umeå med en fullstor fotbollsplan och en innebandyplan som tar ett par tusen åskådare. Bygget beräknas vara klart om 2-3 år och när arenan invigs är det tänkt att Team Thorengruppen ska ha både damerna och herrarna i Superligan.

Herrarna föll snöpligt i SSL-kvalet senast mot Visby och håller på att rusta upp truppen för att ta sig tillbaka till finrummet kommande säsong.

På damsidan så kommer Thornegruppen lägga in stora resurser på en rejäl satsning där man kommer ta över IKSU ungdoms plats i allsvenskan och JAS. Hela IKSU Ungdom kommer att bli Team Thorengruppen istället och IKSU som förening kommer bara ha kvar sitt damlag, resten flyttas över till Team Thorengruppen.

Det kommer även skrivas ett samarbetsavtal mellan IKSUs elitlag och Team Thorengruppens allsvenska lag plus dubbellicenser. Så det kommer bli ett fortsatt tätt samarbete mellan föreningarna.

Enligt säkra källor till Sillybloggen kommer Moras förra tränare Christoffer Suominen heltidsanställas som ny huvudtränare för Team Thorengruppen.

//Christian Svensson

2019-06-19 10:04

Här är Jönköpings nästa nyförvärvFoto: Per Wiklund

Jönköping är mitt uppe i sin sillyseason inför säsongen 19/20 - och nu kan Sillybloggen avslöja ytterligare ett nyförvärv till laget. Enligt säkra källor till Sillybloggen har man nämligen gjort klart med poängstarka Jennifer Lundgren som senast kommer från spel i Dam1an tillsammans med Fristads GoIF.

I Dam1an svarade Lundgren för 23(20+3) poäng på 18 matcher och blir därmed ytterligare ett vasst offensivt tillskott till truppen som bland annat gjort klart med spelare som Alicia Svensson tidigare.

//Ludvig Gustavsson

2019-06-18 08:25

Tack men nej tackFoto: Per Wiklund

Mullsjö AIS tränarstab tackade för sig under den gångna säsongen och det tog inte lång tid innan ryktena började att gå vem som skulle ta över huvudansvaret. Det hetaste spåret har hela tiden varit att det skulle vara den före detta förbundskaptenen Ulf Hallstensson, som tagit 5 VM-guld med dam- och herrlandslaget. Han skulle enligt säkra uppgifter till Sportexpressen vara muntligt överens med Västgötaklubben.

Ryktet om Hallstensson blev än större när det stod klart att han tagit tjänstledigt från sitt jobb och även att bomben slog ner straxt innan slutspelet att Hallstensson var klar för Moras damlag, så var uppgifterna fortfarande att den förre landslagstränaren bara skulle vara där över slutspelet och att han skulle till Mullsjö den efterföljande säsongen.

I mitten på maj pratade Innebandymagazinet med Mullsjös sportchef som då sa:
- Vår ledarstab har varit klar i flera månader men vi har inte kommunicerat ut den än. Jag kan säga så mycket att David Gillek kommer vara en del av ledarstaben sedan kommer vi presentera resten inom kort, sa Jesper Axell då.

Det var exakt för en månad och en dag sedan som tränarstaben skulle presenteras inom kort men hittills så har inget kommunicerats utåt. Enligt uppgifter till Sillybloggen beror det på att Ulf Hallstensson valt att tacka nej till tränaruppdraget efter klokt övervägande på grund av att spelarmaterialet förändrats så mycket sedan säsongens slut.

Det som talar för att uppgifterna stämmer är att Sillybloggen även fått uppgifter om att Hallstensson tyckte det var så roligt i Mora att han vill fortsätta där istället kommande säsong.

Vad som stämmer och inte stämmer står fortfarande skrivet i stjärnorna men faktum är att Mullsjö inte släppt sin tränarstab som varit "klar" i tre, fyra månader och att Mora fortfarande står utan en ersättare till Christoffer Suominen som fick sparken.

//Christian Svensson

2019-06-12 13:42

Är det här svenska mästarnas nästa nyförvärv?Foto: Per Wiklund

Innebandymagazinet har tidigare skrivit om Täbys intresse för finska U19-spelaren Jenna Taivaloja där klubbens sportchef Robin Andersson i en intervju under förra veckan också bekräftade att man var intresserade av Taivaloja.
- Det stämmer att vi är intresserade av henne men hon är inte klar däremot hoppas vi att vi kan värva henne, sa Robin Andersson då.

Andersson lovordade också landslagsspelaren.
- Det är en jätteintressant spelare med en spelstil som skiljer sig väldigt, väldigt mycket från många andra. Hon är helt orädd och går alltid rakt mot mål.

Angående hur nära en övergång man var hade Andersson följande att säga:
- Vi för en dialog med henne och hon är med och tränar med oss just nu.

Nu har dialogen gått så långt att en övergång har blivit klar för Taivaloja från Telge till Täby, detta enligt uppgifter till Sillybloggen. Taivaloja svarade för 19(12+7) poäng i allsvenskan för Telge under den gångna säsongen.

//Ludvig Gustavsson

2019-06-07 08:36

Explosiv kurragömmalek med Sirius


Vad passar bättre än att börja fredagsmorgonen med en liten klassisk kurragömmalek. Sirius herrar har hittills tappat fyra spelare och värvat in 3 men om någon timma ska vågskålen kalibreras. Vem tror ni Sirius nästa nyförvärv är?


//Christian Svensson

2019-06-03 10:05

Kvintett med spelare lämnar LindåsFoto: Per Wiklund

Lindås har sedan man degraderas till allsvenskan förlängt med flera viktiga spelare såsom Patrik Malmström, Oskar Adler med flera. Tränarduon till den kommande säsongen är också klar sedan tidigare och man har därmed lagt flera viktiga pusselbitar inför höstens omstart i landets näst högsta serie.

Men nu meddelar klubben att fem spelare lämnar inför säsongen 19/20. Det rör sig om Viktor Johansson, Tim Wiklund, John Hellman, Alessandro Agus och André Landin som nu lämnar klubben. Tunga tapp för klubben där bland annat Wiklund och Agus båda har bidragit med en stor mängd SSL-rutin - och poäng, under den senaste säsongen.

//Ludvig Gustavsson

2019-06-02 10:24

Bomber och granater


Under söndagen briserade två megasillybomber när det står klart att landslagsspelaren Alice Granstedt lämnar IKSU för spel med schweiziska mästarna Kloten-Dietlikon. Dessutom får hon med sig sin gamla lagkamrat från IKSU och svenska landslaget Iza Rydfjäll som gör comeback efter ett års frånvaro från sporten.


//Christian Svensson

2019-06-01 12:25

Avslöjar: Anna Wijk flyttar till StockholmFoto: Per Wiklund

Det är fortfarande oklart var en av världen bästa spelare genom tiderna ska spela nästa säsong. Ryktena har varit många om Anna Wijks klubbadress kommande säsong och det har varit allt ifrån att hon lägger klubba på hyllan till att hon ska flytta till Stockholm till att hon stannar kvar i Mora. Något som talar för att världens bästa Wijk lägger klubban på hyllan är att hon inte är med på helgens landslagssamling som är uppstarten på VM-säsongen. Wijk är såklart en självskriven spelare i förbundskapten Åsa Karlsson landslag men att hon saknas under helgens samling spär såklart på ryktet om att hon kommer att lägga klubban på hyllan.

Sillybloggen kan dock avslöja att Anna Wijk kommer att flytta till Stockholm då hon har köpt ett hus tillsammans med pojkvännen i Haninge. En flytt som öppnar upp för de rykten som sillybloggen skrivit om tidigare att Nacka Wallenstam och Täby jagar hennes underskrift.
- Det finns en sanning i ryktet på så sätt att hon ska flytta till Haninge och vi har haft en dialog med hennes agent på Jact där vi lagt ett bud på henne. Men sedan har det visat sig att de inte får tillträde till huset förens den 1 februari, säger Nacka Wallenstams tränare Figge Olsson till Innebandymagazinet.

Att Wijk flyttar till Stockholm talar för Nacka eller Täby men att de får tillträde till huset först den 1 februari talar för att Wijk stannar kvar i Mora.
- Vi kan inte konkurrera med vad Mora pröjsar henne, jag vet inte hur mycket hon får av dem men jag kan tänka mig att det är väldigt mycket. Vi har byggt en helhetslösning med jobb och en lägenhet fram tills den 1 februari. Men jag tror att hon har svårt att lämna Mora hon är ju fröken Mora #1.

Vad tror du om chanserna att hon hamnar i Nacka till slut?
- Hon har inte tackat nej till vårt anbud men hon har inte flaggat för att hon är intresserad heller. Det senaste jag hörde från hennes agent Thomsson var att det lutar åt Mora men att hon inte tagit något beslut än. Jag vet att Täby också är med och drar i henne så det blir väl vi, Mora, Täby eller att hon lägger klubban på hyllan. Jag kan tänka mig att Roger i Mora kommer gå all in på att få behålla henne. Det som talar för oss är att jag vet att hennes kille som tränar ett hockeylag här vill att hon flyttar hit så snart som möjligt.

FAKTA ANNA WIJK
5 VM-guld
1 SM-guld
7 SM-silver
3 SM-brons
Årets center 8 gånger varav de sex senaste åren
Världens bästa spelare 3 gånger

Sillybloggen har försökt få tag i Anna Wijk men hon befinner sig just nu utomlands på semester.


//Christian Svensson

2019-05-28 14:01

Lindås andra glädjebeskedFoto: Per Wiklund

Lindås föll ur innebandyns finrum efter bara en säsong i SSL där man slutade på en klar jumboplats. Laget har siktet på en omstart i allsvenskan och presenterade för någon dag sen att man fick behålla tidigare VM-guldhjälten Patrik Malmström i laget.

Nu kommer nästa glädjebesked från Lindås som meddelar att målvakten Oskar Adler förlänger sitt kontrakt. Adler lämnade Pixbo Wallenstam inför säsongen 17/18 för att prova på vingarna i då nyligen SSL-uppflyttade Lindås, och följer alltså nu med laget ner till allsvenskan.
- Oskar är med sin erfarenhet, med flera säsonger i SSL, en av laget viktigaste spelare. Oskar är en tekniskt bra målvakt som alltid håller en jämn och hög nivå, men fortfarande har utvecklingspotential, skriver Lindås på sin hemsida.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-28 10:26

Förlängning - och mer kommer för VäxjöFoto: Per Wiklund

Nu står det klart att Linus Pettersson förlänger med Växjö Vipers. Totalt sett har det blivit 146 matcher i Växjö för Pettersson som nu går in på sin femte säsong.
- Linus är en karaktärspelare som är viktig i gruppen och kan användas på olika positioner. Tycker vi fick se det Linus kan tillföra med sin innebandy framförallt I slutspelet förra säsongen. Tror vi ser en spelare som vi vet brinner för idrotten och vill både sig själv men andra väl. En jättebra pusselbit som vi löst, säger Växjös tränare Christian Guntsch till lagets hemsida i samband med förlängningen.

Samtidigt meddelar Växjö att man idag ska presentera de sista pusselbitarna, vad dessa pusselbitar är återstår att se.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-27 10:52

Storstjärnan har bestämt sigFoto: Per Wiklund

Lindås storstjärna Patrik Malmström har ett gediget CV som bland annat annat innehåller dubbla VM-guld. Och det var nog många som höjde på ögonbrynen när Malmström inför säsongen 17/18 valde att lämna SSL och Pixbo för spel i allsvenskan tillsammans med Lindås. För klubben visade det sig dock vara precis det man behövde och med Malmström i spetsen tog laget en historisk plats i innebandyns finrum. Men sejouren i SSL blev kortvarig och efter säsongens slut har spekulationerna gått varma kring Malmström och ifall det blir ytterligare en sväng i allsvenskan för den tidigare VM-hjältens del.

Men nu står det klart att så blir fallet. Detta efter att Lindås nu meddelar att Patrik Malmström förlängt sitt kontrakt med klubben. Malmström blev Lindås bästa poängplockare under senast säsongen med sina 43(25+18) poäng.
- Förutom att Malmen är en riktig poängmaskin är han med sin gedigna erfarenhet en trygghet för laget, både på och utanför planen, skriver Lindås på sin hemsida.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-24 08:42

Världens bästa har bestämt sigFoto: Per Wiklund

Finska landslagsmålvakten Eero Kosonen blev i februari utsedd till världens bästa spelare år 2018. Målvakten var en stark bidragande orsak till att Finland vann VM-guld i Prag senast då han agerade mur mot den svenska offensiven. Kosonen lämnade SSL och Växjö Vipers efter säsongen 18/19 för att återvända till Finland - och den som drömmer om att återigen se Kosonen i SSL får vänta ett tag till.

SPV har nämligen meddelat att både Eero Kosonen samt finska legenden Mikko Kohonen, bror till Mika Kohonen, förlängt sina kontrakt med SPV. Svenska fans får därmed fortsätta drömma om att se världens bästa målvakt i SSL ett tag till.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-23 11:35

Avslöjar: Backklippan lämnar Höllviken


28-årige Kim Lundström har spelat tio raka säsonger i SSL. Dalen, Pixbo Wallenstam och Höllviken har varit klubbadresserna. Nu kan #ibsilly-bloggen avslöja att Lundström väljer att inte förlänga sitt kontrakt med Skåneklubben, där han huserat senaste två säsongerna. Med sin långa erfarenhet från spel på högsta nivå bör den kvickfotade backen bli het på marknaden.


3 mål och 16 assist blev det för Kim Lundström i SSL 2018/19, en spelare som kanske är mer känd för sina defensiva kvalitéer och sin snabbhet. Vilken ny klubbadress blir det 2019/20? Foto: Per Wiklund


//Henrik Jansson

2019-05-23 09:43

Jämtdal bekräftas av Rosersberg


Nyligen blev det officiellt att forwarden Linus Jämtdal lämnar Storvreta efter SM-guldet. Han var då även öppen med att det mesta talade för en återkomst i Rosersberg. Nu är övergången bekräftad av Herr1an-klubben.

"Vi är otroligt glada & stolta att ha Linus tillbaka i föreningen! Han är en fantastisk ambassadör för vår förening!" skriver man på Rosersbergs hemsida.
//Henrik Jansson

2019-05-20 08:33

Mullsjös nionde spelartapp


Mullsjö fortsätter att bygga om truppen till kommande säsong och nu står det klart att den nionde spelaren som lämnar laget är Gustav Svensson. Allroundspelaren som spelat både i anfallet och försvaret kom till Mullsjö för fem säsonger sedan efter att han tog studenten från RIG Umeå. Det är fortfarande oklart var Svensson spelar nästa säsong men Sillybloggen fick in ett tips för några veckor sedan att han var på väg till Helsingborg. Så återstår att se om Helsingborg presenterar något nyförvärv under dagen.


//Christian Svensson

2019-05-18 08:25

Aktiv #ibsilly-period i Warberg


Nyheterna om Warbergs lagbyggen till kommande säsong i SSL duggar tätt, både på dam- och herrsidan, och klubben utlovar fler nyheter den närmaste tiden. Senast i raden av spelare som förlängt sina kontrakt i herrlaget är 20-årige backen Filip Kalentun. Han är därmed fjärde spelaren att förlänga på kort tid.
- Mycket glädjande och grymt viktigt! Filip är en tuff backtyp med en attityd som vi kommer att behöva i SSL där nivån på det fysiska spelet är högre. Han har utvecklat spelet med boll rejält de senaste säsongerna, och där fortsätter han att göra framsteg. Jag tycker att han har alla verktyg för att bli en toppback i Sverige, så jag ser mycket fram emot hans fortsättning hos oss, säger sportchefen Kimmo Eskelinen på klubbens hemsida.

Sedan tidigare har Robin Blåberg, John Fransson och Robin Westergren förlängt kontrakten. Man har även värvat talangen Filip Erheden.

Uppdatering 11.19: Nu är även andra nyförvärvet släppt. Forwarden Rasmus Blomberg ansluter från division 1.


//Henrik Jansson

2019-05-17 21:35

Allsvensk sillybomb ekar i Smålandsskogarna


Nykomlingarna i södra allsvenskan ifjol, Lagan IBK, klarade kontraktet i sista omgången. En spänning som fick Lagans fanatiska supportrar att sätta andan i vrångstrupen i sista omgången. Till nästa säsong vill man inte hamna i samma läge verkar det som med tanke på kvällens värvningsbomb.

SSL-spelaren Felix Göthberg har skrivit på för en säsong och med sig i baggaget har han 61 matcher från SSL med Växjö Vipers och 2st U19 landskamper. Innan han lyftes upp till Vipers SSL-lag för två säsonger sedan stod han för 51 poäng på 20 matcher i Vipers U i division 1//Christian Svensson

2019-05-17 10:25

Galna kovändningen


Silly season heter inte galna säsongen för intet. För ett par veckor sedan gick Mullsjömålvakten Jonathan Larsson ut med att han lämnar Mullsjö.
- Det är dags för mig att tacka Mullsjö AIS för fyra fantastiska och lärorika säsonger, skrev han på sin Instagram.

Men årets första kovändning är ett faktum då Mullsjö precis kommunicerade ut att Larsson är klar för en säsong till. Sillybloggen får återkomma med anledningen till denna galna kovändning framöver.


//Christian Svensson

2019-05-16 16:23

Landslagsbacken vill bestämma sin framtid snartFoto: IFF

Philip Fox är nyligen hemkommen från U19-VM i Kanada och landslagsbacken har under årets sillysäsong varit omgiven av flyttrykten. Backen som tillhör Ledberg, men spenderat tid tillsammans med Åby i allsvenskan på dubbellicens, har bland annat ryktats till svenska mästarna Storvreta.

Och för Corren medger Fox att det finns intresse från SSL-klubbar samt att han pratat med just Storvreta. Och att han gärna vill bestämma sig inom en snar framtid.
- Men jag vill inte prata om det förrän det är klart. Jag pratar med en del klubbar och jag hoppas att allt ska vara klart innan jag tar studenten så jag kan njuta fullt ut av den. Men innan något är officiellt vill jag inte säga något, säger Fox till Corren.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-16 14:12

Lämnade Mullsjö - här är nya klubbadressenFoto: Tero Väisänen

Jesper Kivipaasi är en av spelarna som lämnat Mullsjö efter säsongens slut. Efter fyra år i klubben har Kivipaasi valt att vända hemåt - och nu är även hans nästa stopp i innebandykarriären klar.

Detta då division ett-klubben Torshälla nu presenterat Kivipaasi till den kommande säsongen. Med tanke på den erfarenhet Kivipaasi besitter dels från spel i SSL men även från finska högsta serien samt U19-landslaget så är det en riktig pangvärvning som Torshälla nu svarat för. Torshälla är också Kivipaasis moderklubb.
- Att Kivi väljer att komma hem och spela tillsammans med oss är såklart otroligt roligt. En bra spelare både på och utanför planen som kommer bidra med massor av kunskap och erfarenhet till laget. Att han dessutom är fostrad i föreningen och har Torshälla som moderklubb känns extra kul, säger Patrik Engman från Torshällas sportgrupp till lagets hemsida.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-15 19:48

Systrarna Kauppi på väg till Mora?Foto: Per Wiklund

En av de största #ibsilly-frågorna på damsidan är var supersystrarna Kauppi kommer att spela kommande säsong. En sak är i alla fall säker och det är att de inte har något kontrakt och har heller inte förlängt med IKSU än.

Veera Kauppi slog Emelie Lindströms gamla poängrekord den gångna säsongen dessutom blev hon utsedd till världens bästa spelare för andra året i rad.

Både Veera och Oonas kontrakt med IKSU gick ut nyligen och enligt IKSU:s sportchef Jocke Sjöström har de inte bestämt sig var de kommer spela nästa säsong. Då de båda pluggar på distans i Finland och det är VM-år så kommer de behöva spendera tid hemma i Finland vilket gör det svårt att hitta en helhetslösning med ett jobb som passar in. Så på frågan om det är IKSU eller flytta hem som är systrarnas val svarade sportchefen lite oväntat.
- Det skulle jag inte säga, Mora är väldigt aktiv när det kommer till finskorna. Jag har ingen aning om hur systrarna tänker för vi har inte pratat om andra föreningar.

Värsta konkurrenten Mora var länge med i bilden förra säsongen innan supersystrarna valde att gå till IKSU. Frågan är om de lyckas bättre den här gången eller om IKSU ska fortsätta knäppa dem på näsan?

Läs hela intervjun med sportchefen här: Fyra landslagsspelare är osäkra kort för IKSU

//Christian Svensson

2019-05-15 10:05

Niklas Nordén på väg mot nytt SSL-tränarjobb?Foto: Per Wiklund

Niklas Nordén lämnade sin post som Växjös huvudtränare när säsongen 18/19 var slut efter sex säsonger vid rodret. Tillsammans med Nordén tog sig klubben bland annat till en historisk SM-final, och efter sista matchen haglade hyllningarna till den tidigare huvudtränaren. Där och då såg det alltså ut som att Nordén gjort sin sista match i SSL på ett bra tag - men enligt uppgifter till Sillybloggen behöver inte så vara fallet.

Samstämmiga uppgifter till Sillybloggen gör gällande att Niklas Nordén nu förhandlar med SSL-nykomlingarna Visby om att ta över huvudtränaransvaret där inför den historiska SSL-säsongen som väntar. Till Innebandymagazinet berättade Visbys sportchef Joakim Bandholtz att man förhandlar med bland annat en tränare som varit i SSL under den gångna säsongen - men var förtegen om att säga något ytterligare. Så här sa Bandholtz om tränarfrågan:
- Där har vi också två stycken som vi diskuterar med just nu, varav en som var i SSL nu och en som var i allsvenskan.

Det återstår fortfarande att se om Niklas Nordén dyker upp i SSL i höst, men med tanke på hur han förvandlade Växjö från en SSL-nykomling till ett etablerat slutspelslag så vore det en extremt stark värvning av Visby om man lyckas få till det.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-14 16:49

Dragkamp om hemvändande schweizerproffsFoto: Swiss Unihockey

Enligt uppgifter till Sillybloggen så flyttar Schweizerproffset Daniel Karlander hem till Göteborg igen. Säsongen tog slut lite snöpligt för 32-åringen efter att hans Alligator Malans förlorade den sjunde avgörande matchen i semifinalen. Karlander spelade två säsonger för Malans där han gjorde 21 poäng första säsongen och 38 denna säsong.

Innan Karlander drog ner till Schweiz spelade han fem säsonger i SSL med Warberg där han gjorde totalt 155 poäng. Dessförinnan spelade han två säsonger med Partille i allsvenskan där han stänkte in 54 poäng på 31 matcher.

Enligt uppgifter till Bloggen är ingen ny klubbadress klar men både Warberg och Partille är med i dragkampen samt ett par till Göteborgsklubbar. Enligt lite lösare rykten så ska elitsatsningen vara över och Karlander ska varva ner lägre ner i seriesystemet.//Christian Svensson

2019-05-14 08:20

Tre spelare lämnar Sirius


Tre spelare lämnar Sirius och går vidare i sina karriärer. Det är en herr- och två damspelare som slutar i blåsvart.

På herrsidan har Sirius värvat in två spelare och tappat lika många, men nu väger vågskålen över på förlustsidan när förra säsongens nyförvärv från RIG Umeå Lukas Sjöblom lämnar laget. Enligt uppgifter till Sillybloggen så lägger Sjöblom sin elitsatsning på is ett tag och flyttar hem till Herr2an-laget Insjön.

På damsidan har de varit mer ruljans och där har vågskålen tippat över till inkomstsidan med 6 nyförvärv och fyra förluster. Men nu står det klart att vågskålen kommer att balansera upp sig efter att Amanda Boström och Caroline Ericsson lämnar laget. För tillfället saknas uppgifter för var de spelar nästa säsong men det sägs att Boström inte bestämt sig än och att Ericsson har gjort klart med ett nytt lag fast det inte blivit officiellt än.

//Christian Svensson

2019-05-12 19:06

Här är tidigare SSL-tränarens nya uppdragFoto: Tero Väisänen

Tidigare huvudtränaren Patric Johansson fick sparken av SSL-laget Helsingborg i början av februari och dåvarande assisterande tränaren Niklas Pålsson tog då över. Nu står det klart att Johansson fortsätter sin tränarkarriär - i herr2an.

Han har nämligen nu blivit presenterad av Landskrona Falcons som ny huvudtränare för herrlaget.
- Jag vill se Falcons betydligt högre upp i seriesystemet, men samtidigt måste man veta att det krävs oerhört mycket arbete för att förverkliga det. Känslan är att det finns många nya krafter som verkligen vill detta och är alla beredda att lägga ner det jobb som krävs, så finns alla förutsättningar att lyckas, säger Johansson till Landskronas hemsida.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-11 18:40

Ska han bli Storvretas andra nyförvärv?Foto: Per Wiklund

Storvreta har hittills under sillymarknaden endast värvat in Hampus Ahrén från RIG Umeå. Ahrén befinner sig för närvarande i Kanada för U19-VM - och där finns en även en annan potentiell Storvreta-spelare till nästa säsong.

Det har tidigare spekulerats i om Storvreta är sugna på att värva in landslagsbacken Philip Fox - och Storvretas sportchef Michael Rasi bekräftar att Fox är ett intressant namn.
- Vi pratar med honom, sen får vi se om vi är nära varandra eller inte det vet jag inte. Men vill Fox komma till oss så vill vi gärna prata med honom, säger Michael Rasi till Innebandymagazinet.

Läs hela intervjun med Storvretas sportchef Michael Rasi här!

//Ludvig Gustavsson

2019-05-11 15:33

Örebros glädjebeskedFoto: Per Wiklund

Efter degraderingen till allsvenskan så har Örebros lagkapten Simon Jirebeck varit ett namn som diskuterats flitigt på sillymarknaden. Mullsjö har tidigare nämnts som en kandidat till Jirebecks signatur - men nu står det klart att Simon Jirebeck blir kvar i Örebro.

Detta meddelar Jirebeck genom en intervju på Örebros hemsida där han berättar att hans nya jobb samt den sociala delen med sambon och laget var avgörande i beslutet att stanna.
- Nu är jag otroligt taggad på denna nystart och jag känner mig oerhört taggad på kommande säsong. Jag är hungrigare än någonsin, säger Jirebeck till Örebros hemsida.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-10 13:29

Finska VM-stjärnan byter klubbFoto: Per Wiklund

Finlands Ville Lastikka slog igenom ordentligt internationellt under VM i Prag. Med sina 10(5+5) poäng var han ett ständigt hot framåt för Finland under turneringen och en spelare som många drömde om att få se i SSL. Ville Lastikka själv kommenterade sin framtid så här till Innebandymagazinet under turneringen:
- Allting är öppet, jag kan inte säga just nu vad jag kommer göra i framtiden. Men såklart så är SSL och Sverige en möjlighet, eller tillbaka till Schweiz. Eller spela i Finland för något annat lag, allting är öppet, sa Ville Lastikka då.

Nu står det klart att det faktiskt blir ett klubbyte för Lastikka som lämnar sin klubb Steelers. Tyvärr för alla SSL-fans blir det dock fortsatt spel i Finland när Lastikka nu istället ansluter till finska mästarna Classic.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-08 11:51

Mullsjö värvar landslagsspelare


Det har tisslats och tasslats en hel del men nu är det bekräftat. Den schweiziska landslagsspelaren Jan Zaugg som blev utsedd till MVP i NLA för två säsonger sedan är klar för Mullsjö.


//Christian Svensson

2019-05-08 08:24

6an kom, 7an kom 8an kom 9an kommer så småningom?


Mullsjö kan kan snart liknas med en Netflixserie som släpper ett nytt avsnitt varannan dag med spelare som lämnar klubben. Hittills har Mullsjösåpan sänds i 9 avsnitt med två tränare som slutat och igår släpptes avsnitt 10 med att den åttonde utespelaren lämnar laget. Det är backen Elias Isaksson som lämnar efter 7 säsonger i Mullsjö.
Frågan alla ställer sig nu är hur säsongsavslutningen ska sluta, kommer Anton Vestlund stanna eller inte?
//Christian Svensson

2019-05-07 15:32

Lämnar Växjö efter en säsongFoto: Per Wiklund

Forwarden Tobias Bergfors anslöt till Växjö Vipers inför säsongen 18/19 och kom då från Team Thorengruppen. På 27 grundseriematcher svarade Bergfors för 25(15+10) poäng för Växjö - men nu meddelar klubben på sin Twitter att Bergfors lämnar klubben. Ny klubbadress för Tobias Bergfors är fortfarande oklar.
//Ludvig Gustavsson

2019-05-07 14:20

Är poängkungen Warbergs andra nyförvärv?Foto: Foto: Magnus C. Lydahl

Warberg är tillbaka i SSL efter två år i allsvenskan och är nu mitt uppe i sillyarbetet kring den kommande säsongens trupp. Sedan tidigare har man gjort klart med Filip Erheden, och enligt uppgifter till Sillybloggen så är man nu nära att knyta sig an den allsvenska poängkungen Jesper Ekström. Ekström bekräftar också att han fått ett erbjudande av Warberg - men förnekar att han skulle vara klar för klubben redan.
- Jag är inte klar för Warberg men det stämmer att jag fått ett erbjudande av dem, säger Jesper Ekström till Sillybloggen.

Ekström svarade för 60(33+27) poäng för Onyx i allsvenskans grundserie under den gångna säsongen och vore med andra ord ett starkt nyförvärv för Warberg om man lyckas landa hans signatur.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-07 11:25

Rönnbys glädjebesked - stjärnan förlängerFoto: Per Wiklund

Linnéa Nilsson anslöt till Västerås Rönnby inför säsongen 13/14 och kom då från Hagfors. Sedan dess har hon varit en pålitlig poängplockare för laget. Under årets säsong svarade hon för 27(10+17) poäng i grundserien - och nu meddelar klubben att Nilsson förlänger med Västerås Rönnby.
- Viktig kugge och kulturbärare fortsätter! Vi är jätteglada att Linnéa förlänger med oss, säger Mikko Piri Björling sportansvarig i Västerås Rönnby till lagets hemsida.

Nilsson själv menar att laget har goda möjligheter att gå långt under den kommande säsongen.
- Jag tror vi har goda möjligheter. Vi behåller i stort sett dom flesta och får in några nya spelare så de ser spännande ut. Det finns väldigt mycket sparkapital i denna gruppen som jag hoppas vi kan få ut kommande säsong, säger Linnéa Nilsson till lagets hemsida.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-07 09:18

... och här är nästa Mullsjöspelare att lämnaFoto: Per Wiklund

Mullsjös spelartapp fortsätter. Hittills har sex spelare lämnat klubben, som även tappat tränarna Andreas Elf och Johan Kihlblom, och nu står det klart man tappar ytterligare en spelare när målvakten Jonathan Larsson själv meddelar på sin Instagram att han lämnar klubben.
- Det är dags för mig att tacka Mullsjö AIS för fyra fantastiska och lärorika säsonger, skriver Larsson på sin Instagram.

//Ludvig Gustavsson

2019-05-05 10:29

Nästa Mullsjöspelare att hoppa av tåget


I fredags tappade Mullsjö sin femte spelare och nu står det klart att man även tappar en sjätte spelare i Joel Ingesson som väljer att lämna laget efter tre säsonger. Ingesson kom till Mullsjö från allsvenska Östra SK säsongen 16/17 sedan dess har det blivit 72 matcher och 23 poäng för forwarden. Enligt uppgifter till Sillybloggen kommer Ingesson spela för norska Greåker kommande säsong.

//Christian Svensson

2019-05-04 15:40

Nästa stjärnspelare att lämna Mora?


KAIS Mora förlorade sin fjärde raka SM-final för en vecka sedan och nu verkar det som om laget står inför ett generationsskifte. Framtiden för lagets superstjärna Anna Wijk är oviss och som Sillybloggen tidigare skrivit om är en flytt till Stockholm aktuell där spela med Täby eller Nacka väntar eller att klubban läggs på hyllan.

Ny ryktas ytterligare en storstjärna och trotjänare bort från laget och det är backen Elin Reinestrand som spelat i Mora de senaste 10 säsongerna och tagit 9 raka SM-medaljer i form av 1 guld, 6 silver och 2 brons. Enligt uppgifter vänder 29-åringen hem till sina hemtrakter i de värmländska skogarna för att spela med laget där hennes elitkarriär började 2007 i Karlstad IBF.


Foto: Per Wiklund

//Christian Svensson

2019-05-04 09:54

Mullsjö fortsätter tappa spelare


Listan blir längre och längre på spelare som lämnar Mullsjö. Viktor Wibring var först ut redan i januari då han gick till Hovslätt. Sedan har Isac Rosén, Henrik Olofsson, Markus Jelsnes och tränarduon Andreas Elf och Johan Kihlbom lämnat. Igår blev det även klart att Jesper Kivipaasi lämnar av privata skäl trots att han har ett år kvar på kontraktet. Totalt blev det 142 matcher och 32 poäng på de fyra säsongerna han spelade med Mullsjö. Kivipaasi kommer flytta hem till Eskilstuna och det är oklart i nuläget om var eller om han kommer spela nästa säsong.
//Christian Svensson

2019-05-03 16:51

AIK:s första nyförvärv och Salems 5e förlust


Sillybloggen kan avslöja senaste nytt från Stockholmsinnebandyn där AIK har gjort sitt första nyförvärv till nästa säsong enligt uppgifter till Bloggen. Det är Siriusspelaren Niklas Johansson Bräck som ska ha kritat på ett kontrakt i dagarna.

Efter fyra SSL-kvaltorskar så ser det ut att bli spelarflykt från Salem. Tidigare idag blev det klart att bröderna Lindström lämnar för Kalmarsund. Kim Högdahl är klar för Hovslätt, Lucas Orrmo är klar för Onyx och näst på tur att lämna är Gustav Granlöf som går tillbaka till allsvenska nykomlingen Nykvarn.

//Christian Svensson

2019-05-03 16:10

Konungens återkomst i blått


Det har tisslat och tasslats om det en längre tid men nu är det officiellt. Adam Colling återvänder till Karlstad.

//Christian Svensson

2019-05-03 10:46

Höllvikens sjunde nyförvärv på gång


Höllviken har varit det mest aktiva SSL-laget på årets sillymarknad och man har hittills värvat in 6 spelare. Nu kan Sillybloggen avslöja vem som troligtvis kommer bli deras sjunde nyförvärv.

Värvning sju följer tidigare mönster och är en spelare som inte spelat i SSL tidigare och precis som nyförvärv #3 hämtas han från Göteborgsområdet. Närmare bestämt från FBC Lerum som åkte ur allsvenskan. Det rör sig om 27-åriga Anton Rieden en tvåvägscenter som har hästlungor och handleder som Joe Labero och stod för 21 poäng i jumbolaget.

Ett kontraktsförslag skall vara skickat och förhandlingar pågår enligt källor till Sillybloggen.


Foto: Christoffer Sturesson

//Christian Svensson

2019-05-03 08:53

Sirius släpper dubbla nyheter idag

//Henrik Jansson

2019-05-03 07:56

SSL-nykomlingarna kan göra en supervärvning


För ett par dagar sedan skrev Sillybloggen om att en av världens bästa spelare genom tiderna, Anna Wijk, var på väg att lämna Mora för att flytta ihop med pojkvännen som bor i Stockholm. Hennes alternativ skulle då vara att spela i Täby eller lägga klubban på hyllan.

Men nu har det kommit flera uppgifter om att SSL-nykomlingen Nacka Wallenstam fört dialog med Wijk sedan i höstas i fall de skulle gå upp till SSL. Nacka presenterade ju megabomben att Emelie Lindström, också en av världens bästa spelare genom tiderna, gjorde comeback i vintras och hjälpte Nacka upp till SSL. Men enligt Lindström har hon inga som helst intentioner att spela i SSL igen och hon satt på ett bra kontrakt.

Så enligt samma samstämmande uppgifter har Nacka erbjudit Anna Wijk ett väldigt lukrativt drömkontrakt. Så dragkampen om världens bästa Wijk har börjat och kan nog bli en kommande följetong de kommande veckorna.

//Christian Svensson

2019-05-02 13:27

Jönköpings glädjebesked på sillymarknadenFoto: Per Wiklund

Tidigare stod det klart att Jönköping värvat en ny tränarduo till den kommande säsongen - och nu kan Sillybloggen avslöja ännu mera glädjande nyheter kring JIK. Enligt uppgifter till Sillybloggen ska man vara väldigt nära att knyta till sig U19-landslagsmannen Patrik Gustavsson från Salem.

Gustavsson, som ska spela U19-VM om bara en dryg vecka, har varit ett jagat namn på sillymarknaden där klubbar som Linköping och Växjö nämnts som intresserade av hans tjänster. Men Gustavsson ser alltså ut att ha bestämt sig och nu ska det således bara vara signaturen som saknas för att Gustavsson ska bli en JIK-spelare till nästa säsong.


//Ludvig Gustavsson

2019-05-01 11:04

Största övergången någonsin?


Igår skrev Sillybloggen om att Täbys sportchef Robin Andersson avslöjade mitt under guldfirandet att man hade en center med landslagsmeriter på gång in i laget till kommande säsong. Sedan dess har flera tips inkommit vem det är och enligt flera oberoende källor är det inte vilken värvning som helst som Täby håller på att ro iland utan kanske en av de största övergångarna i daminnebandyns historia.

Det sägs nämligen att det är Anna Wijk med 5 VM-guld, 1 SM-guld, 7 SM-silver, 3 SM-brons, årets center 8 gånger varav de sex senaste åren samt världens bästa spelare 3 gånger som är på väg till Täby.

Anledningen till flytten skall inte vara att hon förlorat fyra raka SM-finaler med Mora utan att hennes kontrakt som nu går ut gör det möjligt att hon kan flytta ihop med sin pojkvän som hon haft ett särboförhållande med de tre senaste åren. Han är född och uppvuxen i Stockholm där han spelat ishockey på hög nivå men tvingades att trappa ner efter en skada ifjol. Men hans nya jobb håller honom kvar i Stockholm och enligt källor kommer Wijk att flytta dit och antingen blir det spel i Täby eller så lägger hon klubban på hyllan.


//Christian Svensson

2019-05-01 08:11

Bröderna Lindström presenteras inom kort


Det har varit på gång länge. Nu rapporterar Sportbladet att Salem-bröderna Tobias och Jesper Lindström är helt klara för Kalmarsund och att övergången kommer bli officiell inom en snar framtid. Sportbladet skriver även att nyblivna svenska mästarna Storvreta var med längst i budgivningen.


//Henrik Jansson

2019-04-30 09:43

Täby fortsätter gräva guld på sillymarknadenFoto: Per Wiklund

Täbys vann inte bara guld i SM-finalen nu verkar man även vinna guld under silly season också. När vi intervjuade tränare Robin Andersson, som nu går tillbaka till att vara sportchef igen, i omklädningsrummet avslöjade han att Täby har tre nya spelare på väg in. Men tyvärr så var signalerna nere i katakomberna i Globens omklädningsrum så dålig att videon bröts precis när han avslöjade att det rör sig om tre spelare med SSL-rutin och att det är en back, center och en forward.

När vi pressade Andersson på lite mera info sa han att det var två väldigt snabba spelare i backen och forwarden och att centern var en riktig guldvärvning med landslagsmeriter.


//Christian Svensson

2019-04-29 09:52

Bekräftat: Supertalangen ansluter till FalunFoto: Per Wiklund

SM-finalen har precis spelat och nu börjar sillyseason på allvar. Nu bekräftar också Falun övergången av supertalangen Emil Ruud från Örebro på sin hemsida.

Emil Ruud är den andra spelaren från Örebro som Falun värvat då man tidigare gjort klart med Emil Lundmark. Ruud svarade för 43(21+22) poäng för Örebro under årets SSL-säsong som slutade med degradering för laget.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-26 09:07

Jönköping kan tappa sin skyttekung


Jönköpings förstacenter Otto Weidman har ryktats kunna byta SSL-klubb till hösten. Nu ska han ha bestämt sig för att stanna i JIK, enligt uppgifter till Sportbladet. Det nya kontraktet ska vara skrivet på två år.

För Weidmans kedjekamrat i förstafemman, Rickard Hessmer, är framtiden mer osäker. Sillybloggen har haft kontakt med forwarden som den gångna säsongen både vann lagets interna skytteliga med 33 mål, och poängliga med 46 poäng.
- Framtiden just nu är väl lite oviss, har försökt koppla bort innebandyn i så stor utsträckning som möjligt efter säsongen men nu är det väl mycket tankar dagligen, säger Hessmer och fortsätter:

- Jag har trivts väldigt bra i JIK och med min roll jag har haft i laget vilket har gjort att jag kunnat prestera på den nivån jag vill. Min tanke från början var nog bara att jag skulle vara här två år för att vara med och ta upp JIK till SSL, men två blev fyra så man vet aldrig. Men i dagsläget är det mycket tankar och funderingar som sagt och det enda jag vet till 100 procent är att jag just nu är kontraktslös i alla fall, sen får vi se vad framtiden har att utvisa.

Kanske kan förlängningen med Otto Weidman bidra till att övertyga Rickard Hessmer att stanna i klubben?


//Henrik Jansson

2019-04-25 15:46

Jagade poängkungen har gjort sitt val


Andreas Dahlqvist var en av Zug Uniteds starkast lysande stjärnor under den gångna säsongen och ryktades tidigt till en återkomst till Sverige och då SSL efter det att laget åkte ur slutspelet. Men, nu står det klart att sportcheferna i Sverige kan sluta ringa Dahlkvist som förlängt sitt avtal med Zug United.
- Vi trivs så bra i staden och med jobbet så det blev ett ganska enkelt beslut i slutändan, säger Andreas Dahlqvist till Sillybloggen.

Dahlqvist medger också att det fanns flera lag som hört av sig till poängkungen.
- Det var några från SSL och Allsvenskan som hörde av sig.

Foto: swissunihockey

//Ludvig Gustavsson

2019-04-24 08:06

Bröderna har bantat ner alternativen till 4


En av de största följetongerna här på Sillybloggen är var bröderna Lindström från Salem ska spela nästa säsong. Sillybloggen var först med att avslöja att bröderna varit och besökt Kalmarsund och tidigare i veckan så gick Sportexpressen ut med att de var klara för Kalmarsund. Något som Tobias Lindström dementerar för Sillybloggen.
- Nej jag är inte klar för Kalmarsund, ska bestämma mig var jag ska spela i slutet på denna vecka tror jag.

Tobbe har varit en av allsvenskans bästa backar de senaste säsongerna och han har jagats i flera år av i princip alla SSL-klubbar men konsekvent tackat nej och fortsatt i moderklubben Salem.
- Det står just nu mellan Kalmar, Vreta, Växjö och Salem. Går inte in vilka det lutar åt men ska bestämma mig i slutet på denna vecka alternativ nästa vecka. Alla fyra är intressanta så jag och brorsan ska försöka bestämma oss vilken klubb som passar oss bäst.

//Christian Svensson

2019-04-22 14:46

Kalmarsund värvar bröderna Lindström?


Salems succébröder, Tobias och Jesper Lindström, jagas av halva SSL. Klubbar som Pixbo, Växjö, Kalmarsund, Falun och Storvreta ska ha visat sitt intresse. Nu rapporterar Sportexpressen att Kalmarsund vinner jakten, där de med innebandymått mätt erbjudits två drömlöner. Tobias Lindström, som länge ansetts vara en av allsvenskans bästa backar - om inte den bästa - rapporteras bli en av seriens bäst betalda spelare.
- Diskussionerna har ju pågått en tid, så vi ska försöka landa det den här veckan. Vi vill vara helt klara med vår trupp den 15 maj, säger klubbchefen Per Wiberg till Sportexpressen.

Kopplingarna till Salem finns redan i Kalmarsund. Forwarden Kevin Haglund har ett förflutet i klubben, och nyförvärven Albin Hedstål och Gustav Wadell har båda Salem som moderklubb.


//Henrik Jansson

2019-04-20 12:03

Poängspelare kan flytta - två klubbar aktuella


Forwarden Linnéa Nilsson har spelat sex säsonger för Västerås Rönnby och landade på 10 mål och 17 assist i år. Till hösten kan det dock bli en flytt tillbaka till hemtrakterna Värmland, där Karlstad och nykomlingen Skoghall finns i högsta serien. Båda klubbarna ska vara aktuella.
- Jag har inte bestämt något än, säger Rönnbyspelaren till Värmlands Folkblad.


//Henrik Jansson

2019-04-19 16:10

Bekräftar intresset för Herr1an-spelaren


Igår kunde Innebandymagazinet berätta om Rosersbergsspelaren Daniel Gabrielsson som var klar för Visby - och sportchefen Joakim Bandholtz bekräftade Visbys intresse för talangen, född 00, i en intervju med Innebandymagazinet.
- Det är ju våran assisterande tränares son. Det är klart att vi är jättesugna på honom men vi har inte nått i mål med honom ännu, jag vet inte om han har kommit in i skolan här ännu. Men tanken är att han ska flytta hit, så är det, sa Joakim Bandholtz till Innebandymagazinet då.

Läs hela intervjun med Joakim Bandholtz här!
Foto socialt: Magnus C. Lydahl

//Ludvig Gustavsson

2019-04-18 13:10

Är han Visbys första nyförvärv inför SSL-debuten?Foto: Foto: Magnus C. Lydahl

Visby blev för första gången någonsin klara för spel i Svenska Superligan under gårdagskvällen efter att ha besegrat Team Thorengruppen med 3-1 i matcher - och enligt uppgifter till Sillybloggen har man redan nu gjort klart med sitt första nyförvärv inför den kommande debutsäsongen.

Enligt uppgifter är Rosersbergsspelaren Daniel Gabrielsson, född 2000, klar för klubben. Gabrielsson svarade för 38(14+24) poäng under den gångna säsongen i Herr1an tillsammans med Rosersberg men uppges nu lämna och flytta till Visby för studier.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-18 11:36

Ska Salem värva från tidigare allsvenska klubben?Foto: Kjelle Svensson

Salem har hittills på sillymarknaden varit omgärdade av negativa rykten då bröderna Lindström ryktats lämna där flertalet klubbar sägs vara intresserade av deras signaturer. Men nu kommer ett positivt besked för alla Salem-supportrar. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så jagar Salem nu Hudik/Björkberg-spelaren Jakob Jonsson. Hudik/Björkberg som trillade ur allsvenskan under säsongen 18/19 riskerar därmed att tappa en av sina nyckelpjäser inför höstens omstart i Herr1an.//Ludvig Gustavsson

2019-04-17 16:28

Pixbo ger sig ut på rävjakt


Förutom värvningen av norska supertalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen har det varit tyst om vad som händer i truppen hos Pixbos damer inför den kommande säsongen. Så Sillybloggen tog ett snack med klubbens elitansvarige Kalevi Pessi.
- Vi har inte så mycket färdigt men vi är väldigt nöjda med den truppen vi har så vi lägger störst fokus på att få behålla den truppen. Sedan vill vi krydda den med några poängspelare. Jag skulle gärna få in en toppspelare (position) som kan göra poäng. Det kan också vara aktuellt att ta tillbaka Frida Ahlstrand om hon vill göra en nysatsning hos oss.


Foto: Per Wiklund

//Christian Svensson

2019-04-17 15:03

Sirius får behålla sin målvakt


Tobias Steineck kommer fortsätta vakta buren i Sirius meddelar klubben via Twitter.
- Efter ett par år i Gävle kom han tillbaka till blåsvart inför säsongen 2017/2018 och har sedan dess vaktat stolparna med bravur och vuxit ut till en mycket viktig byggsten i lagbygget.

Kontraktet är påskrivet för 1+1 år.


//Christian Svensson

2019-04-17 12:55

SSL-meriterad målvakt lämnar allsvenskan?


Imorgon kan Hagunda säkra en plats till SSL kommande säsong då man för tillfället leder över Warberg med 2-1 i matcher. Förutom att man är aktuella för att ta steget upp till finrummet så sägs det att Målvakten Hampus Bodin är på väg att flytta hem till Uppsala igen efter en utflykt till allsvenskan och Gävle.

24-åringen som har Hagunda som moderklubb spelade fyra säsonger i SSL med Sirius innan han flyttade iväg till Gävle inför den nuvarande säsongen. Men uppgifter till Sillybloggen säger att Bodin är på väg hemåt igen och att Hagunda ligger närmast till hands då.


Foto: Gävle GIK

//Christian Svensson

2019-04-17 08:10

En av Faluns bästa poänggörare på väg till Schweiz


Falun är ett av de klassiska lagen i damernas SSL och efter 23 säsonger i den högsta ligan fick man lämna Superligan för fyra år sedan. Sedan dess har man varit ett konstant topplag i den östra allsvenskan där man slutat topp två och gått till kval.

Men tre år i rad har man åkt ur play off 2 och missat att ta sig tillbaka till finrummet. Uppgifter till Sillybloggen gör gällande att lagets näst bästa poängplockare den gångna säsongen nu har tröttnat på allsvenskan. 22-åriga Anna Dömstedt som spelade med Falun i SSL när de åkte ur lämnade då laget och gick till Rönnby en säsong innan hon kom tillbaka Falun igen. I år gjorde hon sin bästa poängmässiga säsong någonsin med 29 mål och 16 assist vilket räckte till en fjärde plats i östra allsvenskans poängliga.

Uppgifter gör gällande att hon vill tillbaka till SSL och att hon har ett par erbjudanden att välja på men att en flytt till Schweiz ligger närmast just nu.

//Christian Svensson

2019-04-16 14:11

Landslagsspelare gör comeback i SSL


Förra säsongen bytte Jessika Eriksson Karlstad mot Mora mitt under säsongen för att få chansen att avsluta karriären med ett SM-guld. Det blev bara ett silver och Eriksson lade klubban på hyllan.

Men suget efter innebandyn har kommit tillbaka och efter att ha spelat 5 matcher med Moras Dam1anlag denna säsong siktar hon på en comeback i SSL till hösten och enligt Värmlands Folkblad så väljer 26-åringen mellan spel i Karlstad, Skoghall och Mora.
– Det är klart att Mora slåss alltid om guldet. Men jag vet att Karlstad är bättre än vad resultatet visade den senaste säsongen, för mig så är Karlstad ett slutspelslag. I Skoghall så skulle man väl mer bidra med rutin och jag tror att lagen kommer att ha lite olika säsonger, säger Eriksson till tidningen.

Vilket lag det bli som lyckas göra drömvärvningen återstår att se men beslutet är inte långt borta.
– Jag kommer inte att dra ut på det särskilt länge. Alla lagen försöker bygga truppen nu och jag ska komma med ett besked snart

//Christian Svensson

2019-04-16 08:34

Spelarflykt från Djurgården?


Djurgården som kvalade till SSL för två säsonger sedan hade en liten berg och dalbana-säsong i år där man till slut slutade på en sjunde plats i den norra allsvenskan med luft både till kvalstrecket och nedflyttningsstrecket.

Nu ryktas det om att man är på väg att tappa flera spelare och att flertalet av dem kommer att gå till samma klubb. Patrik Kareliusson, Robin Blank, Patrik Schantz och Daniel Kügel ska ha setts tränande med Balrog. Balrog som är klara för spela i Herr1an kommande säsong. Förutom kvartetten till Balrog så sägs det även att Jimmy Dennerby är på väg till Farsta IBK.


Foto: Magnus Fredriksson

Balrog verkar fortfarande ligga i hårdträning för Herr1an-comebacken då uppgifter till Sillybloggen säger att två juniorer från Salem också varit och tränat med demonerna från Botkyrka.

Att kvartetten från Djurgården har tränat med Balrog ska det inte råda något tvivel om enligt uppgifter men hur nära en övergång dem är förtäljer inte historien. Något som talar emot en övergång är ju Balrogs tränare Jonas Steffens svar i en intervju med Innebandymagazinet om det nya Balrog.
- Vi har satsat på att få in ett helt nytt lag där vi vill bygga en träningskultur med yngre spelare som kör hårdare fys och som är förberedda på det som krävs på ett helt annat sätt.

Djurgårdskvartetten har en snittålder på straxt över 28 år så de passar ju knappast in på Nya Balrogs värvningsstrategi och dessutom menade Steffen på att det var just värvningar av gamla spelare som fått Balrog att sjunka som en sten i seriesystemet.
- Jag tror det beror på att man har haft lite feltänk och inte satsat på yngre killar underifrån. Vi har ju bara ett lag och när vi inte kan ta spelare från egna led så har det blivit fel när man värvat in spelare som mig till exempel som kommer tillbaka och kör och som inte har viljan att bli bättre och avancera i seriesystemet.

Å andra sidan är det nog svårt för en nykomling i Herr1an att tacka nej till fyra allsvenska spelare som kan tänka sig att köra ett par säsonger. Så Bloggen får nog anledning att komma tillbaka i detta ämne framöver.

//Christian Svensson

2019-04-15 20:17

Karlstads hemliga nyförvärv presenterad


Under måndagskvällen släppte Karlstad sitt nyförvärv som man annonserat om och som Sillybloggen tidigare nämnt så var det Örebros Marcus Pontusson som flyttar hem till Värmland igen efter en säsong i SSL.//Christian Svensson

2019-04-15 15:14

Är det här nästa Växjö-spelare att lämna?Foto: Tero Väisänen

Tidigare kunde Sillybloggen berätta att schweiziska landslagsstjärnan Manuel Maurer lämnar Växjö för spel i Köniz till den kommande säsongen. Nu kan klubben vara på väg att drabbas av ytterligare ett spelartapp.

Uppgifter till sillybloggen gör gällande att stjärnan André Andersson har fått ett kontraktserbjudande från en schweizisk klubb. Framtiden för Andersson är därmed osäker i Växjö och SSL.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-15 14:42

Nästa landslagsspelare som lämnar SSL


Som Sillybloggen berättade förra veckan så hade Växjöspelaren Manuel Maurer siktats i Nyhemshallen i samband med den andra semifinalen mellan Mullsjö och Falun. Då dementerade schweizaren förr Bloggen att han var på väg bort från Växjö och han bara var i Mullsjö för att se landslagskompisen Tim Braillard spela.

Nu kan Sillybloggen avslöja att Maurer inte kommer att spela i Växjö nästa säsong men han kommer inte spela i Mullsjö heller. Istället blir det spel i Schweiz och Köniz igen.
- Han har fått ett jobb där nere som han är utbildad för så han flyttar tillbaka, säger Växjös sportchef Klas Skoglund till Sillybloggen.


Foto: Per Wiklund


//Christian Svensson

2019-04-15 11:46

Är AIK på väg att tappa tränaren till Schweiz?Foto: Per Wiklund

Nicklas Hedstål tog över huvudtränarrollen AIK i början av maj 2018 efter att laget trillat ur SSL. Under hans ledning slutade AIK på en fjärdeplats i allsvenskan norra och pressade Team Thorengruppen till tre matcher i SSL-kvalets första runda.

Men frågan är hur det ser ut i AIK:s tränarstab till den kommande säsongen. Uppgifter till Innebandymagazinet säger nämligen att Hedstål kan vara på väg bort från klubben och istället ha siktet inställt på en sejour i Schweiz och Zug United. Återstår att se hur tränarlösningen ser ut i AIK till nästa säsong.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-15 11:01

Bekräftar - landslagsspelaren lämnar Sverige


Under gårdagen kunde Sillybloggen berätta att Helsingborgs tjeckiska duo Patrik Suchánek och Daniel Sebek ryktades bort från klubben. Sebek var då fåordig kring sin framtid - men idag bekräftar Patrik Suchánek att han lämnar Helsingborg och Sverige.
- Min tid här i Sverige är slut. Jag kommer flytta tillbaka till Tjeckien, säger Patrik Suchánek till Sillybloggen.

Suchánek kom till SSL inför säsongen 13/14 och då till Umeåklubben Dalen. Väl där blev det fyra säsonger innan flyttlasset gick till Helsingborg, och efter två säsonger i Helsingborg lämnar Suchánek alltså nu Sverige.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-15 07:57

Karlstad ska presentera ett nyförvärv


I lördags stod det klart att Niklas Hovivuori var tillbaka som tränare i Karlstad - och nu fortsätter föreningen att presentera nyförvärv. Man kommer nämligen presentera ett nyförvärv till herrtruppen klockan 15.00 idag. Det har tidigare ryktats om att Mullsjös Anton Vestlund samt Faluns Adam Colling kan vara aktuella för en återkomst till laget, men med tanke på att båda två är involverade i en tuff semifinalserie just nu för sina respektive lag vore det konstigt om det vore någon av dem som presenterades.

Foto socialt: Magnus C. Lydahl
//Ludvig Gustavsson

2019-04-14 14:34

Tjeckisk landslagsduo på marknaden


Tjeckiska landslagsspelarna Daniel Sebek och Patrik Suchánek har både utgående kontrakt med Helsingborg, och det är fortsatt tyst från klubben om deras framtid. Ryktet säger att båda är på väg bort.


Foto: Per Wiklund

Sillybloggen har nått en väldigt fåordig Daniel Sebek.
- Jag vet faktiskt inte hur det blir för min del ännu, säger Sebek.

Är Helsingborg fortfarande ett alternativ?
- Ja.


Med tanke på att klubben har haft ekonomiska problem, och redan inför i år sänkt sina lönekostnader med 50 procent, kan det tänkas att man inte kommer ha råd att behålla två utländska landslagsmän.

Sedan tidigare har Skåneklubben förlängt kontrakten med målvakten Jonathan Edling, forwarden Andreas Lindholm samt tränaren Niklas Pålsson. Man ska även ha gett unge Lagan-forwarden William Park ett kontraktsförslag.

//Henrik Jansson

2019-04-13 12:26

Rokka lutar åt fortsatt spel i Schweiz


Det har gått rykten kring Schweiz-proffset Patrik Rokka den senaste tiden. Zug United-forwarden, som gjort 38 poäng (24+14) i schweiziska ligan i år, har sagts kunna återvända till SSL nästa säsong.


Rokka har tidigare spelat för Dalen, Gävle och Falun i SSL. Foto: Per Wiklund

21 mars gick Sportbladet ut med att 24-åringen är nära en återkomst hemmaklubben Falun.
- Jag läste också det, läste även en vecka innan att jag skulle till Sirius.
Ingenting är klart men det lutar över att stanna i Schweiz, säger Rokka när Sillybloggen når honom.

Något som styr beslutet till största del är att även hans partner, Elsa Frisk, spelar i schweiziska Dietlikon. Beslut om framtiden tas tillsammans.
- Hon ska spela final i Schweiz 27 april. Jag tar inga beslut utan henne, som du förstår.

//Henrik Jansson

2019-04-13 10:47

Meriterade Christian Mattsson letar SSL-uppdrag


Christian Mattsson har stora meriter som spelare med bland annat sex landskamper och SSL-spel i Västerås, Falun, Caperiotäby och Linköping. Men efter säsongen 2016/17 sadlade han om till tränare, och nu står det klart att han går skilda vägar med Västra Mälardalen där han huserat senaste två säsongerna.


Foto: Per Wiklund

Mattsson berättar för Sillybloggen:
- Ja det stämmer, jag tillsammans med Västra Mälardalen har gemensamt kommit överens om att inte förlänga avtalet. Det har varit två roliga och framför allt lärorika år i Västra Mälardalen.

Men tränarkarriären läggs inte på is. Tvärtom, helst siktar han nu på att få ett tränaruppdrag i en SSL-klubb. Även om en lägre serie också kan vara av intresse, såvida det går ihop familjärt och jobbmässigt.
- Framtiden är just nu väldigt oklar, jag pratar med tre olika klubbar men är långt ifrån klart med någon av dem.


//Henrik Jansson

2019-04-13 08:32

SSL-spelaren bekräftar flytt


Sillybloggen har tidigare kunnat berätta om att Marcus Pontusson är på väg bort från Örebro, och att en flytt tillbaka till Värmland är aktuell. Nu bekräftas det att 25-åringen utnyttjar sin möjlighet att bryta avtalet med Örebro efter degraderingen till allsvenskan, och det blir en flytt till Karlstad.
- Tjejen ska plugga i Karlstad och därmed är inte Örebro ett alternativ. Om hon inte skulle ha gjort det hade jag antagligen stannat, säger Pontusson till Värmlands Folkblad.

Hagfors, Skoghalls och Karlstad är de hetaste alternativen. Mycket talar för att det blir spel i Karlstad, som spelar högst i seriesystemet (allsvenskan).
- Det är klart att det är en fördel. Speciellt eftersom jag kommer från en ännu högre serie själv.

//Henrik Jansson

2019-04-12 18:02

Håller Mullsjö på att värva två landslagsspelare?


Mullsjö har varit ett av de mest beryktade lagen under sily season hittills, dock inte i så positiva ordalag än så länge då de flesta ryktena har handlat om spelare som är på väg att lämna västgötarna.

Henrik Olofsson, Markus Jelsnes och Isaac Rosén ska sluta. Daniel Gidske, Anton Vestlund, Sebastian Palmqvist, Jesper Kivipaasi och Rikard Eriksson har ryktats bort. Men igår kom ett litet trendbrott i de negativa rubrikerna då Rikard Eriksson skrev på nytt kontrakt inför den andra semifinalen mot Falun. Dessutom gick vår tipsmail på högvarv med tips om att två landslagsspelare setts smyga omkring i kulisserna under matchen.

De två landslagsstjärnorna var Växjös schweiziska Manuelduo Engel och Maurer. Genast började spekulationerna om att duon var på väg till Mullsjö och att de skulle återförenas med landsmannen Tim Braillard nästa säsong. För Sillybloggen bekräftar Maurer att han och Engel varit i Mullsjö.
- Det stämmer att vi var i Mullsjö men vi kollade bara på matchen. Jag gillar att se Braillard spela innebandy men mer än så var det inte.


Manuel Engel och Manuel Maurer Foto: Per Wiklund


//Christian Svensson

2019-04-12 10:55

Berggren kommer fortsätta skina i KarlstadAmanda Berggren Foto: Per Wiklund

Karlstads Amanda Berggren gick den gångna säsongen från en hyfsad spelare till en riktig stjärnspelare. Den Hagforsfostrade talangen värvades till Karlstad för två säsonger sedan och efter 19 poäng den första säsongen öste hon i hela 41 poäng denna säsong i ett Karlstad som harvat i de nedre regionerna i tabellen.

Berggrens enorma utvecklings kurva har inte gått många sportchefer förbi och hon har varit en jagad spelare under silly season så här långt. Men nu kan Sillybloggen avslöja var hon kommer att spela nästa säsong.

Alla sportchefer kan sluta drömma och hoppas för Berggren kommer liksom solen fortsätta skina i Karlstad minst en säsong till.

//Christian Svensson

2019-04-11 14:41

Allsvensk poängmakare på väg till SSL


Den västra allsvenskan även kallad "lilla SSL" den gångna säsongen ser ut att bli av med en av sina största profiler kommande säsong. Det är Linköping IBK:s Caroline Hansen som uppges jagas av flera SSL-lag.

Hansen öste in 37 (21+16) poäng den gångna säsongen vilket räckte till en andraplats i seriens totala poängliga. 28-åringen har tidigare spelat i SSL med både Linköping och Jönköping.

Två SSL-lag som drar i henne och tävlar om hennes underskrift sägs vara Dalen och Sirius. Men även seriekonkurrenterna Lockerud Mariestad ska ha lagt ett bud.

//Christian Svensson

2019-04-11 10:50

Otto Weidman om framtidenFoto: Tero Väisänen

Jönköpingscentern Otto Weidman som anses vara nästa stora centerstjärna i landslaget har varit en ryktenas man under silly season och flera klubbar jagar 20-åringens autograf inför nästa säsong. Enligt bekräftade uppgifter till Sillybloggen så är Pixbo och Linköping två av lagen som jagar honom. När Sillybloggen frågar Weidman själv om framtiden är han tystlåten.
- Kan inte svara på så mycket just nu. Finns ett par intressanta alternativ, men nu är det upp till min agent att sätta det sista.

//Christian Svensson

2019-04-10 16:15

Sirius ska presentera ännu en bomb


Bygger i Sirius fortsätter inför nästa säsong, och redan ikväll tänker man presentera ännu en sillybomb. Sirius har sedan tidigare värvat Lovisa Åström, Isa Grängsjö och Mathilda Nilsson bland annat och ser ut att stärka sitt lag avsevärt inför kommande säsong.

Uppdaterat: Enligt uppgifter till Sillybloggen så är det Dalens Nathalie Hjertberg som är klar och presenteras ikväll. Backen som gjort en raketkarriär denna säsong och tagit steget från U19 direkt till A-landslaget.


Nathalie Hjertberg med #6 Foto: IFF

Foto socialt: Per Wiklund

//Ludvig Gustavsson

2019-04-10 13:30

Bekräftat - Höllviken tappar stjärnanFoto: Per Wiklund

Tidigare idag kom uppgifter om att Höllviken-stjärnan Christoffer Andersson lämnar klubben för spel i SSL-konkurrenten Dalen. Detta är också något som Höllvikens sportchef Viktor Ottosson nu bekräftat för Innebandymagazinet.
- Christoffer Andersson kommer lämna, han är klar för Dalen.

Andersson svarade för 52(27+25) poäng under den senaste säsongen och har varit ett jagat villebråd på sillymarknaden.

//Ludvig Gustavsson

2019-04-09 16:47

Stjärnskottet smäller högt på sillymarknadenFoto: Per Wiklund

19-åriga Gustav Johansson slog igenom med dunder och brak under den gångna säsongen. Den Västerviksfostrade talangen kom till Jönköping för fyra säsonger sedan och förra säsongen lyftes han upp till SSL-laget. Där blev det inte så mycket speltid på hans 17 matcher och totalt gjorde han bara ett mål.

Men under den gångna säsongen när flera spelare valde att lämna Jönköping i början på säsongen så fick Johansson chansen och då var succén ett faktum. På 31 matcher öste han in 17 mål och 21 assist och fick ett av de största genombrotten i SSL denna säsong.

Detta har självklart väckt uppmärksamhet bland toppklubbarna som sägs vara på jakt efter stjärnskottet och närmast till hands sägs ett av semifinallagen ligga. Enligt uppgifter till Sillybloggen så har 19-åringen synts till flera gånger i Mullsjö på sista tiden.

//Christian Svensson

2019-04-09 15:03

Allsvenskans mest jagade spelare på väg till SSLTobias och Jesper Lindström Foto: Kjelle Svensson

Allsvenskans mest jagade spelare de senaste säsongerna har varit Salems Tobias Lindström. Den 24-åriga backen har efter varje säsong fått mängder av erbjudanden det ena bättre än det andra från olika SSL-föreningar, men han har valt att tacka nej säsong efter säsong.

Men enligt uppgifter till Sillybloggen är en SSL-debut nära för den poängfarlige backen som vann den interna poängligan på 42 poäng den gångna säsongen. I helgen var han och brorsan Jesper på besök i Kalmarsund och det verkar som de båda bröderna har bestämt sig för att prova lyckan tillsammans i SSL. Förutom Kalmarsund så har de även fått förslag från Växjö, Storvreta och Falun.


//Christian Svensson

2019-04-09 11:07

Supertalangens nya klubbFoto: Per Wiklund

Enligt uppgifter till Sillybloggen ska Örebros supertalang Emil Ruud gjort klart med en ny klubb. Den hypertekniska 18-åringen stod för 21 mål och 23 assist i bottenlaget Örebro den gångna säsongen och tillhör den magiska 01-kullen som gör succé i SSL.

Enligt uppgifter ska han vara klar för Falun och det enda som återstår är att det ska lösa sig med skolan. Ruud som ska börja sista året på gymnasiet till hösten måste se till så att han kan avsluta gymnasietiden i Falun istället för Örebro.

//Christian Svensson

2019-04-09 08:30

Landslagscentern letar efter grönare gräsFoto: Per Wiklund och Tero Väisänen

Jönköpings centertank Otto Weidman som under den gångna säsongen tog steget från U19-landslaget till A-landslaget sägs vara ute på turné för att sondera terrängen inför nästa säsong. Flera oberoende uppgifter gör gällande att 20-åringen har haft kontakt med Kalmarsund, Linköping och Pixbo dessutom sägs det att Pixbo erbjudit ett riktigt lukrativt kontraktsförslag i klassen "svårt att tacka nej till".

Visst hade det varit spännande att se en kedja med med Weidman/Fritzell som mittar bakom en Stefansson. Känns som handen i handsken och magi vid första ögonkastet bara är förnamnet.


Foto: Per Wiklund och Tero Väisänen

Som vi tidigare har bloggat om är Kalmarsund ute på centerjakt och när en av landets mest lovande talanger på den positionen sonderar terrängen borde väl det få ölänningarna att lyfta på blicken mot Jönköpingstrakten? Det är något som uppgifter till Sillybloggen kan bekräfta och visst hade det varit spännande att se vad Weidman skulle kunna uträtta bakom Kalmarsunds radarpar Kim Nilsson och Marcus Johansson. Det som talar emot en övergång är väl att Kalmarsund redan har en massa unga centrar och letar efter en något mer rutinerad förstacenter. Men det är säkerligen svårt att hålla fingrarna borta från kakburken när en av framtidens stora centerstjärnor ser om gräset är grönare utanför Jönköping.

Som alla vet är det inte alltid som gräset är grönare på andra sidan och uppgifter gör även gällande att Weidman kommer att stanna kvar trots massor av sockrade erbjudanden.

//Christian Svensson

2019-04-07 12:02

Förstärkning i guldklassFoto: Per Wiklund

Kvalet till damallsvenskan fortsätter idag där bland annat Växjö ställs mot Röke. I Röke finns tidigare SM-guldmedaljören Caroline Böcker som varit lagets assisterande tränare. Böckers senast tävlingsmatch var SM-finalen 2016 där hon satte det avgörande målet och skickade guldet till Pixbo.

Men, den uppmärksamme har märkt att i Rökes laguppställning till dagens match mot Växjö så finns Böcker inskriven. Det ser med andra ord ut att bli comeback för Caroline Böcker på planen till dagens möte mellan Växjö och Röke!

//Ludvig Gustavsson

2019-04-05 18:10

SSL:s populäraste spelare uppvaktas hårtFoto: Christofer Axelsson

Förra helgen intervjuade Innebandymagazinet Linnie Ahlberg som öppenhjärtigt berättade om hur hon gick in i väggen efter SM-guldet med Pixbo och tvingades flytta hem till barndomsstaden för att börja om på ny kula. Den artikeln berörde många och det är den mest lästa SSL-damartikeln under säsongen och Göteborgsspelaren berättade även att hon ville spela kvar i SSL.

Efter artikeln har telefonen gått varm hos Ahlberg som har fått massor av förfrågningar inför nästa säsong och bland annat har tre SSL-lag hört av sig och 28-åringen har dessutom blivit erbjuden ett spännande proffskontrakt.
- Telefonen har verkligen gått varm och den fortsätter att ringa. Det är såklart smickrande men jag har inte bestämt mig ännu var jag kommer att spela nästa säsong, säger Ahlberg till Sillybloggen.//Christian Svensson

2019-04-05 12:30

Svensk- och världsmästare letar nytt lag


En av de mest jagade spelarna på sillymarknaden borde Göteborgs Frida Ahlstrand vara. 20-åringen har redan vunnit U19-VM-guld och ett SM-guld. Dessutom var hon högst delaktiga i finalerna med ett mål i VM-finalen och två i SM-finalen.

Under den gångna säsongen lånades hon ut till Göteborg från Pixbo men blev efter ett tag Göteborgsspelare med klausulen att åker Göteborg ur SSL tillhör hon Pixbo igen, enligt uppgifter till Sillybloggen. Göteborg åkte ju ur SSL som bekant och som Pixbos lag ser ut just nu finns det nog ingen plats öppen för Ahlstrand.

Bloggen har under veckan fått in flera uppgifter om att Ahlstrand letar efter ett nytt lag och de hetaste spåren är att hon hamnar i Jönköping eller Warberg. Två lag som hon skulle passa in som handen i handsken i med tanke på åldersfördelningen. Dessutom är det två lag som inte ligger så långt ifrån Göteborg. I Warberg har Ahlstrand dessutom de gamla barndomsvännerna Sofia Greftén och Amanda Wetterström. Trion är alla födda 1998 och har spelat i Pixbo hela livet förutom den senaste säsongen.

Sirius uppges också vara på jakt efter den rightfattadeforwarden så vi ser med spänning fram emot var hon kan tänkas hamna.


Foto: Christofer Axelsson


//Christian Svensson

2019-04-03 17:20

Stjärnfall i Mullsjö?Rikard Eriksson, Sebastian Palmqvist och Anton Vestlund är tre stjärnor med utgående kontrakt som ryktas bort Foto: Per Wiklund

Igår hade Mullsjö ett drömläge att bli klara för semifinal men man tappade en 5-1 ledning mot Växjö till 6-6 och en strafförlust. Enligt flera oberoende tips till Sillybloggen så är det inte bara på planen som Mullsjö verkar drabbas av tunga förluster.

Mullsjö har flera spelare med utgående kontrakt och det verkar som att flera spelare söker sig bort från Västergötlands stolthet. Isac Rosén och Henrik Olofsson var på väg att sluta redan förra säsongen och att de spelar kvar ett år till känns inte allt för troligt om man ska tro på ryktena. Den norska målvakten Markus Jelsnes som värvades inför säsongen har förvisso ett år kvar på kontraktet men där säger uppgifter att han avbryter sitt kontrakt eftersom hans sambo väntar tvillingar och därför flyttar de tillbaka till Norge.

Tre spelare som har utgående kontrakt är Anton Vestlund, Sebastian Palmqvist och Rikard Eriksson och alla tre ryktas lämna klubben. Vestlund sägs vara på väg hem till Värmland och Karlstad igen. Flest tips för tillfället har nog Sebastian Palmqvist fått där flera nämner att han är på väg bort och att Kalmarsund ligger bra till men att även en flytt utomlands till Schweiz är aktuellt. Till alplandet kan han få sällskap av Rikard Eriksson som sägs vara sugen på Schweiz eller flytta tillbaka till Warberg igen om de går upp till SSL.

Så det återstår att se om det här slutspelet är sista natten med gänget för Mullsjöspelarna som redan imorgon kan spela sin sista match för säsongen.
//Christian Svensson

2019-04-03 15:17

Blåsvart bjuder på blåvit bomb


Ikväll klockan 18.00 släpper Sirius herrar en bomb med sitt nästa nyförvärv, twittrade man alldeles nyss.

Enligt uppgifter till Sillybloggen ska det röra sig om en finsk spelare som är klar. Sirius har ju redan finländarna Kevin Söderling och Erik Storgårds i laget, vilket skulle underlätta övergången.

Uppdatering: Sportexpressen avslöjar att det handlar om Marko Juselius. En 24-årig back från finska storklubben EräViikingit, där han gjorde 11 poäng på 24 matcher denna säsong.

//Christian Svensson

2019-04-03 14:56

Höllviken på jakt efter storstjärnaFoto: Per Wiklund

Tipsen fortsätter att hagla in till Sillybloggen och vi har fått in flera som säger samma sak och skulle det stämma är det goda nyheter för Höllviken, men än så länge är det bara galna nyheter. Men innan vi går in på vilka två spelare det ryktas om en liten spekulation om varför nyheterna inte är så galna som de först kanske låter.

Förra säsongen så var Höllviken SSL lataste lag under sillycirkusen vilket gjorde att de hade en av superligans tunnaste trupper den gångna säsongen. Som vi tidigare bloggat om så jagas Christoffer Andersson av flera klubbar och Johannes Wilhelmsson har sagt till Innebandymagazinet att nu när han är färdigutbildad finns det inget som håller honom fast i Skåne och han skulle kunna tänka sig att prova lyckan någon annanstans om inte Höllviken visar att man vill satsa till kommande säsong.

Så där av har Höllviken hittills varit det aktivaste laget under silly season och man har redan presenterat tre nyförvärv. Men det är tre nyförvärv som kommer från serier underifrån och som mer breddar truppen än spetsar till den. Så knappast något som signalerar ut att man satsar på kommande säsong. Så Höllviken skulle behöva hitta ett par etablerade SSL-spelare för att vissa sina stjärnspelare att man satsar för att få behålla dem och skulle man inte lyckas behålla sin spelare så måste man ju ersätta dem med några andra etablerade.

Så nu tillbaka till spelarna som placeras i Höllviken till kommande säsong. Först ut är en återvändare i Ted Nivestam som redan spelat tre säsonger i Höllviken men som de två senaste säsongerna spelat i Växjö där han inte varit i närheten av att göra lika många poäng som han gjorde i sin debutsäsong i Höllviken. Så den värvningen känns inte alls omöjlig utan snarare helt logisk.

Nästa spelare som ryktas in har definitivt stjärnglansen och meriterna för att få JW och CA att vilja stanna kvar och skulle han inte locka kvar JW skulle han definitivt kunna ersätta honom på ett bra sätt. Det är den forne poängkungen från Helsingborg Daniel Johnsson som nu är proffs i Schweiz som sägs vara på gång. Med tanke på att han är skåning så vore det ju tjänstefel av Höllvikens sportchef att inte höra sig för om intresset, särskilt nu när man för första gången är Skånes bästa lag.

Om värvningen av Nivestam kändes både logisk och inte omöjlig så känns väl en värvningen av Johnsson som logisk men inte helt möjlig. För som vi har bloggat om tidigare har det ryktats om att Johnsson är på väg hem men att han då skulle göra det mest logiska valet att gå tillbaka till Helsingborg.

Men det är bara försäsong än så länge på silly season så mycket kan hända och att Daniel Johnsson skulle gå till Höllviken känns långt ifrån det galnaste vi kommer få vara med om när silly säsongen drar igång på allvar.


//Christian Svensson

2019-04-03 11:27

Göteborgs tränare lämnar


Som vi tidigare bloggat om så var framtiden för Göteborgs tränare Thomas Nielsen oviss men att uppgifter till Sillybloggen placerade honom i Lindås damer nästa säsong. Då sa han så här till Sillybloggen:
- Jag kan varken dementerar eller bekräfta uppgifterna. Jag har 1 år kvar med Göteborg men allt kan hända. Lindås, Floda, Pixbo, Göteborg eller hemmapappa.

Nu står det klart att han inte kommer vara kvar i Göteborg i alla fall då han på onsdags förmiddagen gick ut på sin facebook och tackade laget.
- Nu är det slut. 2 magiska år av kärlek från Ibkgoteborgdam har utvecklat mig som tränare och person. Istället för att skrika på bänken kommer jag följa laget från läktaren.

//Christian Svensson

2019-04-03 10:04

Helsingborg vill värva allsvensk 18-åring


Redan inför den här säsongen började Helsingborg föryngra sin superligatrupp. Nu ser man sig om efter fler unga och hungriga spelare. Enligt säkra källor till Sillybloggen har Skåneklubben kommit med ett kontraktsförslag till William Park, född -00, som gjorde allsvensk debut med Lagan den gångna säsongen. Forwarden snittade där drygt en poäng per match, totalt blev det 23 poäng (varav 16 mål) på 22 matcher. Det återstår att se om Gnosjö-produkten väljer spel i SSL 2019/20.


//Henrik Jansson

2019-04-02 12:47

Pixbos nya supertalang prisas stort


I mitten av mars stod det klart att norska supertalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen ansluter till Pixbo Wallenstam till nästa säsong. I pressmeddelandet som då skickades ut sa huvudtränare Per Tjusberg bland annat så här:
- Rikke är en av de mest spännande unga spelare i innebandyvärlden just nu. Med en otrolig speed, spektakulär teknik och en ständig vilja att bli bättre kommer hon att vara en attraktion i SSL redan från första matchen.

Ingebrigtsli Hansen, som blott är 19 år gammal, prisas nu också som Årets Spelare på damsidan i norska högstaserien. Ingebrigtsli Hansen svarade för hela 62 poäng(33+29) i serien och blev därmed också poängligavinnare. Priset kommer delas ut i samband med NM-finalen som går av stapeln 6:e april.

Foto socialt: Per Wiklund

//Ludvig Gustavsson

2019-04-02 10:05

Blir det en till säsong för Ketil Kronberg?Foto: Per Wiklund

Dalens Ketil Kronberg fyller 39 år lite senare under året men visar fortfarande gång på gång att han fortfarande håller högsta SSL-klass. I sista kvartsfinalen mot Linköping bjöd han på flera delikatesser och sa så här till Innebandymagazinet kring sin egen framtid:
- Jag har inte bestämt mig faktiskt men det är klart att när det är slutspel och man vinner med 4-1 i matcher och jag fortfarande kan leverera på hög nivå så vill jag fortsätta. Men det är mycket som ska falla på plats med en lång försäsong och mycket tid borta från familjen. Jag ska se om jag kan få det att funka men jag hoppas kunna fortsätta spela ett tag till, sa Ketil Kronberg till Innebandymagazinet då.

Källor till Sillybloggen säger också att Dalen är väldigt sugna på att behålla norrmannen i laget och har erbjudit ett nytt kontrakt, med tanke på hur positiv Kronberg lät kring en fortsättning själv borde det därmed bara vara en tidsfråga innan en förlängning blir officiell - eller?

//Ludvig Gustavsson

2019-04-01 12:17

Ny lekkamrat till Kim Nilsson?


Sillybloggen har väckt stort intresse och det väller in tips till redaktionen. Mycket får vi avvakta med. Men när vi hör samstämmiga uppgifter från olika håll finns det anledning att titta närmare.

Det har det till exempel gjort kring Kalmarsunds herrlag. Alldeles nyss kunde vi berätta att Alexander Brinkmann ser ut att kliva in i ledarstaben. Klubben verkar även vara på jakt efter en ny center.


Får Kim Nilsson en ny lekkamrat i förstakedjan? Foto: Per Wiklund

Och det är en center av hög klass, förmodligen en förstacenter, som man söker. Enligt våra källor ska man ha hört sig för med de bästa namnen som finns tillgängliga på marknaden. Victor Andersson (Storvreta) och Sebastian Palmqvist (Mullsjö) är två med utgående kontrakt som man tittat på. Även Otto Weidman (Jönköping) har nämnts.

Jönköping ryktas i sin tur få jobba hårt för att behålla några av sina viktigaste spelare. Att klubbens ekonomi varit ansträngd det senaste året är ingen hemlighet. Mer om JIK-läget kommer förmodligen senare.


//Henrik Jansson

2019-04-01 11:42

Brinkmanns nya Ö-vergång
Alexander Brinkmann fick sparken av Endre i början på december och sedan dess har det varit tyst om hans framtid fram tills att Innebandymagazinet pratade med honom förra veckan om han skulle hoppa in i Täby när deras tränare valde att avgå helt plötsligt två dagar innan slutspelet skulle börja. Men det dementerade Brinkmann tyvärr, tänk vilken grej det hade blivit att Endres sparkade tränare gör comeback i laget som möter dem i kvartsfinalen. Däremot avslöjade han att han skulle träna ett SSL-lag kommande säsong men ville inte säga vilket eftersom det inte var helt klart.

Efter det fick vi in massor av tips var Brinkmann skulle hamna och några av de hetaste spåren var Pixbos herrar, Sirius damer eller Moras damer. Men enligt flera samstämmiga uppgifter till Sillybloggen så kommer Brinkmann inte träna något av de nämnda lagen och han byter ut damer mot herrar nästa säsong.

Det verkar som om Brinkmann trivs med skärgårdslivet då han sägs byta en ö mot en annan då han kommer ta över Kalmarsunds herrar samtidigt som Adam Kallenberg tar ett steg tillbaka. Uppgifter som låter både troliga och logiska med tanke på att Kallenberg slutat och kommit tillbaka till Kalmarsund flera gånger. Senast han slutade blev han sportchef för laget och tränare för Smålandslaget. Så att han tar en liten mindre roll kommande säsong låter som en win-win-situation.


//Christian Svensson

2019-04-01 08:29

Vad händer med Örebro?


När man åker ur SSL brukar en hel del kunna hända i lagbygget. Klart sedan tidigare är att Emil Lundmark lämnar Örebro för spel i Falun. Sillybloggen har nyligen även kunnat berätta att Mullsjö visat intresse för forwarden Simon Jirebeck. Nya uppgifter pekar dock på att Jirebeck starkt överväger att stanna kvar då det civila väger tyngre. Vi har sökt honom för en kommentar.

Det ryktas kunna hända mycket på backsidan i Örebro, vilket det även gjorde inför årets säsong. För Marcus Pontusson ska en flytt tillbaka till Värmland vara aktuell. Fredrik Andersson kan även han flytta hem, till Stockholm, där AIK sägs vara intresserade. Rasmus Rudolfsson ryktas också kunna röra på sig.

Det hetaste att följa blir annars vad som händer med 01-födde supertalangen Emil Ruud, vinnare av interna poängligan med 21 mål och 22 assist. Här bör i stort sett alla klubbar visa intresse men enligt våra uppgifter ska minst tre ha kommit med skarpa erbjudanden. Falun, där Ruuds tidigare radarpartner Malte Lundmark huserar, bör vara ett hett alternativ.


//Henrik Jansson

2019-03-31 12:08

Den vanligaste klyschan under silly seasonThomas Nielsen och Krister Carlsson Foto: Per Wiklund

Idag gräver vi ner oss i den absolut vanligaste klyschan under silly season som sportcheferna ute i landet slänger sig med. I samma ögonblick som säsongens sista match blåses av yttras det någonstans i landet att i år är det tränarbrist!

Utan någon som helst undersökning eller utan några belägg konstateras det alltid att det råder tränarbrist i landet. Kanske beror detta fenomen på att man som tränare glöms bort otroligt snabbt om man inte är aktiv en säsong. Hörs man inte så finns man heller inte helt enkelt i tränarsvängen.

Med tanke på det ovanstående är det kanske inte så konstigt att de tränare som syns och hörs mest för tillfället är dem som får nya jobb snabbast. Befintliga tränare flyttas helt enkelt runt i olika lag av sportcheferna istället för att satsa på nya förmågor. Så man skapar sin tränarbrist helt på hel egen hand.

För att illustrera ovanstående fenomen ett exempel från den rådande silly cirkusen.

IBK Göteborgs tränare Thomas Nielsen fick kliva ner ett steg från huvudtränare till assisterande tränare när Göteborg var inne i en tung period. Samma helg som han åkte ur SSL med Göteborg coachade han Flodas damer i det Allsvenska kvalet.

När Lindås Rasta var inne i en tung period i herrarnas SSL så sparkades tränaren och som ersättare plockade man in Krister Carlsson från damlaget som resten av säsongen hade både herrarna i SSL och damerna i allsvenskan.

Där har vi bakgrunden och nu till några silly rykten där dessa två herrar figurerar. Olika uppgifter till Sillybloggen placerar Krister Carlsson i Kalmarsunds damer nästa säsong. Samtidigt gör rykten gällande att Nielsen ska träna Floda eller Lindås damer nästa säsong.
- Jag har ett år kvar på mitt avtal med Lindås, säger Carlsson till Sillybloggen.

Men var Carlsson ska slutföra sitt år är fortfarande osäkert då han som bekant både har damerna och herrarna.
- Det är inte klart ännu. Men det kommer nog bli klart under helgen. Men mitt avtal är hos dam för närvarande.

Enligt olika uppgifter till Sillyloggen skulle dock Nielsen vara långt gången i förhandlingarna med Lindås damer om inte Floda går upp till allsvenskan idag.
- Jag kan varken dementerar eller bekräfta uppgifterna. Jag har 1 år kvar med Göteborg men allt kan hända. Lindås, Floda, Pixbo, Göteborg eller hemmapappa, säger Nielsen till Sillybloggen.

//Christian Svensson

2019-03-31 11:13

Nya rykten om spelare #20


Igår cirkulerade det ett rykte om att Västerviksspelaren Victor Bohlin skulle bli föreningens 20 leverans till SSL genom åren men så är inte fallet. Däremot ser det ut som att det finns substans bakom ryktet ändå och att Westervik IBK kommer leverera sin 20:de spelare till SSL.

Enligt två oberoende källor är det den före detta Västerviksspelaren Max Ernstsson som är på väg upp i Jönköpings SSL-lag. Ernstsson lämnade Västervik inför den här säsongen och han har spelat i Jönköpings Herr1an-lag där han gjort 13+15 poäng under säsongen.

Om 23-åringen imponerat tillräckligt mycket på A-lagstränarna återstår dock att se...

//Christian Svensson

2019-03-30 14:09

Spelare #20 som värvas från Västervik till SSLMoa Jakobsson, Samuel Folkesson Algman och Gustav Johansson är alla tre fostrade i Westervik IBK. Foto: Tero Väisänen och Per Wiklund

Westervik Innebandy har genom åren fostrat 19 spelare till SSL trots att man aldrig spelat högre än Dam- och Herr1an själva. Uppgifter har kommit in till Sillybloggen att en 20:de spelare från WIBK är på väg mot SSL och det ska vara 20-åriga Victor Bohlin som placeras i Jönköping IK.

Hur pass trovärdiga uppgifterna är vet vi inte men det som som talar för att det skulle stämma är att Jönköping redan har värvat två talanger från Västerviks framgångsrika 99-kull i Moa Jakobsson och Gustav Johansson som båda fått sina genombrott denna säsong i SSL. Dessutom är ju Jönköping kända för att värva unga talanger och satsa hårt på dem.

//Christian Svensson

2019-03-30 12:04

Det har viskats på läktaren…


… att Mullsjö är på jakt efter forwarden Simon Jirebeck till nästa säsong. En övergång som vore ganska logisk. Örebro, som åkt ur SSL, bör ha svårt att övertala en landslagsmeriterad spelare av Jirebecks kaliber att stanna. Dessutom fick han flera anbud från både svenska klubbar och en schweizisk klubb förra sommaren, innan han valde att förlänga sitt kontrakt. Mycket för att Örebro då hade klarat sig kvar i SSL.

Mullsjö har i sin tur haft lite brist på rightfattade forwards de senaste åren. Kontraktet med Anton Vestlund går ut efter våren.

En given koppling är att tränaren Ulf Hallstensson, som ryktas ta över Mullsjö nästa säsong, tidigare har jobbat med Jirebeck i AIK och landslaget.


Vad tror ni, blir Mullsjö nästa klubbadress för Simon Jirebeck? Foto: Hasse Klang/Örebro Innebandy


//Henrik Jansson

2019-03-30 09:38

AVSLÖJAR: Lämnar SSL och blir proffs


Vad vore en Sillyblogg utan ett stort avslöjande de första dagarna? Precis inte mycket att ha, därför bjuder vi på ett avslöjande och vilken SSL-spelare som blir först med att lämna Sverige för att spela utomlands nästa säsong.

Den tidigare U19-landslagsmålvakten som blivit utsedd av tränarna till allsvenskans bästa målvakt 4 år i rad mellan 2014-2018 kommer lämna IBK Göteborg. Mikaela Johansson har varit helt outstanding i allsvenskan och varit en stor anledning till att Göteborg gått från ett bra Dam1an-lag till att i år ha spelat i SSL. Men efter Göteborgs degradering från SSL står det nu klart att Mikaela inte följer med ner i allsvenskan för att ta upp jakten på sin femte titel som södra seriens bästa målvakt utan istället flyttar hon till...
- Jag flyttar till Norge i maj, vilken klubb det blir är inte riktigt klart men har möte i april med en klubb.

Hur kommer det sig att du lämnar Göteborg?

- Det är på grund av kärleken faktiskt och så fick ett lag nys om det, så därav blir det fortsatt innebandy där.


Foto: Julia Thielen

//Christian Svensson

2019-03-29 18:52

Är Mullsjö påväg att tappa landslagsmålvakten?Foto: Tero Väisänen

Det var inför den nuvarande säsongen som Mullsjö värvade den norska landslagsmålvakten Markus Jelsnes efter det att tidigare målvakten Benjamin Löfdahl lagt hjälmen på hyllan. Nu ser det dock ut som att äventyret i Mullsjö kan gå mot sitt slut.

Enligt uppgifter till Sillybloggen så är Jelsnes på väg bort från Mullsjö för att återvända till Norge. En kandidat som ska vara intressant som ersättare till Jelsnes är istället tidigare SSL-spelaren och Schweiziska landslagsmålvakten Pascal Meier. Återstår att se hur målvaktssituationen kommer se ut i Mullsjö till den kommande säsongen.

//Ludvig Gustavsson

2019-03-29 15:17

Till alla agenter i VästsverigeFoto: Christofer Axelsson

Under lanseringsdagen av vår nya #ibsilly-blogg tänkte vi bjuda alla sportchefer och agenter som är verksamma i Västsverige på lite välsmakande silly-godis. Sirius-spelaren Johanna Claesson har kommit in på skola i Göteborg och snart går flyttlasset till Innebandysveriges framsida. Den defensiva centern har spelat 81 SSL-matcher de senaste tre säsongerna för Sirius.

Först till kvarn gäller men glöm inte bort var ni hörde det först....

//Christian Svensson

2019-03-29 10:15

Superlöftet nobbade proffskontraktFoto: Eva Ohlström
Supertalangen Lovisa Åström värvades till Sirius i slutet på säsongen på dubbellicens från Strömsbro. 17-åringen gjorde braksuccé i SSL och på 5 matcher gjorde hon 7 mål och 4 assist. Förra veckan skrev supertalangen på ett kontrakt med Sirius över nästa säsong. Men enligt uppgifter till #ibsilly-bloggen så hade Åström ett proffserbjudande från Schweiz och Zug United som hon tackade nej till efter moget övervägande.

Framtiden ser dock oerhört ljus ut för den 17-åriga supertalangen som mycket väl kan bli en publikfavorit i SSL nästa säsong. Nåja, vad är väl en bal i Schweiz när man kan bli en hyllad stjärna i världens bästa liga?

//Christian Svensson

2019-03-29 09:42

Wallenstam tillbaka i hallen som bär hennes namnIBK Göteborg åkte ur SSL och det är nog många spelare som fått blodad tand efter det och vill spela kvar i högsta serien. Under första kvartsfinalen mellan Pixbo och Rönnby sågs tre Göteborgsspelare sitta på läktaren och diskutera med Pixbos klubbchef, Kristina Landgren Carestam. Det var Victoria Wallenstam, Charlotta Kiilsgaard och Sara Johnsson. Framförallt Wallenstam hade djupa diskussioner med Landgren Carestam. Är måntro den hårdföre powerforwarden på väg tillbaka till sin moderklubb, som hon spelat i sedan hon var 6 år, efter den två år långa utflykten till Göteborg?

Med tanke på att Pixbo förlorade matchen mot Rönnby och dessutom förlorade närkampsspelet mot Rönnbys tuffa backar så borde en spelare av Wallenstams typ passa in som handen i handsken.

//Christian Svensson

2019-03-28 08:17

Tjeckerna checkar ut?#ibsilly-kollen: FC Helsingborg. Foto: Per Wiklund

För Helsingborg är det färdigspelat den här säsongen och nu ser man över sitt lagbygge. Niklas Pålsson, tidigare assisterande tränare, har tagit över som huvudtränare efter Patric Johansson. Man har också förlängt med nyckelspelarna Jonathan Edling och Andreas Lindholm.

Tjeckiska landslagsspelarna Patrik Suchánek och Daniel Sebek har utgående kontrakt och där är det osäkert om det blir en fortsättning.

Den galnaste spaningen hittar vi i den här Twittertråden, där det påstås att centerstjärnan Linus Nordgren har synts i Linköpings Sporthall för en vecka sedan. Det sägs att han ska ha varit på en jobbintervju i Linköping. Ta dock de uppgifterna med en stor nypa salt.

Skånelagets drömvärvning? Schweiz-proffset Daniel "Magic" Johnsson ryktas kunna göra comeback. Zorrokungen, som just nu spelar slutspel med Wiler-Ersigen, är en stor profil som vet hur man levererar rikligt med poäng i SSL.

Helsingborg uppges även jaga Höllvikens Christoffer Andersson.


//Henrik Jansson

2019-03-27 16:39

Höllviken har gjort läxan#ibsilly-kollen: Höllvikens IBF. Foto: Per Wiklund

Den tunna truppen var ett flitigt diskussionsämne inför 2018/19. Nu har Höllviken redan gjort klart med två nya spelare, Simon Lindblad och Lukas Eldholm, vilket tyder på att man inte vill hamna i samma sits igen.

Sportexpressen har berättat att målfarlige Christoffer Andersson jagas av flera SSL-rivaler. Helsingborg, Växjö, Linköping och Dalen ska alla vara väldigt intresserade, där Umeålaget sägs vara det hetaste alternativet. Blir det en flytt 127 mil norrut?
- Jag för diskussioner med Dalen, det gör jag. Det är ett väldigt bra lag, men jag för diskussioner med andra lag också. Det är ingenting som är klart än, säger Andersson till tidningen.

Poängligavinnaren Johannes "JW" Wilhelmsson har kontrakt med Höllviken även över nästa säsong, men har tydligt uttryckt att det finns tankar på att spela någon annanstans i framtiden. Köps han loss av någon klubb i år, eller kan det bli en flytt nästa säsong? Så här sa han i en intervju i november:
- Nu är jag som sagt klar med plugget och skulle egentligen kunna jobba vart som helst i landet. Det gör att man är mer flexibel. Såklart tänker jag att det är en möjlighet och vi får se nu framöver hur Höllviken väljer att lägga upp det, hur mycket de satsar och vad de presenterar för mig. Jag vill ju att Höllviken, eller det laget jag spelar i, ska gå framåt och satsa lite. Så gör inte Höllviken inte det framöver får man väl ta sig en funderare helt enkelt.


//Henrik Jansson

2019-03-26 16:33

Silly-Billy!


Letar du efter galna #ibsilly-rykten med varierande sanningshalt? Då har du kommit precis rätt.

Intresset för innebandyns Silly season blir bara större för varje år. Nu startar vi en ny sekton på Innebandymagazinet.se där allt kommer handla om övergångar, rykten och förlängda kontrakt. Detta i första hand med fokus på förbundsserierna.

I menyn ovan, eller i högerspalten om du läser i dator/surfplatta, hittar du både de senaste nyheterna och får en överblick på vad som hänt filtrerat på lag för lag i SSL herr/dam och allsvenskan herr.


Billy Nilsson till Sirius var ett av de första heta ryktena som dök upp. Nyligen blev han också presenterad av Uppsalaklubben. Foto: Per Wiklund

#ibsilly-bloggen kommer till stor del fokusera på de rykten som florerar. Har du tips? Då finns det flera sätt att nå oss på. Antingen via ett kontaktformulär om du klickar här, eller genom att maila till redaktion@innebandymagazinet.se. Du hittar oss även via våra sociala medier.

Wikipedia: "Silly season (sv: Löjlig årstid) var ursprungligen en benämning på sommarsäsongen då medierna har nyhetstorka och publicerar fantasi- och skandalhistorier. Termen används numera mest inom sport, för tiden mellan spelsäsongerna."


//Henrik Jansson

Senaste nytt
SSL herr

Lucas Towell
-> Jönköpings IK Ungdom (Övergång)
Oskar-Viking Tjärnberg
-> IK Sirius IBK (Övergång)
Oskar Viking Tjernberg
-> IK Sirius IBK (Rykte)
August Moberg
-> Oklart (Övergång)
Sebastian Palmqvist
-> Mullsjö AIS (Förlängt)
Linus Dahlström
-> Nykvarns IBF Ungdom (Övergång)
Filip Nilsson
-> Visby IBK (Övergång)
Thomas Andersson
-> Pixbo Wallenstam IBK (Övergång)
Isac Hjelm
-> Lillån IBK (Övergång)
Kasper Hydén
-> Lindås Rasta IBK (Övergång)

SSL dam

Emilia Lassafolk
-> Karlstad IBF (Övergång)
Linnea Hammar
-> IK Sirius FBC (Övergång)
Dagmar Sura
-> Warberg IC (Övergång)
Emma Dahlström
-> Uppehåll (Övergång)
Therese Karlsson
-> Slutar (Övergång)
Elin Bernhardsson
-> Malmö FBC (Övergång)
Jessica Lidberg
-> Oklart (Övergång)
Sara Wilhelmsson
-> Slutar (Övergång)
Matilda Andersson
-> IK Sirius FBC (Förlängt)
Jasmin Krähenbühl
-> IK Sirius FBC (Övergång)

Allsvenskan herr

Jesper Johansson
-> Karlstad IBF (Övergång)
Erik Hedström
-> Wibax-Piteå IBK (Övergång)
Erik Nilsson Allansson
-> Oklart (Övergång)
Oskar-Viking Tjärnberg
-> IK Sirius IBK (Övergång)
Julian Olsson
-> Gävle GIK (Övergång)
Oskar Viking Tjernberg
-> IK Sirius IBK (Rykte)
Patrik Ekman
-> Craftstaden IBK (Förlängt)
Anders Beckius
-> Djurgårdens IF IBS (Förlängt)
Christian Eddeborn
-> Djurgårdens IF IBS (Förlängt)
Dan Goldea
-> Bele Barkarby IF IBF (Förlängt)

Allsvenskan dam

Emilia Lassafolk
-> Karlstad IBF (Övergång)
Linnea Hammar
-> IK Sirius FBC (Övergång)
Jana Schenk
-> IBK Lund Elit (Övergång)
Denis Vidén
-> IBK Lund Elit (Övergång)
Amanda Värjö
-> IK Sirius FBC (Övergång)
Sanna Holmström
-> Örnsköldsvik IBK (Övergång)
Wilma Holmberg
-> FBC Kalmarsund (Övergång)
Alicia Forsström
-> Hovslätts IK (Övergång)
Malin Birath
-> IBF Falun (Övergång)
Emma Andersson
-> FBC Kalmarsund (Övergång)

Herr1an

Jesper Johansson
-> Karlstad IBF (Övergång)
Erik Hedström
-> Wibax-Piteå IBK (Övergång)
Lucas Towell
-> Jönköpings IK Ungdom (Övergång)
Dan Goldea
-> Bele Barkarby IF IBF (Förlängt)
Adam Forslöv
-> Järfälla IBK (Övergång)
Oskar Tafvelin
-> Wibax-Piteå IBK (Övergång)
John Sjöstedt
-> Wibax-Piteå IBK (Övergång)
Linus Jonsson
-> Värmdö IF (Övergång)
Emil Petersson
-> Sävsjö IBK (Övergång)
Filip Ekman
-> Sävsjö IBK (Övergång)
SSL: Lag fÖr lag

Välj serie:

Har du tips? Skicka här!

Dalen

Klara in:
Christoffer Andersson, forward
Rasmus Andersson, back

Klara ut:
Mattias Wallgren, back
Alexander Rönnlund, forward
Andreas Carlbom, forward

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Ketil Kronberg, forward
Sebastian Degeryd, forward
Daniel Sonidsson, forward
Pär Forsman, back
Anton Åkerlund, forward
Alexander Hedlund, forward
John Stiglund, målvakt
Johan Larsson, forward
Wilhelm Vihtari Hansson, forward

Falun

Klara in:
Emil Lundmark, back
Victor Wettergren, forward
Emil Ruud, forward
Eric Björk, tränare
Patrik Rokka, forward

Klara ut:
Ciya Hajo, center
Adam Colling, forward
Jonas Adriansson, forward
Eric Björk, back
Adam Fernqvist, back
Hassan Hajo, forward
Adam Brodén, målvakt

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Omar Aldeeb, forward
Casper Backby, center
Thomas Holmgren, back
Thomas Brottman, tränare

Helsingborg

Klara in:
Linus Dahlström, forward
Gustav Svensson, center
Oliver Johansson, back
Arvid Friberg, center
Pontus Sölve, center
Elias Persson, back
Adam Berglund, back

Klara ut:
Patric Johansson, tränare
Patrik Suchánek, back
Daniel Sebek, forward
Simon Danielsson, målvakt
Linus Dahlström, forward

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Andreas Lindholm, forward
Jonathan Edling, målvakt
Niklas Pålsson, tränare
Fredrik Azelius, forward
Mattias Qvarfordt, målvakt

Höllviken

Klara in:
Simon Lindblad, forward
Lukas Eldholm, center
Fabian Österman, back
Ted Nivestam, back
Julian Nihlén, forward
Axel Rasmussen, back
Martin Kisugite, back

Klara ut:
Christoffer Andersson, forward
Fredrik Sjöstedt, back
Pontus Sjöberg, back
Kim Lundström, back

Rykten in:
Anton Rieden, center

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Jakob Gullberg, forward

Jönköping

Klara in:
Max Ernstsson, forward
Mickael Fredriksson, tränare
Karl Pontén, tränare
Olle Hemmingberg, back
Alexander Gustafsson, målvakt
Andreas Jonsson, back
Joakim Nordén, tränare
Eddie Nissen-Sandberg, forward

Klara ut:
Gustav Johansson, forward
Simon Hedin, forward

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Joel Wadsten, forward
Emil Nilsen, back
Gustav Jansson, målvakt
Robin Raske, back
Otto Weidman, center
Rickard Hessmer, forward
Edvin Skogward, forward
Lucas Bernhardsson, forward

Kalmarsund

Klara in:
Alexander Brinkmann, tränare
Albin Hedstål, center
Gustav Wadell, back
Tobias Lindström, back
Jesper Lindström, forward
Oscar Rohlin, forward
Edin Omanovic, målvakt
William Almlöf, forward

Klara ut:
Alexander Berglund, back

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:

Linköping

Klara in:
Olli Laine, back
Eddie Holgersson, back
Olle Abrahamsson, center

Klara ut:
Fredrik Nyholm, forward
Anton Karlsson, back
Andreas Nordh, forward
Yousif Touma, center
Martin Hovlund, back

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Filip Samuelsson, back

Mullsjö

Klara in:
Ulf Hallstensson, tränare
Leo Olsson, back
Wille Knuthas, forward
Gustav Johansson, forward
Jan Zaugg, forward
Isak Hall, forward
Simon Lööf, målvakt
Jesper Ekström, forward
Lisa Eskils, tränare

Klara ut:
Viktor Wibring, back
Andreas Elf, tränare
Isaac Rosén, forward
Anton Vestlund, forward
Johan Kihlblom, tränare
Markus Jelsnes, målvakt
Jesper Kivipaasi, back
Henrik Olofsson, back
Gustav Svensson, center
Joel Ingesson, forward
Elias Isaksson, back
Filip Wiklund, forward

Rykten in:
Pascal Meier, målvakt
Claudio Laely, forward

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Daniel Gidske, back
Kasper Hedlund, back
Rikard Eriksson, forward
Jonathan Larsson, målvakt
Kim Ganevik, forward
Sebastian Palmqvist, center

Pixbo Wallenstam

Klara in:
Fabian Lindbäck, back
Charlie Jonsson, back
Jesper Wallström, forward
Alfred Pettersson, back
Marek Benes, forward
Linus Nestorsson, forward
Kalle Lundgren, målvakt
Thomas Andersson, tränare

Klara ut:
Daniel Calebsson, back/center
Jonas Eliasson, tränare
Danny Estrella-Näslund, forward
Andreas Hörberg, forward
Albin Thurén, forward
Filip vom Hofe, målvakte
Olle Berg, back
Isak Julkunen, forward

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
William Lindh, center
Martin Ojaniemi, back

Sirius

Klara in:
Billy Nilsson, forward
Marko Juselius, back
William Westerholm, forward
Christian Sandsund, center
Axel Solander, forward
Anton Loklint, back
Oskar-Viking Tjärnberg , målvakt

Klara ut:
Mattias Jansson, forward
Lukas Sjöblom, forward
Niclas Johansson Bräck, back
Johan Kruse, back
August Moberg, målvakt

Rykten in:
Oskar Viking Tjernberg, målvakt

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Emil Lindström, tränare
Henrik Malmgren, back
Filip Eriksson, forward
Joakim Olsson, center
Andreas Lundell, center
Tobias Steineck, målvakt
Johan Eriksson, forward

Storvreta

Klara in:
Hampus Ahrén, center

Klara ut:
Jesper Berggren, back
Linus Jämtdal, forward
Simon Olofsson, målvakt

Rykten in:

Rykten ut:
Michael Jansson, forward
Jacob Pettersson, målvakt

FÖrlÄngt:
Victor Andersson, center
Jimmie Pettersson, forward
Mattias Samuelsson, back
Valdemar Ahlroth, forward

Visby

Klara in:
Daniel Gabrielsson, forward
Hassan Hajo, forward
Anton Stefansson, back
Fredrik Holmgren, tränare
Filip Grapne, center
Albin Lundell, forward
Filip Nilsson, back

Klara ut:
Niklas Hovivuori, tränare
Ville Hirvisuo, back/center
Christoffer Lindberg, back

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Martin Stolt, målvakt
Marcus Jovic, forward
Wilmer Viinamäki, forward
Kasper Broby, forward
Patrik Jansson, forward

Växjö

Klara in:
Simon Westgärds, forward
Christian Guntsch, tränare
Fredrik Andersson, back
Erik Svensson, målvakt
Patrik Gustavsson, back
Simon Zetterling, forward
Philip Fox, back

Klara ut:
Niklas Nordén, tränare
Ted Nivestam, back
Manuel Maurer, forward
Edin Omanovic, målvakt
Tobias Bergfors, forward
Felix Göthberg, forward
Oliver Johansson, back
Kasper Hydén, forward

Rykten in:
Viktor Palm, forward

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Christopher Holmér, back
Manuel Engel, forward
Linus Pettersson, forward

Warberg

Klara in:
Filip Erheden, forward
Rasmus Blomberg, forward
Simon Nilsson, forward
Anton Drake, tränare

Klara ut:
Stefan Smedberg, ass tränare
Andreas Jonsson, back
Joel Berg, center
Axel Körberg, forward

Rykten in:

Rykten ut:

FÖrlÄngt:
Robin Blåberg, forward
John Fransson, målvakt
Robin Westergren, back
Filip Kalentun, back
Philip Subiabre, back

Allsvenskan herr

AIK

Klara in:
Viktor Bromark, målvakt
Niclas Johansson Bräck, back
Patric Ring, back
Ronnie Lindahl, tränare
Christoffer Carlsson, forward
Alexander Rönnlund, forward
Filip Wiklund, forward
Christoffer Gustavsson, forward

Klara ut:
Nicklas Hedstål, tränare

FÖrlÄngt:
Linus Hellqvist, back
Dennis Ericsson Freij, tränare
Jack Noaksson, back
Jonathan Hjelm, målvakt
Linus Kollberg, forward
Rasmus Bolander, forward
Alex Kjellbris, center
Hampus Pettersson, center

Bele Barkarby

Klara in:
Niklas Simonsson, back
Johan Rydberg, back
Erik Andersson, back

Klara ut:
Filip Grapne, center
Christofer Östman, målvakt
Sebastian Jakobsson, forward

FÖrlÄngt:
Patrik Häggkvist, back
Oscar Kristensen, forward
Philip Blyberg, center
Joacim Ulvhag, forward
Erik Fredriksson, back
Mathias Ottosson, back
Malte Tammerström, back
Helmer Hernegran, forward
Theodor Lindberg, målvakt
David Lengmo, forward
Maximiliam Gureng, back
Jacob Sagmeister, forward
Dan Goldea, målvakt

Djurgården

Klara in:
Mikael Öhman, tränare

Klara ut:
Elliot Gordon, forward
Jimmy Dennerby, back
Giovanni Palumbo, forward
Jeremias Jansson, back
Johan Sjöö, forward
Jonas Gafvelin, tränare

FÖrlÄngt:
Sebastian Gafvelin, center
Patrik Kareliusson, forward
Christian Eddeborn, målvakt
Anders Beckius, målvakt

Gävle

Klara in:
Marcus Persson, back
Jesper Persson, forward
Jonatan Holst, back
Hampus Strömberg, forward
Mike Dietz, målvakt
Joel Söderholm, center
Julian Olsson, forward

Klara ut:
Wiktor Johannesson, forward
Alexander Larsson , forward

FÖrlÄngt:
Magnus Johansson, back
Hugo Lindberg, back
Rasmus Arvidsson, forward
Anton Arvidsson, forward
Johan Andersson, back
Hans Edström, tränare

Hagunda

Klara in:
Erik Roos, back
Mattias Jansson, forward
Henrik Wahlström, center
Anton Uhlin, back
Fabian Karlstén, tränare
Magnus Adolfsson, tränare
Adam Nilbrink, back
Isak Bengtsson, back
Nils Göthberg, forward

Klara ut:
Martin Holgersson, back
Stefan Karlsson, ass tränare
Mårten Pederson, tränare
Oskar Ohlström, back
Jesper Svärd, forward
Joel Ahlin, forward
Martin Holm, back
Daniel Wadberg, center
Christoffer Gustavsson, forward

FÖrlÄngt:
Niklas Wik, forward
Jakob Arvidsson, forward
Mikael Hast, forward
Charlie Hellström, back

RIG Umeå

Klara in:
William Törngren, center
Alexander Ljungström , målvakt
Wilmer Entall, forward
Wille Malm, center
Vilmer Åsenstam, forward
Sebastian Theorin, back
Gabriel Erol, center
Adam Strand, back

Klara ut:
Hampus Ahrén, center
Albin Hedstål, center
Gustav Wadell, back
Fabian Lindbäck, back
Simon Westgärds, forward
Erik Roos, back
Victor Wettergren, forward
Fredrik Holmgren, tränare

FÖrlÄngt:

Salem

Klara in:
Andre Lindman, forward

Klara ut:
Tobias Lindström, back
Jesper Lindström, forward
Lucas Orrmo, målvakt
Patrik Gustavsson, back
Kim Högdahl, forward
Gustav Granlöf, forward
Isak Bengtsson, back

FÖrlÄngt:
Gustav Lindström, back
Niklas Ohlström, back

Sundsvall

Klara in:

Klara ut:
Måns Holst, forward

FÖrlÄngt:

Thorengruppen

Klara in:
Tobias Bergfors, forward
Axel Hjälm, forward
Matteus Gavatin, forward
Adam Lidgren, back
Tobias Svensson, målvakt
Philip Öster , back
Patric Thomsen, tränare

Klara ut:
Patrik Hallberg, forward
Rasmus Andersson, back
Martin Ekstrand, målvakt
Jimmy Risberg, forward
Adam Berglund, back
Marius Pedersen, forward

FÖrlÄngt:
Simon Sundström, forward
Victor Öberg, back
Hampus Öhgren, center
Johan Bergstrand, forward

Tullinge

Klara in:
William Broberg, forward
Pontus Sjöström, center
Adam Bertilsson, forward
André Martinsen, målvakt

Klara ut:
Johnny Fjärdsjö, back
Phillip Wiss, center
Tommy Schibort, forward
Fredrik Morberg, forward
Niclas Granevi, forward
Rasmus Ekberg, back

FÖrlÄngt:
Anton Andersin, center
Niklas Schüler, back
Philip Berkvens, målvakt
Niclas Johansson, forward
Rickard Rydell , forward
Axel Ekström, back
Patrik Kalte, back
Dennis Schmuck, center
James Fowler, back
Fredrik Gustafsson, back
Wilhelm Lau, center
Daniel Strandberg, center

Wibax-Piteå

Klara in:
Victor Renberg, back
John Sjöstedt, center
Oskar Tafvelin, back
Erik Hedström, forward

Klara ut:
Martin Hallén Almroth, back

FÖrlÄngt:
Anton Grundström, back
Alvin Ahlqvist, forward
Adrian Jonsson, forward
Kevin Öhlund, center

Craftstaden

Klara in:
Adam Brodén, målvakt
Sebastian Sääker, center
Anton Ekstrand, forward
Adrian Brorsson, forward

Klara ut:
Oscar Rohlin, forward
Simon Zetterling, forward
Henrik Areskoug, forward
Victor Sjöstedt, målvakt
Tor Bornedal-Samils, back
Simon Lööf, målvakt
Victor Tvingsell, back
Isak Brånstrand, center

FÖrlÄngt:
Patrik Ekman, forward

Fagerhult Habo

Klara in:
Johan Kihlblom, tränare
Simon Hedin, forward
Filip vom Hofe, målvakte

Klara ut:
Viktor Bromark, målvakt
Filip Wiklund, forward
Johan Uhlin, back

FÖrlÄngt:
Tobias Zälle, forward
Jeff Adolfsson, forward
William Snäll, back

Karlstad

Klara in:
Adam Colling, forward
Anton Vestlund, forward
Oliver Sandberg, forward
Niklas Hovivuori, tränare
Marcus Pontusson, back
Benjamin Middleton, forward
Filip Nilsson, forward
Victor Sjöstedt, målvakt
Tor Bornedal-Samils, back
Johan Uhlin, back
Jesper Johansson, back

Klara ut:
Sebastian Lie, back
Erik Nilsson Allansson, back

FÖrlÄngt:
Tom Colling, forward
Henrik Flognman, tränare

Lagan

Klara in:
Alexander Berglund, back
Joseph Hovius, back
Felix Göthberg, forward
Viktor Gustavsson, tränare

Klara ut:
Erik Svensson, målvakt
Jonathan Holmér, back
David Wikingsson, back
Filip Ekman, back
Filip Ekman, back

FÖrlÄngt:
Isac Adolfsson, forward

Lidköping

Klara in:
William Zachrisson, back
Emil Lundberg, målvakt
Oscar Garyd, forward

Klara ut:

FÖrlÄngt:
Ante Johansson, forward
Tobias Andersson, forward
Ola Lindblad, back
Albin Bragd, forward
Oskar Orrbén, back
Robert Olausson, forward
Mattias Olausson, center
Albin Kalén, forward

Lillån

Klara in:
Per Holmblad, forward
Suad Sofovic, forward
Isac Hjelm, back

Klara ut:
Lukas Eldholm, center
Anton Drake, tränare

FÖrlÄngt:
Carl Lejerwik, forward
Aron Ohlsson, forward
Harman Haurami, tränare
Oskar Löwdahl, back
Isak Palmén, forward
Carl Harryson, back

Lindås Rasta

Klara in:
Danny Estrella-Näslund, forward
Enis Medjedovic, forward
Viktor Wennroth, back
Daniel Alsén, forward
Kasper Hydén, forward

Klara ut:
David Siitonen, forward
Joakim Glaerum, forward
John Hellman, forward
Sebastian Bodenmalm, back
Lucas Towell, back

FÖrlÄngt:
Patrik Malmström, forward
Oskar Adler, målvakt
Oskar Henriksson, forward

Lockerud Mariestad

Klara in:
Tobias Svensson, tränare
Fredrik Hermansson, forward

Klara ut:
Linus Nestorsson, forward
Mickael Fredriksson, tränare
Albin Lundell, forward
Eddie Nissen-Sandberg, forward
Emil Lundberg, målvakt

FÖrlÄngt:

Nykvarn

Klara in:
Gustav Granlöf, forward
Marcus Lundberg, back
Linus Dahlström, forward

Klara ut:
Oscar Fondelius, back

FÖrlÄngt:
Kevin Rigogiannis, forward
Lucas Rigogiannis, forward
Viktor Wahlgren, back

Onyx

Klara in:
Lucas Orrmo, målvakt
Sebastian Jakobsson, forward
Leo Johansson, back

Klara ut:
Filip Bergman, målvakt
Oliver Liedberg, forward
William Westerdahl, center
Oscar Bierfeldt, back
Marcus Groth, forward
Jesper Ekström, forward
Andre Lindman, forward
Oskar-Viking Tjärnberg , målvakt

FÖrlÄngt:

Strängnäs

Klara in:
Patrik Hallberg, forward
Alexander Lundström, back
Oscar Fondelius, back
Lucas Bengtsson, forward
Erik Wallin, målvakt
Ahmad Aldeeb, forward
Melker Klingström-Adelmor, forward

Klara ut:
William Broberg, forward
Olle Abrahamsson, center

FÖrlÄngt:
Erik Wallin, målvakt

Åstorp/Kvidinge

Klara in:
Pontus Sjöberg, back

Klara ut:
Joachim Rosengren, center

FÖrlÄngt:
Anton Tufvesson, back
Mattias Bremer, forward
Andreas Bremer, forward
Niklas Inkinen, målvakt

Örebro

Klara in:
Wiktor Johannesson, forward
Anton Persson, back

Klara ut:
Emil Lundmark, back
Marcus Pontusson, back
Emil Ruud, forward
Fredrik Andersson, back
Suad Sofovic, forward
Isac Hjelm, back

FÖrlÄngt:MEST LÄST IDAG
  Internationellt

Highlights: Schweiz-Tjeckien 7-6 SD
  Landslaget

Så har Sveriges väg till VM-finalen sett ut
  Allsvenskan

Trotjänaren gör sin 21:a säsong i Craftstaden
  PLUS

Västmanland F16: Så beskrivs alla spelare inför SDF-SM
  Allsvenskan

Serieledarna summerar första halvan av södra allsvenskan

PLUS-EXKLUSIVT


SSL herr-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

FACEBOOK


Hetaste nyheterna
 
TWITTER


Det senaste snacket

PLUS-EXKLUSIVT


Nytt managerspel för innebandy - skapa ditt lag!
PLUS Tävla mot polarna med ditt Dream Team

annons


TRÄNING


Bli en bättre spelare!
Här är de senaste träningstipsen

#ibsilly 2018


Superligan herr
 
#ibsilly 2018


Superligan dam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL dam-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

 
 
Start
Nyheter
Resultat & tabeller
Trupper
Betygstoppen
Historik
Tillbaka till startsidan
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera